OFE Allianz powiększyło stan posiadania o blisko ćwierć miliona akcji (stan na 23.08.br). stając się tym samym drugim (zaraz po Porozumieniu Akcjonariuszy Livechat) i największym finansowym udziałowcem spółki. Po czerwcowej rewizji w akcjonariacie pojawił BlackRock (a pozostałe OFE i TFI nabyły łącznie 300 000 akcji - stan na 06.br) Zapewne obie instytucje uczyniły to, by wyrzucić swoje pakiety po 50 groszy za sztukę...
Czujny nie odpowiada i linków nie wrzuca, przez co stał się dla mnie mało wiarygodny, wg mnie to bot ai/si:)
Btw. W fundach też ludzi i często słabo zarządzajacy(znajomy kidyś mówił jak to jankesi naszych liczą na potęgę)… więc na swój rozum i wiedzę liczyć, dywidenda 6 to masz zwrot 8%… chyba nie ma co narzekać? potencjał wzrostu jest, nie to co lokata:)
A Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Pytanie było czy nie potrafisz wymyśleć swojego, nic o rezerwacji, jak dla mnie to możesz sobie nawet nazwisko na takie zmienić jak Ci się tak podoba
To prawda że Alianz zwiększył znacznie stan posiadania TXT, również inne OFE kupowały, ale nie ma nic tutaj o BlackRock. Za to widać Goldman Sachs. Ostatnio Goldman na CDPROJEKCIE trochę rozruszał wzrosty, więc kto wie, może i tu niedługo coś się zacznie. Luka wzrostowa z początku lipca już prawie zamknięta..
Widać po funduszach że cały czas dokupują a nie sprzedają akcje jest dobrą informacją. Widać że powoli trend spadkowy słabnie. Obstawiaj podwójne dno i jakieś mocniejsze odreagowanie.