I co takiego ciekawego wyczytałeś z tych komunikatów? Jakie znasz szczegóły ? Bo widzę że ty Włodku mało wiesz a potrafisz tylko strofować na koniec dnia.
Dnia 2024-08-29 o godz. 09:32 ~Info napisał(a): > I co takiego ciekawego wyczytałeś z tych komunikatów? Jakie znasz szczegóły ? Bo widzę że ty Włodku mało wiesz a potrafisz tylko strofować na koniec dnia.
Jeśli nie wiesz co Spółka ma wspólnego z bieżącą ceną srebra to co tu robisz?
Ja wiem co tu robię i z całkowitą pewnością jestem tu dłużej niż ci się wydaje... Byłem tu jak jeszcze ta spółka nie słyszała o konopce a były to pewnego rodzaju kawiarenki. A ty jak słyszysz hasło że srebro tanieje to co ... Znasz szczegóły kontraktów które zawarł prezes ?
Teraz pośrednio staliśmy się graczami na kontraktach. Pewnie codziennie będziemy sprawdzać jak tam stoi srebro, a kurs może być odbiciem wzrostu lub spadku tego kruszcu. :)))) Dobre. Dodam, że nie wiadomo czy spółka ma pozycję long czy short ?
Sorry ale nie mam bladego pojęcia jak może zachować się cena srebra czy złota. Sądzę jednak, że dla akcjonariuszy Noviny ważniejsze jest to, czy prezes podjął dobrą decyzję - pozycja długa czy krótka, bo zarabiać na kontraktach można w obie strony. Na razie poinformował o zysku w wysokości 1,6 mln ale pozostało mu jeszcze sporo kasy ulokowanej w te kontrakty. Mógł oczywiście też już pozamykać pozycje, tego nie wiemy.
"Jedocześnie Emitent wskazuje, że na dzień dzisiejszy nie prowadzi jakichkolwiek inwestycji na rynku kontraktów terminowych i w najbliższym okresie nie zamierza prowadzić takich inwestycji. Powyższe wynika z faktu, że wobec stałego i konsekwentnego zwiększania skali działalności Emitenta, to jest udzielania kolejnych pożyczek zabezpieczonych hipoteką, Emitent nie posiada obecnie wolnych środków pieniężnych, które mogłyby być przeznaczone na działalność inną niż udzielanie pożyczek"