• zapytanie Autor: ~młodyinwestor [83.24.254.*]
    kupiłem 4tys. akcji tej firmy , mam obawy czy zrobiłem dobrze bo jest jakiś dziwny spadek , a powinno rosnąć , firma ma perspektywy a mimo to dalej spada , sprzedawać ??
  • Re: zapytanie Autor: ~młodyinwestor [83.24.254.*]
    ta cisza na forum też nie najlepiej nastraja
  • Re: zapytanie Autor: ~Jack [87.204.195.*]
    Dnia 2024-08-26 o godz. 10:23 ~młodyinwestor napisał(a):
    > kupiłem 4tys. akcji tej firmy , mam obawy czy zrobiłem dobrze bo jest jakiś dziwny spadek , a powinno rosnąć , firma ma perspektywy a mimo to dalej spada , sprzedawać ??

Dnia 2024-08-26 o godz. 10:42 ~młodyinwestor napisał(a):
    > ta cisza na forum też nie najlepiej nastraja

Chyba nie liczysz na to że ktoś Ci odpowie abyś sprzedawał
    A co do wątpliwości czy dobrze zrobiłeś kupując te 4 tyś. , to nie uważasz że jest trochę za późno ??? .
    Te , za i przeciw trzeba było przeanalizować raczej przed zakupem .
    Oraz przede wszystkim nie kupować pod wpływem naganiaczy .
    Piszesz że akcje firmy powinny rosnąć , gdyż firma ma perspektywy .
    Ja bynajmniej mam inne zdanie .
    Więc może mnie oświecisz i przedstawisz , jakie według Ciebie perspektywy ma ta firma .
    jak kupowałem to pisał ktoś o energetyce jądrowej
    Dnia 2024-08-26 o godz. 16:27 ~młodyinwestor napisał(a):
    > jak kupowałem to pisał ktoś o energetyce jądrowej

I co z tego ma wynikać ??? .
    Jak widzisz energetyka jądrowa przy obecnej władzy , to temat : patykiem na wodzie pisane .
    A to że ktoś pisał o energetyce jądrowej , ale co to ma wspólnego z Energoinstal-em .
    Gdybyś był zainteresowany , co Energoinstal wykonuje i w jakiej strukturze energetyki się obraca ,
    a nie myślał tylko o zarobku na akcjach , to prawdopodobnie byś zrozumiał że energetyką jądrową nigdy się nie zajmował .
    Więc gdyby nawet Energetyka Jądrowa ruszyła w naszym kraju , i to przy sprzyjających wiatrach od strony rządzącej
    (oczywiście nie obecnej) , to Energoinstal nie ma w tym zakresie żadnego doświadczenia .
    Jeżeli dostałby jakieś zlecenie przy takim projekcie to na pewno nie jako generalny wykonawca , czy nawet konsorcjum .
    Może dostać jakiś ochłap jako podwykonawca , czy podwykonawca u podwykonawcy .
    Czyli do wylizania garnuszek , czwartej wody po kisielu .
    Jeżeli Ty liczyłeś na to że Energoinstal będzie budował Elektrownie Jądrową , i spijał śmietankę ,
    Czyli zarabiał grube miliony , to te czasy Energoinstal ma już bardzo dawno za sobą .
    W obecnej sytuacji , to będzie bardzo dobrze jeżeli firma utrzyma się na powierzchni (czyli nie zatonie).

• Re: zapytanie Autor: ~Karol [77.222.230.*]
    Moderator chyba usunął mój post wykonałem parę telefonów i wiem że w Enitecu jest hu..a z grzybnią a Enitec jest w grupie kapitałowej Energoinstalu
  • Re: zapytanie Autor: ~znawca [91.235.24.*]
    wszystko co miało jakąs wartość w eni Stanley W dawno zabrał do WAM czyli wiecek assets managament, reszta do piachu prędzej czy poźniej...
  • Re: zapytanie Autor: ~Matik [37.248.165.*]
    No właśnie W.A.M. ma zyski za 2023 r. - Komunikat z 27.06.23 r.Powyżej 20 mln 4,5 mln przeznaczyli sobie na wypłatę dywidendy a reszta na zapasowy - jak się to ma do całej reszty?
    Pomyłka komunikat 27.06.24 r.
    Pomyłkę zrobiłem komunikat jest z 27.06.2024 r.
    Zobaczysz dywidendę jak świnia niebo

Dnia 2024-08-28 o godz. 21:00 ~znawca napisał(a):
    > wszystko co miało jakąś wartość w ENI Stanley W. dawno zabrał do WAM czyli wiecek assets managament, reszta do piachu prędzej czy później...

Dnia 2024-08-29 o godz. 10:05 ~Matik napisał(a):
    > No właśnie W.A.M. ma zyski za 2023 r. - Komunikat z 27.06.23 r.Powyżej 20 mln 4,5 mln przeznaczyli sobie na wypłatę dywidendy a reszta na zapasowy - jak się to ma do całej reszty?

O jaką resztę Ci chodzi ??? .
    Przecież ~znawca dokładnie napisał co się stało z majątkiem firmy .
    Co do dywidendy , to Im się należy .
    A zyski i kapitał zapasowy mają każdego roku , przecież muszą mieć co pożyczać Energoinstal-owi .
    Czyż nie ??? .
    Przyjdzie kiedyś taki czas kiedy przejmą wszystko z GK ENI za długi .
    A dla akcjonariuszy pozostanie do podziału to logo Energoinstal-u z przed bramy na Roździeńskiego .
  • Re: zapytanie Autor: ~znawca [91.235.24.*]
    ooo dokładnie tak, pozostanie logo jak gonie zastawią wcześniej do WAM i potem WAM przejmie za długi... jak inne składniki majątku - to przemyslana gra - więcki sie bogacą, maluczcy stracą i po temacie ...
    Opis działalności spółki
    Grupa specjalizuje się w wytwarzaniu i montażu urządzeń kotłowych wykorzystujących różne paliwa. Posiada pracownię projektową oraz fabrykę urządzeń energetycznych i konstrukcji stalowych. Oferta obejmuje także obsługę serwisową kotłowni olejowo-gazowych oraz remonty instalacji ciśnieniowych i technologicznych w obiektach energetycznych. Spółka działa również w branży budowlanej oraz na rynku maszyn elektrycznych. Grupa realizuje projekty w sektorze energetycznym, oferując kompleksowe rozwiązania od projektowania po montaż i serwis.

...znalazłem tę informację - i niby dlaczego nie miałby wziąć udziału w montażu instalacji elektrowni jądrowych , których ma powstać kilka
    Dlaczego nie miałbyś wziąć udziału w montażu instalacji elektrowni jądrowych zatrudnij się w Enitecu za spawacza na razie brak roboty może jak coś ruszy to wygryziesz spawacza z Bangladeszu
    Karolu Ty się nie denerwuj , pytam z nadzieją na uzyskanie jakiejś ciekawej informacji , bo spółka dołuje a ja nie wiem czy sprzedać ze stratą , czy może poczekać
    Nie będę Ci nic sugerował jesteś dorosły to są twoje pieniądze
    Co tutaj taka cisza , jak na lub po pogrzebie .
    Zmarło się komuś , czy jest blisko do stypy .
    Po Energo , czy Instal-u , K-ce .
    Ciekawe gdzie podział się ENI
  • Re: zapytanie Autor: ~Karol [46.112.114.*]
    Minus 3 procent obroty 900 złotych ale jest super
  • Re: zapytanie Autor: ~Ana [5.173.53.*]
    Ale cisza
  • Re: zapytanie Autor: ~Nadzieja [88.220.87.*]
    czy wy nie widzicie że eni jest wysprzedany ci co kupili to trzymają bo każda już Się im skończyła a jak ktoś chce kupić to tylko drożej
    Ten kto chce teraz kupić akcje Energoinstalu to musi mieć nierówno pod sufitem
  • Re: zapytanie Autor: ~Kar [195.117.29.*]
    A Ty Karol czemu tutaj tak warujesz?
  • Re: zapytanie Autor: ~Ana [5.173.53.*]
    To teraz pojedziemy na północ ??
    Dobrze że za marzenia nie karają
  • Re: zapytanie Autor: ~Jack [109.95.115.*]
    Dnia 2024-09-11 o godz. 17:22 ~Ana napisał(a):
    > To teraz pojedziemy na północ ??

A czym chcesz jechać na północ i czyli gdzie , na biegun pn. .
    Jeżeli przypadkiem myślałaś-(eś) o wzroście kursu akcji Energoinstal .
    To świetną masz intuicję , jak na razie to kurs tylko - 9,38% 
    Czyli kurs oscyluje raczej w kierunku Antarktydy .
    Dnia 2024-08-29 o godz. 16:27 ~młodyinwestor napisał(a):
    > Opis działalności spółki
    > Grupa specjalizuje się w wytwarzaniu i montażu urządzeń kotłowych wykorzystujących różne paliwa. Posiada pracownię projektową oraz fabrykę urządzeń energetycznych i konstrukcji stalowych. Oferta obejmuje także obsługę serwisową kotłowni olejowo-gazowych oraz remonty instalacji ciśnieniowych i technologicznych w obiektach energetycznych. Spółka działa również w branży budowlanej oraz na rynku maszyn elektrycznych. Grupa realizuje projekty w sektorze energetycznym, oferując kompleksowe rozwiązania od projektowania po montaż i serwis.
    >
    > ...znalazłem tę informację - i niby dlaczego nie miałby wziąć udziału w montażu instalacji elektrowni jądrowych , których ma powstać kilka

GK ENI specjalizuje się ........ .
    Tylko jest jeden podstawowy problem , że brak im zleceń na wykonywanie tego wszystkiego w czym się specjalizują .
    Skoro twierdzisz że ma powstać kilka elektrowni jądrowych , to podziel się może informacją - GDZIE ??? .

Atomowy dylemat rządu. Niepewny "projekt dwóch oligarchów" 

Szkoda tylko że nigdzie nie przewija się firma - Last Energy , a nawet potencjalni inwestorzy wycofują się ze współpracy .

Enea i Last Energy chcą atomu. Osobno - parkiet.com 

[x]
ENERGOINS -0,32% 3,14 2025-10-03 17:00:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.