NTC przed rajdem było wyceniane na 10 mln. 36% z 42 mln wyceny AME to 15 mln. 10 + 15 = 25 mln kapitalizacji co przekłada się na kurs 1,80 co było wczoraj. Sorry, ale debiut AME jest już w cenie NTC.
Powiedz to inwestorom w pierwszym dniu notowań, że mogą się rozejść bo diabetomat jest już w cenie. Z takim podejściem można doznać szoku w tym właśnie kulminacyjnym momencie, który nadchodzi.
A ja myślałem, że giełda wycenia przyszłość :)
To co można się rozejść? W takim razie wytłumaczcie prostemu człowiekowi po co tu warujecie dzień i noc i negujecie wzrost? Również wydawało mi się że giełda wycenia przyszłość a tu dopiero wyceniła fakty?
Nie masz kompletnie wiedzy odnośnie tego wynalazku jak i zamierzeń AME piszesz że coś jest w cenie ale jakiej ? Debiut będzie kosmiczny jakiego dawno GPW nie widziała. Akcji do sprzedania będzie jak na lekarstwo i dlatego szybciutko osiągnie 100%. Skoro sprzedałeś i uznałeś że już NTC jest w cenie to ciekawe co powiesz i zrobisz jak przebije 3 zł i będzie jechać coraz wyżej.
Zobaczcie ile tu się zbiegło osób. Jeszcze niedawno na forum ntc nic się praktycznie nie działo. Teraz? Wejdziesz na forum po godzinie i mnóstwo nowych wątków.
Mnie się wydaje że debiut wcale nie musi być dobry. Chodzi o emisję akcji serii B 196tys sztuk ? Po ile one były obejmowane? Po 5 zł? 200 tys sztuk po 39 zł to jest kilka milionów podaży a tego rynek NC nie wchłonie. Połowę ceny być może.. wystarczy nie kupować na otwarciu i w dniu debiutu .
Patrz Gamehunt.
Oczywiście diabetomat piękny wynalazek lecz bez certyfikatu i bez produkcji na te chwile wart 1/10 ceny która może mieć jako gotowy produkt na rynku.
Giełda wycenia przyszłość?
Na debiucie może być zaskakujący scenariusz biorąc pod uwagę że obejmujący emisję potraktują swoją inwestycja jako długoterminową np. 1,5.- 2 lata i wtedy przy debiucie może być bardzo mała podaż i rynek szybko to wchłonie