Jak spadnie poniżej 10ciu, to będzie już po ptakach, wytną spółkę z GPW i pójdzie do inwestora strategicznego. Widać, że cały czas grają w tę stronę. Szyszki dogadały się pod stołem, to im na giełdowej wycenie nie zależy.
Zwykły prosty gambling. Ja wszedłem ale jest strach bo jak gruchnie że im trzeba 300mln to po ile będzie emisja po 8pln ale to trzeba dodrukować drugie tyle to i akcje będą taniec. Druga sprawa dlaczego ktoś ma zaufać prezesowi, aktualnie ta spółka ma 5 lat porażek
Też poluje na akcje, ale jest wiele niewiadomych. Emisja 300mln czyli wychodzi, że na ten moment muszą nadrukować drugie tyle akcji co mają. Będziemy mieć2/3 akcji cdp. Pytanie czy jakiś projekt wypali jak Wiesiek 3 czy cyberpunk. Jeżeli tak to ok kurs powinien pójść do góry. Ale jeżeli nie to kolejne dodruki sprawią, że będziemy kroczyć drogą CIgames. Kurs 1-2 PLN do czasu kolejnej gry. Martwi mnie też to jak pcf wydawał gry. Paintkiller 2001. Potem gears od war, bulletstorm i Outriders. W sumie wychodzi, że średnio co 6-7 lat. Outriders był 2021. Czyli wychodzi 2026, 2027. Przy takiej ilości ludzi nie wiem, czy nie powinni robić 1 grę rocznie, a nie skupiać się i mieć rozgrzewane 6 projektów. Za chcwilę przepalą kasę z emisji, a nadal gry nie będą ukończone.
No i komunikacja dramat.
Kurde, było poniżej 10 zł i nie zdążyłem zrobić screena, by wydrukować i powiesić w ramce na ścianie :(
Kiedyś prezes „sebuś” nabijał się ze spadków na CDR po premierze CP77 i chełpił się, jak on PCF wyniósł na szczyty. Zapomniał dodać, że to będą szczyty… żenady! :D
Normalny świat na GPW nie istnieje. Najbardziej wku4mia to że zarząd kompletnie nic sobie z tego nie robi ale prawdopodobnie jest co celowe by wydrukować po taniości akcje dla kraftona
Dodruk to oczywiste i już zapowiedziane raczej, kwestia była tylko po ile ale wygląda na to że za pół darmo Krafton przejmie całość za killka PLN. Sebek do więzienia i jego porozumienie powinni pójść wraz z zarządem Incuvo