Wszystko zależy od tego, jaką P.P. ma siłę przebicia. Phoenix pracuje nad tym od dawna i moim zdaniem jest najlepszy. Ale może to tylko moje chciejstwo?
Pola, masz racje pracują od dawna i są napewno mocni w tym temacie. Zastanawiam sie tylko czy umieją dobrze sie wyceniać w przetargach. Patrz inna spolka z grupy kontrakt dla PGE, mogli dac z 50mln wiecej i tak by wygrali,
Ale potencjał jest
Pola, chyba sie niewiele wyjasni, bo mysle że bedzie blisko 0 lub strata. Przeciaganie oddania 1fazy kontraktu dla PGE to spore koszty. Wazne zeby to ogarnęli a to dopiero pod koniec roku
W PGE jesteśmy umoczeni do końca PRZYSZŁEGO roku. Jak dobrze pójdzie. Nie wiadomo jakie skutki przyniesie sprawa wycieku danych (w dłuższym terminie) Tradycyjnie liczę na spółki PP. Już w tym roku ma być zysk w AI. Trust IT- nie mam pojęcia o co tam chodzi i jak długo będą straty. Na PGE już dawno nie zwracam większej uwagi. Jest jak jest. Ważne co się dzieje na innych polach. Stąd moje zainteresowanie wynikiem 3Q. Reasumując: jak znowu czegoś nie skopią, szanse są.
Oczywiscie, ja tez liczę ze w koncu spolki zaczną dokladac sie pozytywnie do wyniku, a nie jak dotychczas korzystac z pozycji Grupy ATD, brac dotacje i dobrze placic sobie i pracownikom. Osobiscie nie sądzę aby w 3q sie to zmienilo. Pge oczywiscie bedzie sie odbijalo czkawką jeszcze dlugo ale ten pierwszy etap do konca listopada jest kluczowy aby dostac jakas kasę... Potem wiadomo ze bedzie dlugo ale chyba latwiej
Jasne, ale wiele to juz sie nie zmieni. Atende zarabia, a spólki zasadniczo tracą. Pewnie robią fajne rzeczy ale nie mają umiejetnosci ich sprzedazy, albo nie chcą tego robic, bo pala kasę na wynagrodzenia itd.