Jak myślicie jak zachowa się kurs do piątku 13.09? Trochę dziwne jest że on spada ale widocznie ktoś tak to obmyślił. Ja jednak myślę że zaczniemy odbijać? Ile obstawiacie. Pozdrawiam
Dnia 2024-09-08 o godz. 15:36 ~Investor napisał(a): > Jak myślicie jak zachowa się kurs do piątku 13.09? Trochę dziwne jest że on spada ale widocznie ktoś tak to obmyślił. Ja jednak myślę że zaczniemy odbijać? Ile obstawiacie. Pozdrawiam
To bez znaczenia. Ta spółka ma regularnie co rok płacić dywidendy. Zmienność jest jedynie okazją do zakupów. To papier dla inwestorów długoterminowych.
Niby tak ale lepiej gdy rośnie niż spada. Nic nie rośnie wiecznie ale to nie da jakieś wielkie poziomy dla takiej spółki jak PZU. Tu powinno być dużo wyzjej
Po 13 bm obawiam się, że wielu zacznie odbijać, jak zobaczą jeszcze w tym m-cu kurs poniżej 40 zł. Spójrzcie, gdzie jesteście patrząc na wykres max( od początku notowań do dziś).
Na PZU nastąpiła zmian trendu, tylko dywidenda trzyma cenę. Po odcięciu realny jest poziom 36 zł. Dodam że wrzesień statystycznie to najgorszy miesiąc w roku, wyniki też nie były super a nie wszystkie jeszcze podwyższone koszty z tytułu wyższych odszkodowań zalazły sie w wynikach za 2 kwartał. Raczej sporo inwestorów czeka na spełniający sie scenariusz aby odkupić po 36. Kto kupi terz po dywidendę ten moze długo poczekać żeby wyjść na plus.