Po pierwsze primo: Pozdrawiam śmmieci reprezentujących szorta na forum :) A nie mówiłem że będzie kwik i wymyślanie bzdur? Za ostatni kwartał 1,2mln zysku netto a ten coś bredzi o upadlości : D To lepsze niż stand-up.
Po drugie: Nie podniecajcie się tym że skup we wrześniu to tylko 200k akcji. Bo tu nikt nie jest głupie żeby w 2024 sprzedawać akcje. Skoro kilkaset tysięcy sztuk sam uzbierałem przez te lata, to im raczej tez się udało. Ale kiedy w przyszłym roku przyjdzie oddać 1,5 mln sztuk to już nie bęzie tak różowo i śmiem twierdzić że to będzie pogrom i definitywny koniec szorta ....
I po trzecie primo ultimo: Akcje muszą być zwrócone bo zostały pożyczone a nie sprzedane. Niestety wszystko jest czarno na białym w raportach ESPI więc spółka się nie wywinie:
To czy OZE będzie drugą NVIDIĄ czy spółką w upadłości nie ma tu najmniejszego znaczenia. Bo umowa pożyczki która została podpisana obowiązuje bez względu na status spółki i gdyby PGF nie dopilnował zwrotu akcji lub spółka nie powiadomi komunikatem ESPI o każdej sztuce zwracanej akcji (nawet gdyby szort zwrócił 1 szt. ), to KAŻDY ma prawo zawiadomić prokukaturę i złożyć wniosek o podejrzenie popełnienia przestępstwa przez zarząd PGF o działanie na szkodę spółki giełdowej. Czym to może grozić? Skarbówką, karami z KNF, zawieszeniem PGF przez zarząd GPW a nawet karą pozbawienia wolności dla zarządu PGF.
Zatem powodzenia w nagonce na spadki smierdzące trole :) Ile zebraliście w tym miesiący ? 100 sztuk? 200 sztuk ? hehhehehe
Tak jak tutaj było przewidywane, wisielce na haku zaczęły już śpiewkę że trzeba jednak będzie jeszcze czekać przynajmniej rok a już na pewno do 2029 będzie dobrze. A tak pięknie przez kilkanaście miesięcy tutaj opowiadali jak to już rusza skup :) Nawóz giełdowy jest przewidywalny do bólu. Noga na nogę popcorn, cola i oglądamy jak się ośmieszają zgodnie z przewidywaniami :)
Chyba ze 2 lata temu juz pisałem że nikt o zdrowych zmysłach nie sprzeda w 2024 roku :) Ale ciebie trolu tu nie było to skad mozesz to wiedzieć :) Przeciez to trzeba by być chorym na umyśle żeby nie obliczyć sobie że skupienie 200k znacząco nie podbije ceny ale 1,5mln ? Gdzie to są chyba 2-letnie obroty na OZE ? hahahahahahah A co dopiero 4,2 mln : DDDDDDDDDDDDDD
Szort jeszcze liczy że zrobi podbitke na 1zł czy tam 1,2zł i ktoś mu sie wysypie z papieru ahahahahahahah
Jestescie tak przewidywalni w tej swojej retoryce spadziowej że to normalnie komedia jest :)
Zatem publicznie deklaruje, zresztą już po raz kolejny. Akcje sprzedam jak szort zwroci WSZYSTKIE akcje OZE Capital .... co do sztuki bez względu na datę :)
Żadna ale to żadna z twoich prognoz się nie sprawdziła! Jak mieli oze energy to obroty były najważniejsze, teraz już nie są bo sprzedali. Jak mamili konstrukcjami do paneli to to było wtedy dla ciebie najważniejsze bo każda ilość Niemiec miał wziąć, jak się na stelażach wyłożyli to absolutnie przestało to być dla ciebie ważne, potem jak był zryw z rozminowywaniem to to było super ważne, etc etc etc. Jesteś jak dziecko w piaskownicy :) I to to nie za mądre dziecko, które je piasek :) Ludzie pisali już kilka miesięcy temu, że żadnego wzrostu kursu we wrześniu nie będzie i że będziecie się wykręcać że trzeba cierpliwie czekać na Godota. I co? Nawet do końca września nie było trzeba czekać żebyś zaczął wyć :)
Dnia 2024-09-08 o godz. 21:10 ~DonS napisał(a): > I ty masz jeszcze czelność się odzywać? > > > https://www.bankier.pl/forum/temat_ktos-tu-serio-liczyl-na-spadki,61178247.html > > > wciskasz ten chłam od kilku lat :) > > > Żadna ale to żadna z twoich prognoz się nie sprawdziła! Jak mieli oze energy to obroty były najważniejsze, teraz już nie są bo sprzedali. Jak mamili konstrukcjami do paneli to to było wtedy dla ciebie najważniejsze bo każda ilość Niemiec miał wziąć, jak się na stelażach wyłożyli to absolutnie przestało to być dla ciebie ważne, potem jak był zryw z rozminowywaniem to to było super ważne, etc etc etc. Jesteś jak dziecko w piaskownicy :) I to to nie za mądre dziecko, które je piasek :) > Ludzie pisali już kilka miesięcy temu, że żadnego wzrostu kursu we wrześniu nie będzie i że będziecie się wykręcać że trzeba cierpliwie czekać na Godota. I co? Nawet do końca września nie było trzeba czekać żebyś zaczął wyć :)
Ale co cię z tych jego głupot pośmiejemy to nasze. Dla mnie numer jeden to było jak twierdził jaką to wspaniałą rzeczą było kupienie tej wydmuchy w zbiorczym biurze w usa. Jak się go pytali co ta pure energy robi, jakie ma przychody, zysk, etc to twierdził że trzeba czekać żeby się tego dowiedzieć, ale jak już się dowiemy to wtedy "kurs będzie na zupełnie innym levelu" Farmazon 0,75 i ten drugi szofer spod rampy w Dino to są mitomani bez wykształcenia i wiedzy i myślą że zarobią na giełdzie przez zaklinanie rzeczywistości i samo chciejstwo. Stąd te zakładane co miesiąc wątki o tych samych tytułach " w tym miesiącu mijamy 5 zł potem kierunek 20 zł" albo 0,80...2zl....15zl.....30zl i podobne dyrdymały.
1. Żadna ale to żadna z twoich prognoz się nie sprawdziła!
Otóż każda się sprawdziła. A koncowa weryfikacja moich prognoz dopełni się w dniu zwrotu wszystkich akcji OZE
2. Jak mieli oze energy to obroty były najważniejsze, teraz już nie są bo sprzedali.
Nigdy nie pisałem że obroty są najważniejsze, tylko liczy się zysk w odniesieniu do kapitalizacji spółki. Poproszę cytat z tych rzekomych rewelacji. Cytat i link do mojego wpisu.
3.Jak mamili konstrukcjami do paneli to to było wtedy dla ciebie najważniejsze bo każda ilość Niemiec miał wziąć, jak się na stelażach wyłożyli to absolutnie przestało to być dla ciebie ważne
Nie nie było najistotniejsze i nie przestało być ważne. Nie rozumiem czemu z uporem maniaka miałaby spółka prowadzić biznesy które są nierentowne i generują straty. Weź mi to na logikę wytlunacz. Tylko dlatego że ktoś tam inny produkuje konstrukcje?
4. Potem jak był zryw z rozminowywaniem to to było super ważne, etc etc etc.
Z tego co wiem projekt jest nadal aktualny a decyzji o dofinansowaniu. NCBIR jeszcze nie było.
5. Jesteś jak dziecko w piaskownicy :) I to to nie za mądre dziecko, które je piasek :)> Ludzie pisali już kilka miesięcy temu, że żadnego wzrostu kursu we wrześniu nie będzie i że będziecie się wykręcać że trzeba cierpliwie czekać na Godota. I co? Nawet do końca września nie było trzeba czekać żebyś zaczął wyć :)Ale co cię z tych jego głupot pośmiejemy to nasze. Dla mnie numer jeden to było jak twierdził jaką to wspaniałą rzeczą było kupienie tej wydmuchy w zbiorczym biurze w usa. Jak się go pytali co ta pure energy robi, jakie ma przychody, zysk, etc to twierdził że trzeba czekać żeby się tego dowiedzieć, ale jak już się dowiemy to wtedy "kurs będzie na zupełnie innym levelu"Farmazon 0,75 i ten drugi szofer spod rampy w Dino to są mitomani bez wykształcenia i wiedzy i myślą że zarobią na giełdzie przez zaklinanie rzeczywistości i samo chciejstwo. Stąd te zakładane co miesiąc wątki o tych samych tytułach " w tym miesiącu mijamy 5 zł potem kierunek 20 zł" albo 0,80...2zl....15zl.....30zl i podobne dyrdymały.
Z tego co pamiętam spółka była kupiona rok temu. Widocznie dla ciebie to za długo żeby czekać na przychody i zyski z inwestycji. Radzę ci zatem sprzedac wszystkie akcje OZE i iść gdzie indziej a dodatkowo nie tracić czasu na wypisywanie bzdur na forum :) z pożytkiem dla ciebie i dla nas. Ja tu zostaję przynajmniej do 2029. Ty tu nie musisz siedzieć. Sprzedaj i idź se gdzie indziej :)
Dnia 2024-09-09 o godz. 09:20 ~oze napisał(a): > 1. Żadna ale to żadna z twoich prognoz się nie sprawdziła! > > > > Otóż każda się sprawdziła. A koncowa weryfikacja moich prognoz dopełni się w dniu zwrotu wszystkich akcji OZE > > > > > > 2. Jak mieli oze energy to obroty były najważniejsze, teraz już nie są bo sprzedali. > > > > Nigdy nie pisałem że obroty są najważniejsze, tylko liczy się zysk w odniesieniu do kapitalizacji spółki. Poproszę cytat z tych rzekomych rewelacji. Cytat i link do mojego wpisu. > > > > 3.Jak mamili konstrukcjami do paneli to to było wtedy dla ciebie najważniejsze bo każda ilość Niemiec miał wziąć, jak się na stelażach wyłożyli to absolutnie przestało to być dla ciebie ważne > > > > Nie nie było najistotniejsze i nie przestało być ważne. Nie rozumiem czemu z uporem maniaka miałaby spółka prowadzić biznesy które są nierentowne i generują straty. Weź mi to na logikę wytlunacz. Tylko dlatego że ktoś tam inny produkuje konstrukcje? > > > > 4. Potem jak był zryw z rozminowywaniem to to było super ważne, etc etc etc. > > > > Z tego co wiem projekt jest nadal aktualny a decyzji o dofinansowaniu. NCBIR jeszcze nie było. > > > > 5. Jesteś jak dziecko w piaskownicy :) I to to nie za mądre dziecko, które je piasek :)> Ludzie pisali już kilka miesięcy temu, że żadnego wzrostu kursu we wrześniu nie będzie i że będziecie się wykręcać że trzeba cierpliwie czekać na Godota. I co? Nawet do końca września nie było trzeba czekać żebyś zaczął wyć :)Ale co cię z tych jego głupot pośmiejemy to nasze. Dla mnie numer jeden to było jak twierdził jaką to wspaniałą rzeczą było kupienie tej wydmuchy w zbiorczym biurze w usa. Jak się go pytali co ta pure energy robi, jakie ma przychody, zysk, etc to twierdził że trzeba czekać żeby się tego dowiedzieć, ale jak już się dowiemy to wtedy "kurs będzie na zupełnie innym levelu"Farmazon 0,75 i ten drugi szofer spod rampy w Dino to są mitomani bez wykształcenia i wiedzy i myślą że zarobią na giełdzie przez zaklinanie rzeczywistości i samo chciejstwo. Stąd te zakładane co miesiąc wątki o tych samych tytułach " w tym miesiącu mijamy 5 zł potem kierunek 20 zł" albo 0,80...2zl....15zl.....30zl i podobne dyrdymały. > > > > Z tego co pamiętam spółka była kupiona rok temu. Widocznie dla ciebie to za długo żeby czekać na przychody i zyski z inwestycji. Radzę ci zatem sprzedac wszystkie akcje OZE i iść gdzie indziej a dodatkowo nie tracić czasu na wypisywanie bzdur na forum :) z pożytkiem dla ciebie i dla nas. Ja tu zostaję przynajmniej do 2029. Ty tu nie musisz siedzieć. Sprzedaj i idź se gdzie indziej :)
Kogo ty próbujesz nabrać? Takie bzdury sobie szoferowi opowiadaj!
Wyraźnie napisałem :
Jak się go pytali co ta pure energy robi, jakie ma przychody, zysk, etc to twierdził że trzeba czekać żeby się tego dowiedzieć, ale jak już się dowiemy to wtedy "kurs będzie na zupełnie innym levelu"
twierdziłeś że ta wiedza będzie już dostępna w raporcie za IQ23 (udziały zostały nabyte 2 stycznia 2023) Ale wtedy kurs będzie na innym levelu. Więc jaki rok? Nikt nie oczekiwał miliardów po roku tylko jasnych i klarownych danych od razu które miały według was być już w IQ23 Ale wtedy już miał być według was taki kurs żeby każdy sobie pluł w brodę że nie kupił wcześniej w ciemno kota w worku którego żeście proponowali
Dobrze że sprzedali nierentowne biznesy bauahahhahaha. Przecież własnie o to chodzi że jak ci się tłumaczyło że to nie wypali i będzie nierentowne to żeś się wtedy tak samo błaźnił jak teraz i wrzeszczał że miliony będą bo Niemiec kupi :)
Dam ci całkiem za darmo fundamentalną radę, trafną analizę należy stawiać przed faktem tak jak ja to robię a nie po nim tak jak robisz to ty! Wtedy będziesz zarabiał :)
I oczywiście że żadne z twoich prognoz się nie sprawdziła, przeglądając teraz archiwum dopiero widzę jak bardzo jesteś odklejony i pogubiony w tym wszystkim. Wystarczy otworzyć jakikolwiek archiwalny wątek z twoimi proroctwami żeby się przekonać, że jest totalnie chybiony. Pierwszy z brzegu
Twój problem jest taki że jesteś patologicznym kłamcą i chyba sam już wierzysz w wytwory swojej wyobraźni dlatego dyskusja na argumenty z tobą nie ma sensu. Za chwilę cię zweryfikuje koniec września później rok 2025. Tak jak twierdziłem rok temu że we wrześniu 2024 będziesz twierdził że trzeba jednak czekać do 2025 tak teraz twierdzę że za rok będziesz twierdził że jednak trzeba czekać do 2029. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że w 2029 roku oze w tym kształcie będzie wspomnieniem, ale zakładając że dotrwa to idę o zakład że w 2029 roku nadal przy podobnym kursie będziesz twierdził że w sumie nic się nie stało bo kurs nie poszedł do góry ale ty i tak sprzedałeś w międzyczasie akcje po 30 zł które kupiłeś wcześniej ze średnią 0,60 zł. :)
Dnia 2024-09-09 o godz. 16:18 ~oze napisał(a): > Fakty są takie że to ty masz problem :) > > > > Ja nie mam żadnego. I nie zamierzam sprzedać żadnej z moich akcji. > > > > Twój bełkot nie ma najmniejszego wpływu na moje decyzje inwestycyjne. > > > > Lepiej nam napisz jak tam twój szitwention z c/Wk 10.6 :) kiedy złotówka?
Fakty to są takie, że ja wkleiłem tylko to co pisałeś kila lub kilkanaście miesięcy wcześniej. I zgadza się to jest bełkot, ale twój a nie mój. Czas go zweryfikował :) Czy ktoś cie tutaj namawia do sprzedania lub kupienia czegokolwiek? Ja tylko wklejam twoje własne posty żeby pokazać jak manipulujesz kłamiesz i oszukujesz. Nie masz pojęcia o tym co cię otacza, do tego stopnia że nawet mnie mylisz z kimś innym. Bo nigdy nie miałem nie mam i mieć nie będę tych akcji co ten akcjonim czy jak mu tam. Dodatkowo piszę o tym jak się będziesz zachowywał w przyszłości bo jesteś przewidywalny aż do bólu. Za rok będziesz pisał że jednak szort nie skupował po 10 zł i kurs nie poszybował, dlatego trzeba czekać cierpliwie kolejne 4 lata. Otagowałem już tego posta i wkleję go za rok :)
w 2025 roku złoża wniosek niepełny o upadłość i odkupią 1,5 mln akcji szybko.Wniosek będzie niepełny więc formalnie odrzucony ale akcje będą odkupione...30-40 gr
Pomarzyć można :) jaka masz średnią panie go..no prawda że tak wyjesz? Czyżby jeszcze nie odrobione straty na SBE i Invention? :) Żeby odkupić to ktoś musi sprzedać a z pewnością nie będę to ja.