(informacje opublikowane po zamknięciu notowań na GPW):
• Grenevia - analityk Erste Group Jakub Szkopek podniósł rekomendację dla Grenevii do "kupuj" z "redukuj" - poinformowała agencja Bloomberg. Cena docelowa została ustalona na 2,92 zł, co daje potencjał wzrostu o 33 proc. wobec ostatniej ceny.
Nie ma za co dziękować, fundusze już wiedzą w jakim kierunku to zmierza.... Trzeba tylko uświadomić mniej rozgarniętych inwestorów, że szkoda ich ciężko zarobionych złotówek marnować. Z tego tutaj chleba jeszcze długo nie będzie. A nuż zakalec....
Marek jakie to ma znaczenie dla inwestora? Inwestor nie spekulant ładuje kasę w akcje i czeka na zysk, czasami długo, patrz na obligacje, masz 1,2,3 itd do 10lat. Sam mam portfel obligacji 3 letnich na 6,2% i czekam sobie 3 lata. Ładuję stopniowo akcje Grenevii i też poczekam nawet 3 lata, nigdy nie wiesz dokąd spadnie cena i kiedy odbije, dlatego trzeba kupować z głową wg swojej strategii. Żaden analityk nie przewidzi przyszłości, szanse ma 50/50, bo nie wie jakie grube ryby siedza na papierze pod akumulację i jaką mają dokładnie strategię. Jak ja bym wiedział że GEA będzie na 100% po 1,8 czy 1,5 czy ileś tam to nie wchodzę w papier i nie wypisuję farmazonów na forum
Wyobraźnia a fantazjowanie, to dla mnie różnica, Ty fantazjujesz tutaj od wielu sesji, bezskutecznie. Ja realnie piszę o dnie na, którym jest spółka...