1. Nie są po 26 zeta za sztukę, tylko wolumen jest zawsze podawany transakcja razy 2 (czyli obrót - kupujący kupuje za 13 a sprzedający sprzedaje za 13).
2. To nie jest jeszcze duży obrót. Może ktoś z pracowników czekał do dnia dywidendy, żeby puścić po nim i dofinansować sobie wakacje.
3. Firma ma cenę poniżej wszelkich wskaźników, więc jest atrakcyjna do kupowania. Zwłaszcza w świetle ostatnich wyników jest niedoszacowana.
4. Mam też podejrzenie, że szarpanie ceną może być związane z końcem kwartału i wynikami fundów, ale to tylko podejrzenie. :-)
1. napisałem "duże obroty jak an ta spólke" - przez ostatnie pół roku na ok 10 sesjach były podobne lub większe - nie uwazam obrotów za kosmiczne jednak tutaj ostatnio takie liczby to rzadkość
2. dziekuje za objasnienie uważam wyjaśnienie ze sprzedaża akcji pod wakacje za bardzo prawdopodobne
3. Jednak freefloat jest 30 % i ktoś te pozostałe 3,4 mln akcji ma , to co wszyscy trzymaja? nierozumiem kompletnie braku ruchu tutaj tymbardziej z takimi wynikami to na GPW mało kto im może podskoczyć
4. mam mały pakiecik troche dobiore jeszcze i zapomne na 4-6 lat o papierze, bo tu chyba inaczej sie nie zarobi
pozdrawiam
mysle ze w swietle obecnego niedoszacowania spółki nikt nie chce sprzedawac a te sprzedawane 1 i 2 akcje w celu obnizenia kursu tylko potwierdzają mój dobry wybór. Długo to nie potrwa i 100 % zarobku bedzie w sierpniu.