Na razie trzym się 1.60 poziom o którym pisałem rok temu :) przypomnisz sobie moje jedzenie za kolejny rok kiedy ja będę klepał murzynki po tyłku w Rwandzie :)
No wlasnie, rok temu, poswieciles tej spolce rok, emocjonujesz sie niemalze kazdym tickiem i w efekcie poniosles spektakularna wtope. W czym jestes lepszy od nas? A teraz pomysl ze sa tu ludzie ktorzy ze wzgledu na stopien zaangazowania nie moga sobie zamykac pozycji z dnia na dzien, dla ktorych inwestowanie to cos wiecej niz codzienne emocjonowanie sie stanem rachunku.
Spektakularna wtope ? Stratę 4% traktujesz jako spektakularna wtopę? Jak ktos wisi na haku jak ciota i modli się o zejście z haka powinien wrócić do pasania krów. Inwestowanie polega na poszukowaniu okazji a jak nie umiesz pogodzić się ze stratą to żaden z Ciebie inwestor tylko dawca kapitału.
Tak pierwszy raz 8% straty ale potem wszedłem jeszcze raz i wtedy zamknąłem 4% na plusie suma smartwatch vs. Kapital to było niecałe 5%. Rozgrywam rozgrywam teraz szukam okazji na wejście jeszcze raz. Na razie cEkqm na poprawę sentymentu ale musicie wisielce zamknąć że strata wpierw.
oj, przepraszam, LESZCZ deklaruje, że nie ma akcji. Twoje groteskowe wpisy wzbudzają we mnie współczucie, bo korzystam przy każdej próbie zjazdu i twój szef niezadowolony. Ile jeszcze akcji chcecie stracić?
Dnia 2024-09-28 o godz. 08:49 ~LESZCZ napisał(a): > 30.09 wyniki półroczne. Jaką reakcję przewidujecie ? Ja ustawiam zlecenia K w okolicach wsparcia na 1,45.
przewiduję reakcję minimum stabilną.
a tak z ciekawości spytam, kto by miał oddawać akcje?
Luma + Porozumienie prywatne + Porozumienie funduszy + TFI PKOSA mają 70% akcji
i rok w rok widać, że dokupują.
akcjonariuszy poniżej progu 5% jest również kilku, stawiam, że mamy stabilne ok. 10% w sumie.
Kurs jest na historycznych minimach nie wiadomo dlaczego, przecież w tej okolicy był w czasie, kiedy Protektor był przed przejęciem niemieckiej Abeba i ma dzięki temu stabilnych przychodów po kilkanaście mln PLN na kwartał więcej.
Na kursie jest cisza i jesteś jednym z tych, którzy na zlecenie dołują kurs, żeby zbierać. Tyle w temacie.
a tak z ciekawości spytam, kto by miał oddawać akcje?
Luma + Porozumienie prywatne + Porozumienie funduszy + TFI PKOSA mają 70% akcji akcjonariuszy poniżej progu 5% jest również kilku, stawiam, że mamy stabilne ok. 10% w sumie.
Kurs jest na historycznych minimach nie wiadomo dlaczego, przecież w tej okolicy był w czasie, kiedy Protektor był przed przejęciem niemieckiej Abeba i ma dzięki temu stabilnych przychodów po kilkanaście mln PLN na kwartał więcej.
Na kursie jest cisza i jesteś jednym z tych, którzy na zlecenie dołują kurs, żeby zbierać. Tyle w temacie.
Gdyby miała się potwierdzić strategia równości korekt w ruchu spadkowym to z tego poziomu powinniśmy się odbić do okoli 2,15 i potem znowu zjazd niżej do 1,15.
No obrotów nie ma dlatego mamy powolne obsuwanie się w kierunku kolejnego wsparcia. Jak nie będzie obrotów na 1.45 to zejdzieny na 1.15 i tam zobaczymy co się zadzieje.
Ale to już nie ma będzie dla mnie okazja jeżeli trzeci raz wybije stop lossa będzie oznaczało że żadna z moich strategii na tej spółce nie działa i trzeba będzie pożegnać ją na zawsze.