Na moje pytanie o dotacje dzisiaj dostałem taką odpowiedź od RI Medinice:
"Dzień dobry,
Informacje są publiczne i za ich publikację odpowiada MJWPU. Wyniki konkursu FEMA już były. Jesteśmy pierwsi na liście rezerwowej. Złożyliśmy protest do MJWPU w związku z błędami formalnymi w karcie oceny, więc liczymy na uzyskanie tego dofinansowania. Dodatkowo 30.09 mają zostać ogłoszone wyniki FENG.
Z wyrazami szacunku
Medinice S.A.
E: investor@medinice.pl A: ul. Hankiewicza 2, 02-103 Warszawa"
Pisze obszerny artykuł o pewnych funduszach bo on dobrze wiec co i jak, socjotechnika na 6 +. A tak naprawdę zakończył robotę do kolejnego dołka i grania tematu pod kolejne wzrosty. Super barometr z niego. Jak się pojawia to pompka a potem opychanie akcji, jak go nie ma trzeba akumulować i tak w koło, daje coś tam zarobić. Górnik dzięki że jesteś z nami czasami.
Dnia 2024-09-04 o godz. 21:20 ~Lukakutu napisał(a): > Pisze obszerny artykuł o pewnych funduszach bo on dobrze wiec co i jak, socjotechnika na 6 +. A tak naprawdę zakończył robotę do kolejnego dołka i grania tematu pod kolejne wzrosty. Super barometr z niego. Jak się pojawia to pompka a potem opychanie akcji, jak go nie ma trzeba akumulować i tak w koło, daje coś tam zarobić. Górnik dzięki że jesteś z nami czasami.
Kolega Jony ma pełną rację. Z konkursu FEMA powinni dostać co najmniej 6 mln zł po uwzględnieniu protestu. Dlaczego znaleźli się na liście rezerwowej? Przez tzw. czeski błąd – po prostu nie doliczono im kilku punktów tam gdzie powinny być przyznane. Przykładowo wg oceniającego dofinasowanie na ArtiClampa, nie jest to projekt o zasięgu międzynarodowym, bo to jest po prostu taki lokalny krajowy, swojski projekcik związany z operacjami serca u rodaków. Zresztą podobna odpowiedź nadeszła ze spółki, dzięki dociekliwości kolegi Mistrza. Konkurs FENG – rozstrzygnięcie ma być do końca września (i prawdopodobnie nie będą już przedłużali czasu) i dla spółki to jest kluczowa dotacja, bowiem złożono na 2 x większe pieniądze, a poza tym w FENG jest niższy poziom wkładu własnego. I co dla nas najważniejsze, dotacja w obu przypadkach jest na ArtiClampa, a więc spółka musi wybrać z którego konkursu chce dofinansowanie. Teoretycznie powinni wybrać FENG, ze względu na lepsze warunki. Zakładając, że dostaną z obu (a jest to wielce prawdopodobne) wtedy prawdopodobnie rezygnują z FEMA i to co kolega Jony pisze – nie będzie już znaczenia czy maja środki z FEMA czy nie. Na razie czekamy na koniec września i ogłoszenie wyników z FENG oraz informacja o uznaniu protestu w FEMA. Zresztą nie tylko my czekamy, popyt i podaż też zamarły, bo w południe obroty niższe niż wykręca osiedlowy warzywniak:) Pełniejsze rozwinięcie tematu nastąpi w nadchodzący weekend.
Cześć Wojtuś! Z nicka Lukakutu pisałeś że naganiam i że nic z tego nie będzie, że zaraz dalsze spadki. Było to przy poziomie 8,40zl. Potem zniknales, teraz widzę nick zmieniłeś. Tak będziesz zmieniał nicki przy każdym kolejnym impulsie wzrostowym? O co chodzi?
P.s. Co do tego gdzie pracuje. Będąc na IGN miałem pracować w IGN - nawet wielu myślało że jestem prawą ręką Wojciechowskiego. Potem namawialem na dobrych poziomach na Synektika - ale to tam ponoć tylko na zlecenie na sprzątaniu byłem bo za mało smaczków podawałem. Teraz według niektórych pracuje w Medinice. Na jakim stanowisku - nie wiem! Sugestia - dorosnijcie i zachowujcie się jak dorośli!
Czekamy na info o co chodzi…ale chyba ktoś coś wiedział i stąd było to wywalanie? Słabo to wygląda - na żadną dotację się nie załapią? To emisja ratunkowa nas czeka w trybie pilnym