• zamykają salony? Autor: ~nie wierze [*]
    Komputronik w ostatnich dniach zamknął 2 salony
  • CIEKAWE GDZIE?! PODAJ INFO A NIE SIEJESZ ZAMET... Autor: ~LagerBeer [83.168.76.*]
    JW...
  • Re: CIEKAWE GDZIE?! PODAJ INFO A NIE SIEJESZ ZAMET... Autor: ~nie wierzę [*]
    Głogów i Przemyśl
  • Najnowsze salony: Bielsko-Biała, Jasło, Kraków, Szczecin, Trzcianka Autor: ~Miq [83.7.192.*]
    Zostały zamknięte 2 salony, a z Zabrza został przeniesiony do Rudy Śląskiej, w tym samym czasie 5 kolejnych otworzyli, więc to jest nieistotna informacja
  • Re: Najnowsze salony: Bielsko-Biała, Jasło, Kraków, Szczecin, Trzcianka Autor: ~Miq [83.7.192.*]
    http://209.85.129.132/search?q=cache:QyOJB_UDUDMJ:www.komputronik.pl/+komputronik+salon+g%C5%82og%C3%B3w&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a
  • Re: zamykają salony? Autor: ~cierpliwy [83.3.62.*]
    no i co z tego? jak ich prowadzenie było nieopłacalne to zrobili dobrze i tak ich towar jest sprzedawany przez neta, a wogóle w wielu galeriach siedzą i powiększają sklepy że tylko pozazdrościć i co więcej ekipy tam się nie zmieniają i ciągle klientee widać, nie posiadam ich akcji ale długoterminowo dadzą zarobić sporo, widać najgorsze za numi były zwonienia teraz szukają ludzi do pracy no powodzenia komputronowcy;)
  • Re: zamykają salony? Autor: ~niecierpliwy [*]
    cytat z innego forum:

pewnie to nie pierwsze i ostatnie
    już jakiś czas temu zauważyłem dziwne manewry np. warszawa zamyka sie na ul xxxxx i przenosi do galerii yyyy tylko ze w tej galerii był karen i zmieniając nazwę na kt klienci nie zorientowani myślą że faktycznie sie przenoszą a to kamuflowane zamykanie

a pustki to są nie tylko u Ciebie w mieście u mnie też parę razy przechodziłem obok ich salonów i żywej duszy nie było oprócz oczywiście pracowników
    a w marketach to dopiero piszczą raz ze pojawiło sie parę nowych CH dwa że kryzys im też daję się w znaki a trzy utrzymać to miesięcznie musi strasznie boleć ;P
  • Re: zamykają salony? Autor: ~123 [83.7.31.*]
    "Mimo, że plan Komputronika na ten rok zakłada wzrost sieci sklepów własnych pierwszy kwartał przyniósł zmniejszenie liczby salonów firmowych, gdy spółka zamkneła po dwa salony Komputronik i Karenu w mniejszych miejscowosciach. Znacznemu zmniejszeniu uległa natomiast siec franszyzowa, która w porównaniu do konca 2008 roku zmalała ze 166 do 123 placówek."*

*źródło: Raport analityków.

• Re: zamykają salony? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    w takim razie jesli masz papier to pkc, a jesli nie to nie kupuj!
  • Komputronik zajął I miejsce na liście Diamentów Forbsa Autor: ~Miq [83.7.192.*]
    a oni sprawdzają bardzo dokładnie wszystkie dane finansowe, spółka cały czas sporo zarabia i ma własne kapitały które przeznacza na skup akcji w najbliższym czasie by je wręczyć pracownikom, akcje mają być skupione za kwotę 3 mln, proszę zobaczyć jaka jest ich płynność i jakie są obroty, by skupić tyle aukcji kurs musi iść do góry, zresztą nie przypadkowo poszedł z 3,7 zł na 14,2 stąd teraz ta korekta, na zniesieniach Fibbonaciego doszliśmy już prawie do 50 % i nie powinno raczej spadać niżej, jak się ktoś za nią weźmie to znów poszybuje kilkadziesiąt %
  • Re: Komputronik zajął I miejsce na liście Diamentów Forbsa Autor: ~greg [85.200.94.*]
    nie przekonuj. jak ktoś chce niech sypie, najlepiej pkc. ja jeszcze nie nazbierałem docelowej ilości ;-) a co do skupu to odsyłam do raportu z nwza 5.05. przeznaczona kwota to 8 mln
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.145.144.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: zamykają salony? Autor: ~sasanka [62.21.14.*]
    otwieraja też nowe ;)
  • A jednak zamykają swoje salony Autor: ~123 [83.7.42.*]

"Informujemy, iż dzień 21.08.2009 będzie ostatnim dniem prowadzenia sprzedaży przez salony mieszczące się w Kielcach (ul. Starodomaszowska 11) oraz Łodzi (ul. Piotrkowska 273)." - i to są ich własne salony a nie partnerskie

Info z ich strony - kolejne salony firmowe zamykają w innych np. ograniczają prace tylko od pon-pt

w innych już ograniczyli ilość osób ponoć po wakacjach ma pracę stracić w samej centrali 15-20 osób

• Re: A jednak zamykają swoje salony Autor: ~Badziewiak [87.96.115.*]
    zapraszam do Poznania
    w ich sklepach nigdy nie widziałem klientów
    a najlepsze, że byłem ostatnio w Wągrowcu (54km od poznania) patrzę a tam sklep komputronika :):):):)))))
    zamknięty :):):):):))))))
  • Re: A jednak zamykają swoje salony Autor: ~zdziwiony [10.21.100.*]
    Faktycznie Badziewiak...z Ciebie.
    Nie widziałeś ludzi w ich salonach?? To może w nocy przechodziłeś. Zazwyczaj są kolejki, handlowcy dwoją się i troją żeby wszystkich obsłużyć. Za to obok Vobis - i handlowcy dłubią w nosie z nudów.
  • Re: A jednak zamykają swoje salony Autor: ~stefek [87.205.159.*]
    To nie są ich salony tylko salony KARENA ktore byly franszyzą.
  • Re: zamykają salony? Autor: ~salon [188.123.192.*]
    Właśnie sam się zamknąłem.
  • Re: zamykają salony? Autor: ~taktak [83.14.140.*]
    Potrafią tylko okradać Karen
  • Re: zamykają salony? Autor: ~salon [188.123.192.*]
    Wy też się zamknijcie.
  • Re: zamykają salony? Autor: ~wierzę [83.21.80.*]
    Komputron to chujnia i powinni rozpędzić wszystkich na cztery wiatry lub przekształcić w ZPL czyli zakłady produkcji liczydeł.
  • Re: zamykają salony? Autor: ~krzem [62.21.9.*]
    Mam zamiar zamówic komputer w najbliższym tygodniu i myślałem o komputroniku. Fajnie się u nich wybiera podzespoły na stronce www. Tylko coś ostatnio coraz częściej przepraszają za brak dostęu do serwera - stronka nie wchodzi. Nie wiem czy wcześniej też tak bywało, bo nie

Co do zamykania salonów to nie wiem, ale np. w Poznaniu otworzyli nowy salon parę dni temu w Galerii Malta. Byłem tam dobrać sobie sprzęt ale trafiłem na zupełnie zielonego sprzedawcę - szkoda gadać.

Czy warto im zaufać, czy aby nie upadną jak konkurencyjny ZNAK?
  • Re: zamykają salony? Autor: ~rost [79.191.70.*]
    Jestes ociemnialy umyslowo czy tylko zgrywasz idiote?

• Re: zamykają salony? Autor: ~fargo [87.206.5.*]
    Nikomu nie radzę nic kupować w tej firmie!!! Kupiłem u nich dysk twardy, 2 szt padły, teraz wymienili mi na 3. Sprzedali mi dysk z wadliwej serii Seagate, o ktorej jest głośno i można sobie sprawdzić na stronie producenta. Trzeci dysk dostałem też z tej serii i powiedzili że nie wymienią na inny, choc wiadomo że nie pochodzi dłużej niz 2 miesiące.
    Więcej takich firm a na pewno będzie w Polsce lepiej.
  • Re: zamykają salony? Autor: ~Jacek [89.74.162.*]
    A co ma do tego Komputronik?
    Możesz się żalić na Seagate. Kupiłbyś w dowolnej innej firmie i też by wysiadły. Przynajmniej Komputronik wymienia od ręki.

Mam salon Komputronika pod nosem. Sprawdzam ceny w internecie i jeśli bez przesyłki w Komputroniku jest taniej to tam kupuję. W tym roku wydałem już u nich jakieś 5 tys. na sprzęt i nie mam problemów.

Wcześniej kupowałem w Znaku który upadł ale się na nich obraziłem bo dostałem otwierane pudło z monitorem na którym znalazłem 7 subpikseli. Monitor kosztował mnie 3,5 tys wiec sie wkurzyłem. Nie chcieli wymienić wiec przeszedłem z zakupami do Komputronika choć mieli odrobinę drożej.
  • Re: zamykają salony? Autor: wiecznystudent [213.156.123.*]
    http://www.wykop.pl/ramka/257495/o-tym-jak-komputronik-oszwabia-klientow-klikajacych-z-ceneo
  • Re: zamykają salony? Autor: ~ZooM [83.4.139.*]
    bo tu trzeba skorzystać z promocji:
    http://www.komputronik.pl/piecprocent/
    żeby mieć niższą cenę

kiedyś pojawiał się splash screen przy przejściu z ceneo do sklepu,
    ale teraz zniknął, szkoda bo brak tej informacji pozornie sugeruje mataczenia w polityce cenowej
[x]
KOMPUTRON 0,00% 6,00 2026-05-15 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.