Znam badziewiaka od pierwotnego i to co obserwuję NIE! podoba mi się za bardzo.Jest jednak światełko w tunelu-akcji w wolnym obrocie już nie ma wcale !!! komu kasa nie jest potrzebna i wytrzyma to zarobi,jeżeli nie spanikuje.Mieliście wycofać zlecenia ze sprzedaży a tu jeszcze przybyło z mniejszym limitem ! Nieładnie Panowie-e.Wlaśnie poszlo 3000.szt x 8,35.pln. i dalej leży-dlaczego nikt nie bierze jak jest tak tanio ????? ja sam wszystkiego niestety nie kupię!
no miejmy nadzieje że odbicie będzie szybko wiele akcji nie ma już w obrocie mam nadzieje że ci którzy mają nie oddadzą szybko bo tak śmiesznej cenie dla mnie ten papier jest jakieś 80% niedowartosciowany na dzień dzisiejszy
Ja mam od pierwotnego ale dokupiłek sporo-uśredniłem.Mam nawet poniżej 5.pln. !!! Przypominam że red.kupna była 98% a cena 42,68.pln.ryn.pierwotny.Ludzie brali kredyty i kupowali za wszystko bo dobra firma miala być.Może ona i dobra ale kurs dalej "pod psem" nędza-dziadostwo.Kto jednak kupil po 10-15.pln. to może spać spokojnie.
Również uśredniałem 8,7 srednia cena zakupy wyszła mi na dzień dzisiejszy,miałem dokupić ale widzę że ciech skorekcił się przyzwoicie i wejde za resztę w niego
Coś nie chce rosnąć nasz WXF- sami sobie sprzedają widać golym okiem! chcą sprowokować do sprzedawania po niskim kursie i pokazują że jednak "ktoś sprzedaje" w tys.szt. Śmieszne i żalosne te głupawe zagrywki.Codziennie obserwuję ten walor i widzę co się dzieje.Tak jak wcześniej pisałem że pojedziemy na 8.pln. i pojechalismy,ale jak to się stało ? "Cwaniaki" wykorzystali te spadki 2-dni wstecz i bez większego wysilania się ( zleceń na kupnie nie było) wrzucili sobie ok. 900.szt x 8,00.pln. i jest an.tech - OK! Teraz czeka nas wybicie-tylko kiedy? takie "palenie głupa" może potrwać jeszcze trochę czasu.Papier jest skupiony i na rynku w wolnym obrocie już prawie nic NIE! ma.Ciekawe kto skupił ? nikt się nie przyznaje do 5% (słupy w akcji) Jedno jest pewne na 100% ten sam inwestor kupuje u nas i w Wiedniu + TEN SAM działa w identyczny sposób na IMMOEAST !!!!!!! to wszystko to lipa i jest ukartowane-NIE! dajcie się nabijać w butelkę.Pozdrawiam-będzie lepiej.
masz rację jack.....właśnie tak to wygląda jak opisałeś......ja nie obserwuję cały czas.....2x lub 3x zerknę podczas zajęć i to wszystko.....................// ciekawe że już 2--mce nie ma info kto kupił te 400.000 tys akcji ????
Ja z tego żyję siedzę od pon-piątku od 7-16,30. mam pełny pakiet notowań "VIP" arkusze zleceń,wykresy itd. W-20 to moje zrodlo dochodow,ale na Warimpexie też sporo ugrałem przez ostatnie 10-mcy.Widzę-obserwuję go ciągle i mam już jakieś doświadczenie z tymi akcjami-są nieobliczalne! + / - 20-30 % może być w ciągu 1-min. albo jeszcze szybciej.Trzeba uważać i zachować czujność.Pozdrawiam
hmmmmmmmmmm ... może jack to właściwie zinterpretował ........sztuczna podaż i ........................................................pompka na skupie.....ale cicho i ostrożnie !!!! by wystaszeni -----widzieli podaż ale nie zauważyli kupna !!!! może to właśnie jest skup akcji........ustalono to na Walnym !!!!! czyż nie? za miesiąc info-----ile akcji już skupili i co poniektórych krew zaleje.....że sprzedali.
wczoraj po 8,35 także usiłowali zepchnąć kurs...........// kiedy wreszcie te info o sprzedaży hotelu i nieruchomości ???????????????????????????? w USA boom na deweloperów !!!
Wzrost inflacji sprzyja rynkom akcji"
Puls Biznesu, pb.pl,25.06.2009
Inwestorzy z rynków akcji mogą spokojnie patrzyć w przyszłość, twierdzi Russell Napier, strateg CLSA Ltd.
Zobacz także„S&P500 dojdzie do 50.000”
Napier uważa, że dobrą koniunkturę na rynkach akcji spowoduje inflacyjna polityka banków centralnych. Wskazuje, że historycznie wzrostowi inflacji od 0 do 4 proc. towarzyszą zwyżki na rynkach akcji. Rosnące ceny wpływają bowiem pozytywnie na wyniki spółek.
Prawdopodobnie zobaczymy bardzo duży wzrost ilości pieniądza. Uważam, że jest bardzo niebezpieczne być wówczas poza rynkiem akcji – powiedział Bloombergowi Napier, którego firma ma siedzibę w Edynburgu.
Podkreślił, że akcje są najlepszym zabezpieczeniem w okresie rosnącej inflacji. Przypomniał, że uważa tak nawet słynny Warren Buffett.
Napier stał się znany po tym, jak trafnie przewidział dno rynków azjatyckich w 1998 roku. W latach 1997-1999 został uznany za jednego z najlepszych analityków azjatyckich rynków akcji przez branżowy magazyn Institutional Investor.
MD, Bloomberg
proponuję chętnym na kupno przenieść się na wyższy poziom....np. 8,50 zł........... jest do kupienia jeszcze trochę od apteki........trochę.....wyżej wyprzeda się nerwowe DT..........i jazda !!!
Kurs max 1,92e. min: 1,85e. i co jest pocieszajace NIE! ma kto wyrzucać po tej cenie! Ciekawe ile jeszcze potrwa to " palenie-głupa" ??????? i zmowa Warszawa-Wiedeń-ten sam kurs i ten sam SKUPUJĄCY. tzn. próbuje kupić ale nie ma szans po tym kursie-
Właśnie spr. arkusz zlecen: sprzedaż 5000.szt. po 9,09.pln. o teraz na 9,14.pln. a kupno miga jak na choince po 8,63-64.pln. "palenie glupa" trwa a kurs w miejscu stoi. W W-iu +3,13% 1,98.e. x4,45 =8,81.pln. 24722.szt.obr.
1,35. mld.złotych-netto !!!!!!!!!! Wartość księgowa 561.mln. Wycena giełdowa 320 mln. 6-lat temu wybudowanie 1-hotelu InterContinental w Warszawie to suma 500.mln. pln. a Warimpex ma ich 18-sztuk ! Co Wy na to Panowie-e ??? czekamy na odlot,ciekawe ile jeszcze ??? Wiadomości zawarte w :) Forbes 07/2009. Pozdrawiam kupujących i posiadających te akcje!
generalnie chodziło o tytuł całego wątku==== jak sądzę ...--- który sugeruje że kurs spadnie na dno !!!! hehe :) a tu zonk ! cały czas ktoś dobiera i dobiera......// ewa zaś sądzi że warimpex pokaże jeszcze swoją klasę :) / i nie jest w tym odosobniona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I 15 X wieksze obroty jak w Warszawie.Czy to celowe czy nie ? to jednak mocno spadl i nikt kompletnie kursu nie broni !!! więc drażnią mnie takie naiwne "Gąski" które piszą że Warimpex się odbije itd. Jasne że tak ale czekam już 3-lata a tu ch......... NIC! Więc spekuluje na badziewiu i zarabiam kase !!! nie czekam naiwnie że kurs sam wzrośnie i zarobię.I wam radzę uważać.