Pustki na arkuszu zleceń. Ostatnie info spowodowało że zlecenia sprzedaży zniknęły. Teraz nie wiem na co czekają. Sądzę że ostatnich niecierpliwych chcą pozbawić akcji. Ale coś słabo im idzie.
Dnia 2024-08-23 o godz. 13:57 ~Mec napisał(a): > Górne widły
Wystarczy iskra? Do tej pory mieliśmy takie iskry:
Brak nowych emisji Lock-up akcji Prezesa Szacunkowe przychody II kwartału Raport finansowy II kwartału. Skup 1,6 mln akcji Przewidywane przejście na GPW Zysk z kontraktu Zbycie pakietu wierzytelności
Jeśli takie iskry nie ruszyły kursu to "Górne widły" będa tylko zaklęciem które w mugolskim giełdowym świecie nie działa.
Może jeszcze nie czas na wzrosty, może dopiero przed następnym raportem kwartalnym i po nim. Teraz niektórzy nie chcą tracić czasu i opuszczają pokład , wrócą na raport za III kw. Hmm...
Górne widły! Haha dobre, akcje z emisji wiszą u sufitu i tylko czekać aż runą. Cierpliwość się w końcu skończy i co po niektórzy spuszczą ten papier. Widać było w pierwszym dniu notowań po dopuszczeniu do obrotu jak kurs spadł na około 60 groszy. Teraz tylko czekać na powtórkę i to jest powód że nie ma wzrostu.
Nie ma co się ekscytować. Jest lepiej z sytuacją na Novinie niż się spodziewałem w najbardziej optymistycznym scenariuszu. Pójdzie tu w górę mocno, bo po prostu nie da się tak nisko trzymać kursu. Pójdzie up szybciej niż później. Takie moje zdanie. I wolę być na pokładzie a nie wskakiwać do pendolino w trakcie jazdy up.