-Tak, ale Hepaslimin to tabletki na wątrobę
-Zresztą bardzo skuteczne na wątrobę i na odchudzanie
-Ohh to tylko efekt uboczny
-Uboczny bo znikają boczki
-Hepaslimin, przede wszystkim zdrowa wątroba
-To chyba też zacznę go stosować
-A efekty uboczne?
-Jestem w stanie je zaakceptować
Hepaslimin w trosce o wątrobę i zdrową sylwetkę
https://images89.fotosik.pl/712/44428eaf73032111.jpgwcześniej upubliczniałem ten link do diagramu bo był on publicznie dostępny nie z mojej winy ,nawet sugerowałem zrobić zrzut ekranu bo zniknie i zniknął
https://coggle.it/diagram/YAVIi3PzASuOo4MQ/t/ryzyka-prawne-uchylenia-uchwa%C5%82y-delistingowej
W skrócie diagram zawierał prawniczym językiem rozpisane rożne warianty tak jak sama nazwa diagramu wskazywała
RYZYKA PRAWNE UCHYLENIA UCHWAŁY DELISTING spółki ENERGA
Kto zrobił ten diagram i w jakim celu nie wiem ......choć w swoich wpisach sugeruję że jedynie prawnicy reprezentujący ENERGA czy ORLEN mieli interes prawny aby taki diagram zrobić -minęło sporo czasu moje wpisy w tym temacie nie zostały usunięte ani nie grożono mi Sądem -link do tego wątku
https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=11321089&strona=1
Niektóre warianty pominąłem np .wariant wycofania spółki z GPW pomimo trwającego postępowania sądowego o uchylenie uchwały -liczyli na to że inwestorzy nie wpłacą 1,4 mln kaucji a prawnicy ENERGA chcieli nawet jeszcze większej kaucji i pomimo trwającego postępowania wycofają spółkę z gpw -rozważali co się stanie gdyby tak zrobili a przegrali by sprawę -były jeszcze inne warianty które pominąłem a te dalej aktualne przepisałem słowo w słowo z tego diagramu w tytułowym pierwszym wpisie tego wątku który jeszcze raz podaję
to co dalej aktualne WEDŁUG PRAWNIKÓW autorów diagramu CHYBA reprezentujących ENERGA / ORLEN bo jest mało prawdopodobne aby ktoś inny stworzył taki diagram bo poco -czyli autorzy diagramu dostrzegają takie RYZYKA PRAWNE UCHYLENIA UCHWAŁY DELISTINGOWEJ spółki ENERGA
-wpływ wyroku na kurs akcji -ryzyko przekroczenia bariery 8,35 zł
-wpływ wyceny biegłego na cenę kolejnego wezwania
-zakres les iudicata w tym czy ewentualne ustalenie wartości godziwej akcji Energa w postępowaniu wpływa na ustalenie tej wartości w ewentualnych kolejnych uchwałach delistingowych -oceny ceny w przypadku przeprowadzenia squeez out,oceny ceny w przypadku dochodzenia roszczeń odszkodowawczych wobec spółki ENERGA czy ORLEN
-squeez out po prawomocnym wyroku uchylającym uchwałę delistingową -ryzyko oceny ceny w squeez out na podstawie treści wyroku ze sprawy o delisting bo ten sam przepis decyduje o wysokości ceny
- jeśli squeez out byłby w trakcie sprawy o delisting będzie brak legitymacji powodów /brak akcji / aby sprawa delisting trwała nastąpi jej umorzenie lub oddalenie powództwa ....zmiana roszczeń powodów na roszczenia odszkodowawcze -słabsze podstawy roszczeń obowiązek wykazania bezprawności ,związku przyczynowego i szkody
skutki ewentualnego stwierdzenia że cena akcji w wezwaniu 8,35 zł nie odpowiada wartości godziwej
-wpływ na cenę akcji w squeez out
-wpływ na cenę akcji w przypadku kolejnego delistingu
-wpływ na prawidłowość wezwań ogłoszonych przez ORLEN po 8,35 zł-roszczenia odszkodowawcze zbywców akcji w wezwaniach ,ryzyko kary administracyjnej
-wpływ na ocenę prawidłowości działania sprzedających akcje ENERGA w wezwaniach /czy nie sprzedali po zbyt niskiej cenie/ -argument dotyczący niedozwolonej pomocy publicznej-SASIN