• Takie umowy już tu były.... Autor: ~Marcel41 [83.7.64.*]
    https://www.biznesradar.pl/a/84253,mdi-energia-zbuduje-74-elektrownie-fotowoltaiczne-za-15-85-mln-euro
  • Re: Takie umowy już tu były.... Autor: ~Michal [37.225.28.*]
    Niedowiarki będą brać po 3.00 zł...
  • Re: Takie umowy już tu były.... Autor: ~koniec [195.205.150.*]
    napisze zaraz ze po 10 bo to perła GPW, problem taki ze akcjonariusze od lat na tej perle tylko traca
  • Re: Takie umowy już tu były.... Autor: ~Stary_kaczor [37.248.249.*]
    Zgadzam się, od lat jest padaka, to fakt. Natomiast będziemy mieć niedługo czas intensywnych przemian w energetyce. Tutaj powinny w najbliższym czasie zyskiwać elektrownie wiatrowe, biogazownie oraz magazyny energii. MDI ma kompetencje w 2 z 3 z tych obszarów. Jeśli to nie ruszy wyceny to już faktycznie będziemy mogli stracić nadzieję:)
    widac ze nie znasz tej firmy, tutaj nie chodzi o budowanie firmy ktora ma byc liderem, jesli nawet cos skapnie tutaj to powstanie firma córka i zysk sie rozmyje, akcjonariusz nie jest tutaj wazny
  • Re: Takie umowy już tu były.... Autor: ~Stary_kaczor [37.248.249.*]
    Widać, że patrzymy inaczej. Dla mnie firmą może kierować nawet tak wielki umysł jak Jacek Sasin a i tak wycena podskoczy:) Jak zacznie się zryw na biogazownie i wiatraki to będzie szarpać na każdej spółce, która się tym zajmuje. A na niewielkich obrotach jak tutaj wystarczy miesiąc i mamy 4 zl
  • Re: Takie umowy już tu były.... Autor: ~Mirek [37.225.88.*]
    3.4zł to może być moment....
    czyli chodzi tylko spekulacje nie fundamenty, kondycje firmy, zdrowa relacja inwestorzy vs zarząd. Potem sie wszyscy dziwią ze GPW do banan
  • Re: Takie umowy już tu były.... Autor: ~Stary_kaczor [185.56.211.*]
    To tylko wstrzelanie się w odpowiedni timing w cyklu życia firmy. Po prostu uważam, że spółka od wiatraków i biogazu będzie mieć niedługo świetne otoczenie biznesowe. Gdyby była prowadzona wzorowo to bym nie celował w wycenę 3-5 zł tylko znacznie wyżej. Czas pokaże kto miał rację, jak do końca roku nie skoczy powyżej 3 zł to grzecznie przyznam się do błędu:)
    może ja o czymś nie wiem, ale wytłumacz mi:
    1 firma działa od lat w deweloperce dlaczego tutaj brak wyników?
    2. firma działa w fotowoltaice dlaczego tutaj brak wyników?

To są 2 działalności gdzie była na rynkach ostatnio hossa. Teraz jest nadzieja ze w biogazie i wiatrakach będzie się działo to samo na rynkach, I może tak będzie ale w mojej ocenie nie w tej firmie.
  • Re: Takie umowy już tu były.... Autor: ~Stary_kaczor [37.248.250.*]
    Uważam, że deweloperka i fotowoltaika to nie są główne specjalizacje tej firmy. Zaczęli się łapać wszystkiego bo poprzedni rząd niszczył biogaz czy wiatraki a stawiał tylko na węgiel i gaz ziemny. Liczę natomiast, że 20 lat na rynku to lepsza opcja niż inwestowanie w firmy, które wyrosly 2 lata temu i nie mają za sobą żadnego kryzysu. MDI jest po przejściach i skoro nie zdechli to są przygotowani a przed nami największe inwestycje w historii w wiatraki i biogaz. Jeśli nie teraz to już lepszego momentu nie będzie dla MDI
    no nic zobaczymy co bedzie
[x]
MDIENERGIA 3,06% 1,01 2025-09-15 14:26:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.