• Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Robi [5.173.214.*]
    Przyznaj się
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Robi [5.173.214.*]
    Już Mateuszek nauczył Cię dobrej roboty :)
    A ten Nowak był taki zły piszecie . Trochę inaczej to wyglądało na kursie a przypominam dlatego tu siedzimy żeby zarabiać
    Już jest wszystko jasne Pan Puczyński jest na liście top 30 w Movie który uwaga dostanie 7850 akcji po 1zl . Więc zaraz Movie będzie po 40-50 zł i chłop zarobiony
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Lars [195.136.100.*]
    Naprawę ? Frustracja rośnie jest to zrozumiałe. Ale bez przesady .
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Nookie [31.61.183.*]
    Proszę Cię. Albo wierzysz w swoje albo oddajesz, bo nie wierzysz.
    Jaśniej ? Bo jakiś dziwny wpis . Ja teraz bardziej obserwuje 11B bo jestem tam dość sporym inwestorem więc Roada trochę odpuściłem . Bo tak naprawdę do raportu nic się nie wydarzy .
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Free [78.8.184.*]
    A jak oceniasz brak marketingu Frostpuka 2? Bo ja powiem szczerze, że się zastanawiam czy nie uprzedzić armageddonu i nie wychodzić już teraz.

Coś czuję, że tam podbitki pod premierę może nie być i czeka nas powolne osuwanie jeżeli naprawdę nic nie zrobią w zakresie promocji gry. Jedna z najważniejszych pozycji w portfolio, a cisza jak makiem zasiał.

Na razie jeszcze mam tam 5% zysku. Niby niewiele, ale lepszy zysk 5% niż strata:)
    Myślę że marketing ruszy od poniedziałku . Pamiętaj że 11B jako jedyna spółka nie spadła drastycznie po hossie gamingowej . Dwa spójrz w akcjonariat 11B pełno funduszy . Myślę że będzie bardzo dobra dywidenda w 2025 r bo mają dwie duże premiery FP2 i THE Alters . A to fundy najbardziej interesuje .Także ja oceniam że kurs będzie w okolicach 720-800 zł . Czas pokaże .
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Free [78.8.184.*]
    Powiem szczerze, że już Niezwyciężony, czy nawet Alaskan miał lepszą promocję, co trochę żenujące zaczyna się robić.

Żeby nie było uważam, ze spółka jest dobra, ale obstawiam że tak na 90% spadnie mocno po premierze. Musiałby się tam zdarzyć jakiś finansowy cud, żeby tak nie było. Oczywiście po korekcie jak najbardziej sobie dobiorę, bo czemu nie skoro wydają gry dobre jakościowo i będzie na promocji?

Pytanie, czy jeszcze jest szansa na jakieś wzrosty przedpremierowe, czy już trzeba zadowolić się wyjściem z minimalnym zyskiem albo bez straty i poczekać na korektę.

A to, że są fundy to dla mnie żaden argument. Nikt tak nie rozwala kursu jak wychodzący fund, przerabiane już na wielu spółkach gdzie był mega potencjał do wzrostu i został zgaszony w ten sposób.
    Nie oceniaj 11B miarą małych studiów . Oczywiście różne mogą być scenariusze według mnie będzie mój .
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Free [78.8.108.*]
    CDP to też było małe studio? Zleciało z 400 zł na 80 zł, tak tylko Ci przypomnę;) A zyski mieli spektakularne, tylko trochę problemów na konsolach. Tak to reaguje giełda.

Wiadomo każdy przypadek jest inny, ale tutaj jednak są wielkie wątpliwości z uwagi na politykę marketingową gry, a w zasadzie jej brak.

Zresztą dzisiejsza sesja pokazała, że inni podzielają moje obawy.

• Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Free [78.8.248.*]
    Swoją drogą widzę, że prezes Road zamiast skupić się na swojej spółce, to bawi się w pisanie postów-komentarzy do najnowszego patcha do DDS 2. Może by tak Panie Prezesie, coś zrobić w swojej własnej spółce? Z tego co widziałem po Discordzie to gracze narzekają, że spółka odpuściła sobie całkowicie ATS i olewa community.

Ja wiem, że nie wyszło, ale przynajmniej wypadałoby szczerze powiedzieć, że nie ma środków na poprawianie tego bubla.
    Nie ma sensu już ulepszać atra1 bo to nic nie da . Stary silnik . Konsole robią kasę . Niech się skupią teraz na atr2 .
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Free [78.8.203.*]
    No to jest dla mnie oczywiste, skoro nie naprawili tego przez rok, to raczej nie ma szans że coś się zmieni w tym temacie. Niemniej takie znikanie z discorda i zakończenie komunikacji z graczami jest słabe. Niech wykażą się odwagą i wprost napiszą, że nie ma szans na poprawę ze względów finansowych.

Tylko niech jednocześnie nie piszą, ze zapraszają do zakupu ATS 2, bo wtedy gracze ich zjedzą żywcem:)

Mogliby co najwyżej wspomnieć, że jak odniosą finansowy sukces to wrócą do łatania, bo obecnie nie mają środków na jednoczesne tworzenie nowej gry i łatanie starej bo ledwo się zwróciły koszty wydawcy. Zawsze to inaczej PR-owo wygląda.

Ja już pisałem wcześniej . Dla mnie Road będzie się liczył od ATRa 2 . PC i Konsole pięknie wyciągnęły spółkę z bankructwa . Teraz czas na rozliczanie w pełni . Wyobraź sobie jakby Michał Puczyński nie trafił do Road i poprzednik by zarządzał . Najważniejsze dla spółki brak długów płynna spółka i wydawca dla ATRa 2 . Nie jedna spółka chciałby startować z tego pułapu .
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~uwu [88.156.120.*]
    Zawsze wydawało mi się, że developer robi grę, a obsługiwaniem jej community, marketingiem, zlecaniem i planowaniem patchy, ogólnie całą strategią związaną z rozwojem i sprzedażą gry zajmuje się wydawca :)
    Ten wydawca uratował Roada przed bankructwem dając kasę . Natomiast z punktu widzenia komunikacji marketingu i podawaniu wyników jest dalekooooo Dlatego tym bardziej mnie cieszy że będzie wydawca z grupy .
  • Re: Miszcz Puczyński komu sprzedałeś akcje Autor: ~Free [78.9.152.*]
    No jak zerkniesz na discorda czy komentarze pod patchami na steam, to zobaczysz, ze komunikację prowadzili Polacy, a skąd był wydawca? Ano właśnie:)

Tak jak mówi Lars tutaj wydawca dał w zasadzie tylko hajs i uratował spółkę od bankructwa pozwalając na reset, ale nic poza tym. Dzięki niemu MG zyskało czas na wydanie DDS 2 co pozwoliło mu zainwestować w drugą część ATS. Dla mnie umowa jest ok, bo też mam akcje MG w portfelu, no ale jakbym był tylko właścicielem akcji Road to średnio byłbym zachwycony warunkami.

Jedyne co by mnie ucieszyło to to, ze dali na grę 4 mln - po pierwsze dzięki temu trzeba mniej zarobić do zwrotu, po drugie nie spełnili kamienia milowego, czyli wyjdzie mniej akcji motywacyjnych.

P.S.
    Z tego co wyczytałem spełnili pierwszy milestone do ATS 2, więc już raczej definitywnie pożegnali się z łataniem ATS.

Podejrzewam, że po takim zachowaniu się spółki, można zapomnieć o tym że społeczność ATS przejdzie na ATS 2, więc zaczynają w zasadzie od zera. Niestety będzie się to za nimi ciągnęło.

Tam na discordzie dalej się łudzą, że Road coś dla nich łata i narzekaja na to że komunikacja się zepsuła. Trochę to jest smutne jak się wie, że po prostu zostali porzuceni i nawet o tym nie wiedzą.

Poza tym widziałem że nasz prezes autentycznie zajmuje się odpowiadaniem na komentarze do patcha do DDS 2, wtf? Co on dorabia sobie do pensji w MG jako cummunity manager? Serio tak ciężko mu przy okazji skrobnąć cos do społeczności, która wspierała firmę przez długie lata? Nie dość, że to żenujące to jeszcze głupie pod względem marketingowo-prowym, bo to się będzie ciągnęło za spółką.

[x]
ROAD 0,00% 6,68 2026-06-01 15:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.