Sprzedaż nakaże MAP. Takie jest moje osobiste zdanie p MAP już puszcza sygnały Kupi te akcje niemiecki bank . Takie jest moje zosobiste zdanie którego nie zmienię do dnia transakvcji !
co się dziwisz chcą jak poprzednio sprzedać za grosze banki .jakie tłumaczenie bo nigdzie tak nie ma !!! nie istotne że banki przynoszą zyski ,co to za okazy rządzą w spółkach na niczym się nie znają wystarczy popatrzeć na wyniki >>>coraz gorzej wystarczyło kilka tygodni .EKONOMI KAMIENIA ŁUPANEGO
co za ekonomi rządzą w PZU minister następny .wystarczy zostawić banki jako oddzielne pomioty >mają własne zarządy będą przynosić zyski będzie dywidenda CZYSTY ZYSK !!!! PRZY ZEROWYCH WYDATKACH ALE NIE będą debatować zebrania milionowe wydatki co mają zrobić z kurą co daje złote jaja ... trzeba zarządu fachowców nie kolesiów
.>ab> zgadza się tylko kolesie już myślą jak je sprzedać ! widzisz że zarząd nie może się skupić na ZARZĄDZANIU PZU .wyniki coraz gorsze bo jest problem BANKI A a inwestorzy z zachodu naciskają kiedy będą mogli banki przejąć / za kilka groszy /zerowe nakłady milionowe zyski
bo imo zadaniem tego rządu/obecnej władzy, jest przerobienie Polski na podmiot zależny i w pełni podległy Niemcom dlatego są niszczone wszelkie przejawy naszej suwerenności, tak ekonomicznej, jak i politycznej czy wojskowej platforma z tuskiem i akolitami rezygnują z inwestycji strategicznych, sprzedadzą najtaniej jak się da spółki państwowe głównie niemieckiemu kapitałowi, firmy gorzej sobie radzące doprowadzą do bankructwa i sprzedadzą za jeden złoty polski do tego zadłużą Polskę, bo dłużnik to niewolnik sprowadzą setki tysięcy migrantów, z których zrobią się miliony, bo łączenie rodzin itd utrzymywanie takiej rzeszy ludzi dopełni dzieła zubożenia Polaków do tego walka z Kościołem + cenzura + niszczenie moralności, tradycji i patriotyzmu a jak będzie nowy prezydent to "naród śląski" powstanie i będziemy mieli separatyzm, wspierany przez Niemcy i będzie pozamiatane, bo będziemy biedni, zadłużeni i z mnóstwem problemów gdzie nie spojrzeć
PIS jest w znacznej części winien takiego stanu rzeczy a skoro PIS zawinił oraz my wyborcy, to widać na silną, suwerenną, bogatą Polskę nie zasługujemy
zadaniem obecnego rządu moim zdaniem, jest nieodwracalne zniszczenie polskiej suwerenności dlatego tak zajadła jest walka z PISem, celem jest delegalizacja tej partii i lewicowa dyktatura w Polsce
ja pozostaję optymistą, ale obiektywnie patrząc sytuacja jest bardzo trudna i sprawy w szybkim tempie idą ku gorszemu
Szczególnie, że kupiony PEKAO za czasów UNI Credito to był technologicznie era dinozaurów. A teraz sprzedadzą zmodernizowany za grube miliony bez zysku. Już nam kiedyś sprzedali 10% KGHM - tylko po co sprzedawać kopalnię pieniędzy ?
Przeczytałem wywiad z MAP i jest w tym sporo racji.
Wycena PZU jest zaciemniona przez udział w bankach.
Bez banków PZU wg. obecnych kursów powinien być wycenisny po 35 za akcję.
Dość kiepska wyceną.
Czy chcą się pozbyć Pekao -pewnie tak.
Przez fundusz rozwoju państwo ma 12,5% akcji a kasa jest im potrzebna.
Kwestią jak to PZU zrobi. Jeśli sprzeda to będzie zarzut o wyprzedaż majątku narodowego. Ale może też wymienić na akcję europejskiego ubezpieczyciela, a to już można przedstawić jako sukces
zapytam ministra i zarząd po co niemieckiej firmie Volkswagen który posiada takie marki jak Volkswagen Samochody Osobowe, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, , ,jeszcze firmy produkujące ciężarówki Scania i MAN.!!! do tego Ducati-motocykle .>?????? niemcy jakoś potrafią wszystko zorganizować im nie przeszkadza czy to osobowy .ciężarowy czy motocykl .tylko PO przeszkadza
>no> napisz którą fabrykę zamyka >WW > jak na teraz ŻADNĄ ! jeszcze jedno banki to nie fabryki samochodów !! a czy wiesz co to internet ??? ile spraw załatwia się przy kompie ? ,spróbuj wyprodukować samochód (on-line)!?tutaj DWA BANKI I PROBLEM JAK JE OGARNĄĆ to jest problem nie do przeskoczenia nawet dla ministra bła ha ha ha /kto i za co dał mu ten stołek
Niestety to prawda , nasi politycy z każdej opcji są tak mało wiarygodni dla zachodnich koncernów że nawet nikt nie myśli o jakiś fabrykach w Polsce. W kraju rządzonym przez dziadka okadzonego kadzidłem , fabryka gumek do słoików to max.
Romet w Bydgoszczy.No ale ty czekasz no milion chnskich elektryków,które miały węgierska nazwę i mialy być montowane w Polsce w fabryce na polanie.Na razie masz polane po 400ha wykarczowanego lasu.
Dnia 2024-09-04 o godz. 15:15 ~No napisał(a): > Romet w Bydgoszczy.No ale ty czekasz no milion chnskich elektryków,które miały węgierska nazwę i mialy być montowane w Polsce w fabryce na polanie.Na razie masz polane po 400ha wykarczowanego lasu.
Ale co ty oczekujesz ze państwo będzie budować fabrykę :) ? Widze ze pełno tu komunistów. Otóż jedynym sensownym rozwiązaniem aby w Polsce wszytsko sie prężnej rozwijało jest prywatyzacja. To właśnie polityka uprawiana w spółkach skarbu państwa powoduje że jest tak a nie inaczej. Jak nie wierzysz to patrz na USA - tam Państwo nie ma udziału w żadnej z najdroższych spółek (i chyba w tym mniejszych tez ale nie sprawdzałem każdej z osobna) ). A u nas wy chcecie komunizm bis wprowadzać. Ale wam ten PiS w głowach namieszał... .
no.> z WW to był przykład że można zarządzać wieloma pomiotami i czerpać z tego zyski !!!! PZU i ministrowi przeszkadzają BANKI nic do nich nie dokładają a kasa rok w rok wpływa >przestań o jakiś fabrykach .>>>
Nie mogę się zgodzić z takim rozumowaniem.
Policz jaki zysk ze sprzedaży po kolei Banków wykaże PZU ???
Będzie dywidenda czy nie ?
Spójrz w plan ogromnej dywidendy z PZU za br poprzez zaznajomienie się z budżetem Rządu
35 za akcje ???? Hehehe dobre. Kupię wszystkie !!!