Zgadzam się, od lat jest padaka, to fakt. Natomiast będziemy mieć niedługo czas intensywnych przemian w energetyce. Tutaj powinny w najbliższym czasie zyskiwać elektrownie wiatrowe, biogazownie oraz magazyny energii. MDI ma kompetencje w 2 z 3 z tych obszarów. Jeśli to nie ruszy wyceny to już faktycznie będziemy mogli stracić nadzieję:)
widac ze nie znasz tej firmy, tutaj nie chodzi o budowanie firmy ktora ma byc liderem, jesli nawet cos skapnie tutaj to powstanie firma córka i zysk sie rozmyje, akcjonariusz nie jest tutaj wazny
Widać, że patrzymy inaczej. Dla mnie firmą może kierować nawet tak wielki umysł jak Jacek Sasin a i tak wycena podskoczy:) Jak zacznie się zryw na biogazownie i wiatraki to będzie szarpać na każdej spółce, która się tym zajmuje. A na niewielkich obrotach jak tutaj wystarczy miesiąc i mamy 4 zl
To tylko wstrzelanie się w odpowiedni timing w cyklu życia firmy. Po prostu uważam, że spółka od wiatraków i biogazu będzie mieć niedługo świetne otoczenie biznesowe. Gdyby była prowadzona wzorowo to bym nie celował w wycenę 3-5 zł tylko znacznie wyżej. Czas pokaże kto miał rację, jak do końca roku nie skoczy powyżej 3 zł to grzecznie przyznam się do błędu:)
może ja o czymś nie wiem, ale wytłumacz mi: 1 firma działa od lat w deweloperce dlaczego tutaj brak wyników? 2. firma działa w fotowoltaice dlaczego tutaj brak wyników?
To są 2 działalności gdzie była na rynkach ostatnio hossa. Teraz jest nadzieja ze w biogazie i wiatrakach będzie się działo to samo na rynkach, I może tak będzie ale w mojej ocenie nie w tej firmie.
Uważam, że deweloperka i fotowoltaika to nie są główne specjalizacje tej firmy. Zaczęli się łapać wszystkiego bo poprzedni rząd niszczył biogaz czy wiatraki a stawiał tylko na węgiel i gaz ziemny. Liczę natomiast, że 20 lat na rynku to lepsza opcja niż inwestowanie w firmy, które wyrosly 2 lata temu i nie mają za sobą żadnego kryzysu. MDI jest po przejściach i skoro nie zdechli to są przygotowani a przed nami największe inwestycje w historii w wiatraki i biogaz. Jeśli nie teraz to już lepszego momentu nie będzie dla MDI