do kierownika piaskownicy aby odebrał wszystkim berbeciom telefony z rachunkami maklerskimi. Nie ogarniacie swoich emocji a chcecie bawić się w giełdę i to jeszcze z ambicjami na zarabianie i to jeszcze łatwe zarabianie!
widze, że nikt tu nie prowadzi biznesu i nikt nie podpisywał umowy na +1 mln z korpo gdzie temat decyzyjnie przechodzi z rąk do rąku i z działu do działu. Wy nie rozumienie o czym ceo tej spółki mówi na konfach
wielbladzie ,daj sobie spokoj z tlumaczeniem groszolapom czegokolwiek. odpowiedz bowiem bedzie jak ta " na fali".Ma jeden z drugim pare tysiakow i probuje zlapac fale. cyklicznie to slysze.Byla juz taka fala tez na CD .Niezle ich umoczylo.
Taki biznes ..... prawdziwy long inwestycyjny zresztą widać po Palantir jak długo trwał rozwój i kiedy pierwsze plony z zyskiem przyszły. Dobre 20 lat tylko siali i podlewali. Sporo tutaj ludzi z takim myśleniem jak to opisał ~starywielb . Tutaj niestety firma utknęła zresztą tak samo jak CD , i nie rozumiem zachwytów patrząc na wykres .
miałem cdred po 8 PLN w 2011 all in (cały cash), chciałbym napisać, że sprzedałem po 10 latach ale niestety nie...sprzedałem po 7,4 PLN, potem kilka razy wchodziłem na małe kółka (20-50%). Możemy to nazwać złą-złą decyzją. W tamtych czasach na forach się rozpisywali znawcy, że spółka będzie w wig20, inni się śmiali, inni pisali, że dadzą radę sprzedać wiedźmina 1 mln pudełek plus, inni się śmiali. Była mowa o jakimś super tytule nad którym będą pracować i że będzie grubo, wiadomo co robili inni...śmiali się. Generalnie była to spółka z aspiracjami światowymi która kreowała swoją branżę, która dziś jest po prostu oczywistym i dużym rynkiem.
Mi pikuś chodziło o sytuację jeśli ktoś trzymał akcje ostatnie lata tych spolek. Spółki byly po parę zł urósły podobnie i straciły podobnie . Jak dla mnie podobnie bym na tym wyszedl patrzac jeszcze parę tyg temu . Wszyscy widzą tylko fale na której chcą zarobić, nic więcej ich nie interesuje dlatego tak to ocenilem . Nie ma znaczenia , że jeszcze nie tak dawno kontrakty DW miał za 100 k , później po 1 mln a teraz celuje w 5 mln od umowy . I pewnie tak jest i pewnie ci co obejmowali musieli to wiedziec. Niestety nie tak łatwo . Jakiś progres jednak jest .... jak podpiszą pierwsza umowe za taką kwotę jak mówią to nie będzie co im zarzucić ponieważ rozwój w tym temacie będzie gigantyczny .