Jak dolar spadnie na 2 złote to może spadnie na 50 pln pytanie jakie jest prawdopodobieństwo takiego zdarzenia 1% czy może 2% ? :) ale słyszałem że zyx na to gra muahahahahah
w 2008 r tez mówili ze dolar nie spadnie, a spadl na 1,80 - po tyle kupiłem, z tym ze duzo za mało bo mówili ze poleci na 1,50zł Frank tez miał nie drożec, a teraz mówią że mieszkania nie potanieją a ta bida spółka na 100 zł urosnie
Ja nie mówię że to nie może się zdarzyć tylko jakie jest prawdopodobieństwo? Myślę że podobne jak to że Polska by wygrala w piłkę nożną z Argentyna w meczu o stawkę to mniej więcej takie samo prawdopodobieństwo jest że dolar będzie po 2 złote xD
Zlotowka jest obecnie przewartosciowana. Glapinski zapowiedzial jednak wczesniejsze ciecie stop (2025), gielda wycenia przyszlosc i inwestorzy szybko sie zorientuja gdzie bedzie zmierzac kurs USD/PLN. Obnizki stop w stanach (wiecej niz jedna) juz sa dawno w cenie dolara (i obligacji) bo rynek jest ich pewien na 100%. Trzy slowa: Giełda Dyskontuje Wszystko