Zostały zamknięte 2 salony, a z Zabrza został przeniesiony do Rudy Śląskiej, w tym samym czasie 5 kolejnych otworzyli, więc to jest nieistotna informacja
no i co z tego? jak ich prowadzenie było nieopłacalne to zrobili dobrze i tak ich towar jest sprzedawany przez neta, a wogóle w wielu galeriach siedzą i powiększają sklepy że tylko pozazdrościć i co więcej ekipy tam się nie zmieniają i ciągle klientee widać, nie posiadam ich akcji ale długoterminowo dadzą zarobić sporo, widać najgorsze za numi były zwonienia teraz szukają ludzi do pracy no powodzenia komputronowcy;)
pewnie to nie pierwsze i ostatnie
już jakiś czas temu zauważyłem dziwne manewry np. warszawa zamyka sie na ul xxxxx i przenosi do galerii yyyy tylko ze w tej galerii był karen i zmieniając nazwę na kt klienci nie zorientowani myślą że faktycznie sie przenoszą a to kamuflowane zamykanie
a pustki to są nie tylko u Ciebie w mieście u mnie też parę razy przechodziłem obok ich salonów i żywej duszy nie było oprócz oczywiście pracowników
a w marketach to dopiero piszczą raz ze pojawiło sie parę nowych CH dwa że kryzys im też daję się w znaki a trzy utrzymać to miesięcznie musi strasznie boleć ;P
"Mimo, że plan Komputronika na ten rok zakłada wzrost sieci sklepów własnych pierwszy kwartał przyniósł zmniejszenie liczby salonów firmowych, gdy spółka zamkneła po dwa salony Komputronik i Karenu w mniejszych miejscowosciach. Znacznemu zmniejszeniu uległa natomiast siec franszyzowa, która w porównaniu do konca 2008 roku zmalała ze 166 do 123 placówek."*
a oni sprawdzają bardzo dokładnie wszystkie dane finansowe, spółka cały czas sporo zarabia i ma własne kapitały które przeznacza na skup akcji w najbliższym czasie by je wręczyć pracownikom, akcje mają być skupione za kwotę 3 mln, proszę zobaczyć jaka jest ich płynność i jakie są obroty, by skupić tyle aukcji kurs musi iść do góry, zresztą nie przypadkowo poszedł z 3,7 zł na 14,2 stąd teraz ta korekta, na zniesieniach Fibbonaciego doszliśmy już prawie do 50 % i nie powinno raczej spadać niżej, jak się ktoś za nią weźmie to znów poszybuje kilkadziesiąt %
nie przekonuj. jak ktoś chce niech sypie, najlepiej pkc. ja jeszcze nie nazbierałem docelowej ilości ;-) a co do skupu to odsyłam do raportu z nwza 5.05. przeznaczona kwota to 8 mln
"Informujemy, iż dzień 21.08.2009 będzie ostatnim dniem prowadzenia sprzedaży przez salony mieszczące się w Kielcach (ul. Starodomaszowska 11) oraz Łodzi (ul. Piotrkowska 273)." - i to są ich własne salony a nie partnerskie
Info z ich strony - kolejne salony firmowe zamykają w innych np. ograniczają prace tylko od pon-pt
w innych już ograniczyli ilość osób ponoć po wakacjach ma pracę stracić w samej centrali 15-20 osób
zapraszam do Poznania
w ich sklepach nigdy nie widziałem klientów
a najlepsze, że byłem ostatnio w Wągrowcu (54km od poznania) patrzę a tam sklep komputronika :):):):)))))
zamknięty :):):):):))))))
Faktycznie Badziewiak...z Ciebie.
Nie widziałeś ludzi w ich salonach?? To może w nocy przechodziłeś. Zazwyczaj są kolejki, handlowcy dwoją się i troją żeby wszystkich obsłużyć. Za to obok Vobis - i handlowcy dłubią w nosie z nudów.
Mam zamiar zamówic komputer w najbliższym tygodniu i myślałem o komputroniku. Fajnie się u nich wybiera podzespoły na stronce www. Tylko coś ostatnio coraz częściej przepraszają za brak dostęu do serwera - stronka nie wchodzi. Nie wiem czy wcześniej też tak bywało, bo nie
Co do zamykania salonów to nie wiem, ale np. w Poznaniu otworzyli nowy salon parę dni temu w Galerii Malta. Byłem tam dobrać sobie sprzęt ale trafiłem na zupełnie zielonego sprzedawcę - szkoda gadać.
Czy warto im zaufać, czy aby nie upadną jak konkurencyjny ZNAK?
Nikomu nie radzę nic kupować w tej firmie!!! Kupiłem u nich dysk twardy, 2 szt padły, teraz wymienili mi na 3. Sprzedali mi dysk z wadliwej serii Seagate, o ktorej jest głośno i można sobie sprawdzić na stronie producenta. Trzeci dysk dostałem też z tej serii i powiedzili że nie wymienią na inny, choc wiadomo że nie pochodzi dłużej niz 2 miesiące.
Więcej takich firm a na pewno będzie w Polsce lepiej.
A co ma do tego Komputronik?
Możesz się żalić na Seagate. Kupiłbyś w dowolnej innej firmie i też by wysiadły. Przynajmniej Komputronik wymienia od ręki.
Mam salon Komputronika pod nosem. Sprawdzam ceny w internecie i jeśli bez przesyłki w Komputroniku jest taniej to tam kupuję. W tym roku wydałem już u nich jakieś 5 tys. na sprzęt i nie mam problemów.
Wcześniej kupowałem w Znaku który upadł ale się na nich obraziłem bo dostałem otwierane pudło z monitorem na którym znalazłem 7 subpikseli. Monitor kosztował mnie 3,5 tys wiec sie wkurzyłem. Nie chcieli wymienić wiec przeszedłem z zakupami do Komputronika choć mieli odrobinę drożej.
bo tu trzeba skorzystać z promocji:
http://www.komputronik.pl/piecprocent/
żeby mieć niższą cenę
kiedyś pojawiał się splash screen przy przejściu z ceneo do sklepu,
ale teraz zniknął, szkoda bo brak tej informacji pozornie sugeruje mataczenia w polityce cenowej