Boty to bardziej ci bez zarejestrowanego nicka, ~Marco. A ogarnąłbyś, że pan Zabłocki nie może ze względów wizerunkowych sypać w rynek, więc opycha 4 miliony na słupy? To nie jest niemożliwe, tylko trzeba mieć umysł otwarty. Rozważaliśmy podobne scenariusze, gdy było ABB w okolicach 7, zawsze jest ta niepewność...
W poprzednich ABB kupił między innymi norweski fundusz za 100 mln zł. Skąd wiadomo? Bo sam to ujawnił w swoim sprawozdaniu, a ujawnił bo musiał bo jest państwowy.
Jak bierze prywatny fundusz, to nie musi nic ujawniać, jeśli nie chce, bo to jego wola.
Aktualnie w ABB największy pakiet poszedł za 250 mln zł w ilości 4 mln akcji. Czytanie tych bzdur od dimmu3 naczelnego spadzia na tym forum, że to kolega Zablockiego kupił, jako przykrywka, żeby sypać w rynek to trzeba nierówne klepki pod sufitem.
Fundusze pewnie już się przygotowują pod zakupy akcji XTB i wola brać wcześniej w ABB po niższej cenie niż czekać na wejście XTB do wig 20 bo wtedy i tak będą musieli się doważać nowymi spółkami w indeksie.
Prywatny fundusz też musi ujawniać jak wyjdzie ponad próg 5 procent. Takie są przepisy. Dlatego fundusze skupują systematycznie i powoli pod progiem. Po to żeby cena nie odjechała. Przecież mało jest takich spółek co tak zarabiają i płacą na dodatek sowite dywidendy. Wymiencie przynajmniej 3!to popolemizujemy.
Dimmu3 iMax nie po to tu siedzą po 24h na dobę by nas ratować przed utratą kapitału to chyba rzecz oczywista..Mnie ich wypociny nie ruszają i tak jak ostatnio po ABB 1500 akcji doszlo na konto....a jakże XTB Odezwicie się chłopcy pod koniec roku i skarccie mnie za" permanentne tracenie pieniędzy na giełdzie "
A teraz pomimo tych lamentów i tych ABB po ile są akcje? Niedługo 70 zł będzie wspomnieniem. Obstawiam około 80 zł do końca roku. Możecie mi przypomnieć