Wrzucam fragment wywiadu
https://cyberdefence24.pl/technologie/cyfryzacja-kolei-kubicki-zastalem-plk-analogowa-a-bede-chcial-zostawic-cyfrowa
Z punktu widzenia tak pojmowanej transformacji cyfrowej, kiedy będziemy już gotowi do włączenia GSM-R, mam nadzieję, że powrót do GSMR nastąpi w tym roku i we wrześniu zaczniemy budowę GSM-R oraz będziemy się przygotowywać do wyłączenia VHF-ki za kilka lat
Teraz wchodzimy w fazę że szkoda pisać i tym samym wystawiać się na pozbawione sensu uwagi. W ciągu kilku miesięcy przewiną się tu setki zapaleńców, drobnych ciułaczy, ludzi z nadzieją i zwykłych cymbałów i nonszalanckich nieuków. Trzeba wyluzować i czekać na swoje kilkaset % na pierwszych oddawanych. sztukach. Pozdrawiam i jak zwykle życzę mega zwrotów z inwestycji. JERRY.
Dnia 2024-08-27 o godz. 17:42 ~JERRY napisał(a): > Teraz wchodzimy w fazę że szkoda pisać i tym samym wystawiać się na pozbawione sensu uwagi. W ciągu kilku miesięcy przewiną się tu setki zapaleńców, drobnych ciułaczy, ludzi z nadzieją i zwykłych cymbałów i nonszalanckich nieuków. Trzeba wyluzować i czekać na swoje kilkaset % na pierwszych oddawanych. sztukach. Pozdrawiam i jak zwykle życzę mega zwrotów z inwestycji. JERRY.
Czy to twój IP czy czy jakiś pętak się pod ciebie podszywa :
Jak widać było akcjonariusze nie mają już szansy powrotu (no chyba że jakieś drobne parę K) Akcje zostały odebrane i na stałe zaparkowane. Taki scenariusz opisywałem jako absolutnie bazowy. Litości nie będzie, ale za to będzie wielu niezadowolonych z podjętej decyzji zbycia akcji. Im będzie kurs wyżej tym bardziej będzie nimi miotać. No cóż - przed podjęciem takich decyzji powinno patrzyć się na cały wykres a nie działać w emocjach. Zalecam też powrót do starych sprawozdań i uzmysłowienie sobie że ta firma za kilka lat będzie miała 40-50 milionów zysku tylko na dzisiejszej działalności podstawowej, a za progiem jeszcze coś innego.
A ja twierdzę, że kluczem do wzrostu kursu jest szersze zainteresowanie. Jeśli kurs będzie pilnowany przez fundusz to dopóki nie osiągnie swoich celów, cena faktycznie zdąży wrócić na 90gr. Nawet do końca roku nic się wówczas nie zmieni. Niby wszystko układa się w całość ale harmonogram nie jest znany, mam nadzieję że fund nie ma zbyt wiele czasu.
Szczera prawda. Gdy zjedzie poniżej 90 groszy dokupię. Gdy pojawia się wyniki i będzie ugoda nie da zahamować wzrostu. Czas może do końca września. Potem towarzystwo nie będzie chciało hamować wyceny
Dnia 2024-08-29 o godz. 23:10 ~Patryczak napisał(a): > Szczera prawda. Gdy zjedzie poniżej 90 groszy dokupię. Gdy pojawia się wyniki i będzie ugoda nie da zahamować wzrostu. Czas może do końca września. Potem towarzystwo nie będzie chciało hamować wyceny
Z tym wrześniem to może być różnie. Zwracam uwagę że znaczące środki do kilku akcjonariuszy (zarząd i nie tylko) HRS spłyną do końca października i dopiero wtedy mogą chcieć po raz kolejny poprawić swoje % zaangażowanie w HRS. Spostrzeżenie wiąże się ze spółką WIKANA i planowaną wypłatą dywidendy (tam pakiety mają Value, Sanwil, Adam, Piotr i Paweł.
Dziękuję. Nawet jeśli będzie to późna jesień to także dobrze rokuje. Ale uwaga z mojej strony: hrs jest nieplynny. Duże kwoty musiałyby
zostać spożytkowane na duże pakietu. Na zebranie z rynku akcji wystarczy kilkaset tysięcy złotych, nawet małe kilkaset tysięcy.