Chciałbym przypomnieć że w lipcu wskaźnik MPC był wyższy od czerwcowego o 23%, czyli w lipcu VEE zarobiło o 23% więcej niż w czerwcu. Zakładam że w sierpniu i wrześniu znów będą rekordy wskaźnika MPC. Do tego nie wiemy jak sprzedaje się Vee Desk, bo nie ma żadnych jeszcze informacji na ten temat. Zakładam że umowa z MPay nie będzie uwzględniona we wskaźnikach MPC, bo tu jest kasa z góry przewidziana za konkretne działania, czyli kolejna kasa in plus. Do tego nie wiemy co jeszcze nam zakomunikuje spółka w Espi. III kwartał będzie moim zdaniem pierwszym kwartałem, w którym przychody przekroczą koszty działalności i rozwoju technologii. Sądzę że szeroki rynek to zauważy, a wiadomo jak wyceniane są spółki AI które są dochodowe.
Ale ten pierwszy post, który ja podałem jest z tego roku. I wszystko jak na razie się sprawdza. Rozumiem że chcesz tanio jeszcze dokupić, stąd twój nagon na spadki 24h na dobę, 7 dni w tygodniu. Powodzenia.
VEE nie daje w espi informacji o nowych współpracach bo nigdy nie wie ile zarobi z takiej współpracy. Wskaźnik MPC określa wysokość zarobku ze współpracy. W przypadku MPay kasa jest określana z góry za czynność dlatego było espi.
Panie Reno zdaję sobie sprawę że wzrost przychodów może być zjedzony przez wzrost kosztów. Ale zakładam że sierpień i wrzesień da kolejny wzrost spraw obsłużnych dla klientów z sektora korporacyjnego. Do tego vee desk i konkret z MPay i już powinno być dobrze. A potem dalsze wzrosty, bo firma prowadzi ekspansję na nowe rynki. Pamiętajmy że rynek kupuje przyszłość, do tego mamy do czynienia z AI, a wiadomo jak inwestorzy reagują na AI. Ja jestem więcej niż optymistą jeśli chodzi o Vee.
Nie będę inwestować w biuro księgowe, do tego upolitycznione. Nawet nie jest ta spółka w obserwowanych. Opadnie kurz polityczny z tej spółki i zobaczymy na ile wyceniane to coś jest. Na razie tam dość pięknie spada jak ostatnio gdzieś mi kurs mignał. Teraz nawet nie wiem i mnie nawet to nie interesuje.
Teraz spojrzałem. Biuro księgowe Mentzen warte jest 40 baniek na tę chwilę. Śmiech na sali. Takich na pęczki w PL jest. A VEE wyceniane jest na 30 baniek. Vee nie ma prawie konkurencji, i to w skali światowej, a takie biuro księgowe mam tu za rogiem obok siłowni. Litości jak ktoś sympatie polityczne z biznesem miesza to daleko na tym wózku nie zajedzie.