wcześniej męczyłem się z inną Państwową kupą tj. Orlen, sprzedałem i jest mi o niebo lżej (popatrzcie na wykres Narodowego czempiona). To jest ostatni raz i ostatniw inwestycja w Państwową spółkę, nigdy i przenigdy więcej polityków
Jak spółka jest dobra, to idzie w górę, bo jest duże zainteresowanie spółka. A jezeli jest g.wnem, to przyciąga szemranych inwestorów, którzy sobie pogrywają. A czy spółka dobra, to nie zależy czy jest państwowa, czy prywatną, ale zależy od kadry zarządzającej ta spółka. Prywatną spółka petroinwestment, jaka kicha była z tej spółki, bioton doszła do 1gr, przez długi czas Asseco nie mogło się wybić, póki do zarządzania nie wszedł solorz i poszła wtedy w górę, państwowa KGHM jak pięknie chodziła. Jak jest dobra spółka ,która jest dobrze zarządzana i ma przyszłość, przyciąga rzesze dużych dobrych inwestorów i nic wtedy nie jest w stanie ja zatrzymac
Zmienił się władza, miałem nadzieję że zaczną lepiej nią zarządzać, ale szybko zorientowałem że nie mają przygotowanych wcześniej projektów gospodarczych, tylko polityczne projekty. Niestety jeszcze gorsi nieudaczniczniki niż poprzednicy, tamci przynajmniej mieli projekty, myśleli. Teraz rządzą bolszewicy ich interesuje tylko władza i trzyma ich tylko nienawiść. Trzeba mieć nadzieję że za 4 lata ludzie bardziej przy wyborach będą myśleć o gospodarce niż za aborc..a i następni będą w stanie dobrze zarządzać gospodarka, jeżeli teraz pge dotrwa przy teraźniejszych nieudacznikach
zgadza się, ale co teraz nowa władza robi z wiatrakami, jest jakiś postęp, coś się zmieniło?
Co nowa władza robi w sprawie wydzielenia aktywów węglowych, czy coś się zmieniło?
Ja nie widzę żadnej różnicy pomiędzy nimi, absolutnie żadnej! No tak, przecież „dyskutują” ale teraz to już tak na poważnie dyskutują, teraz to już na serio i dyskusje są zaawansowane hehe
spada bo pewnie ceny energii będą mrożone też w przyszłym roku, a opłaty CO2 ciążą. Tutaj sie dopiero to zmieni, jak PGE uruchomi te wszystkie wiatraki i farmy wiatrowe, ale to jest temat na za kilka lat. Kurs będzie mulić pewnie najbliższe 2-3 lata. ale longterm da zarobić. Tak w 2030 napewno będzie kilka x wyżej.