• Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~Holender40 [37.30.18.*]
    Rok temu, w czwartek wieczorem, Larq opublikował wstępne wyniki za q2 2023. Czy w tym roku będzie tak samo, i czy wyniki okażą się impulsem wzrostowym? Zysk i wartość księgowa powinny pójść mocno w górę...
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~krisb [94.232.37.*]
    mam kilkanaście spółek w portfelu
    kilka prawie bankrutów na któych nieźle zarabiam i zarobiłem

LARQ to największa moja wtopa

tyle w temacie

natowania spółki są żenujące,
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~Mahopet [37.225.72.*]
    Naucz się poprawnie pisać i wtedy komentuj.
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: holender40 [37.30.12.*]
    Raport trochę rozczarował, ale kto uważnie czyta, zobaczy że nie wszystko, np. wartość nieruchomości, wpis hipoteczny, czy przelew za nextbike, zostały zrealizowane po dacie raportu i ich efekty prawdopodobnie będą widoczne w q3. Wyniki Synergic rozczarowały, ale ich przychody powinny nadrobić w q34. Czekamy więc cierpliwie na ewentualne inwestycje z kasy za brand24, oraz efekty umowy reklamowej pomiędzy Nextbike a Synergic.
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~krisb [94.232.37.*]
    a powiesz mi gdzie podziały się pieniądze ze sprzedaży Brand24?
    bo nie mogę ich znaleść - w kasie napisali że mają około 300 tys. zł.
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~Holender40 [46.134.118.*]
    Brand24 został sprzedany przez Fundusz Larq, i ta kasa znajduje się w tych 57 milionach aktywów Fundusz. Larq SA to jakby skorupka która zarządza tym Funduszem. Pytaniem jest w jaki sposób zostały wycenione dodatkowe przyszłe bonusy z sprzedaży Brand24. Do tego Nextbike był wyceniony na 0, a dostali ponad 2 miliony za sprzedaż akcji, z tego co zrozumiałem to dopiero zaksięgują w q3.
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~Dawiddd [5.173.180.*]
    Słabsze wyniki Synergic za pierwszą połowę 24 roku to "również zwiększone zaangażowanie w rozwój sieci nośników reklamowych, co zwiększyło bazę kosztową". Na pewno na plus, ze Synergic notuje stabilne zrodło zysku, dodatkowo w 3 i 4 q 24 dojdzie umowa reklamowa z Nextbike plus zwiększony popyt na usługi reklamowe po wyborach. Jakby nie było zainteresowania ich usługami to nie zwiększałaby inwestycji w bazę reklamową.
    Najważniejsze jednak będzie z gotówką, która Larq zainwestuje po sprzedaży Brand24. To będzie miało kluczowe znaczenia dla kursu.
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: holender40 [37.30.12.*]
    Dokładnie, widać jednak po kursie że parę osób spanikowało, cena/wartość księgowa jest dalej bardzo niska.
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~Akcjonariusz [46.204.9.*]
    BV per share to 4,16 zł. Tyle w temacie
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~robert [94.232.37.*]
    niestety ale każdy patrzy w raporcie na zysk netto
    a ten jest ujemny

nie ważne że aktywa wzrosły. Trzeba czekać do listopada na wyniki za 3 kwartał
    ja osobiście szykuję się na zakupy w paździrniku
    myślę że spadnie na 1,4-1,5

taki plan :-)
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~Akcjonariusz [46.204.9.*]
    Myślę, że nie będziesz miał okazji zakupu na takich poziomach. Obecny poziom to okienko dla zakupów
  • Re: Wstępne wyniki już dzisiaj? Autor: ~Holender40 [5.173.249.*]
    Też tak myślę, koło 1,8-1,6 zaczną wchodzić insiderzy, w styczniu członek Rady Nadzorczej kupował po tej cenie.
[x]
LARQ 1,00% 2,02 2026-05-15 14:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.