• Słabo to wygląda Autor: ~Ankieter [77.65.209.*]
    Nawet pozytywne jakby nie było espi nie pomogło w najmniejszym stopniu kursowi.

Czy zatem rynek jest nieefektywny czy też jednak prawidłowo wycenia mdg, oto jest pytanie?

Wiadomo, że perspektywy są oooooogromniaste, ale czy zarząd będzie potrafił je wykorzystać i "podbić" świat? Rok temu na prezentacji i w tym roku na konfach można było odnieść wrażenie, że świat wręcz doprasza się o technologię oferowaną przez mdg, ale rzeczywistość trochę zgrzyta, przynamniej w moim odczuciu i piszę to tym razem bez złośliwości.
  • Re: Słabo to wygląda Autor: ~Ankieter [77.65.209.*]
    I żeby nie było, kibicuję MDG jak każdej polskiej firmie, która działa w obszarze biotech i medtech, ale nie cierpię ściem, pompowania balonika i robieniu w konia drobnych. Doceniam uczciwość, przyznanie się do błędu czy porażki.

W moim odczuciu zarząd tutaj sprzedał w ubiegłym roku wizję szybkiego rozwoju i podboju rynku ekg, a jest jak jest.
  • Re: Słabo to wygląda Autor: sandman76 [77.222.229.*]
    Dnia 2024-08-20 o godz. 18:39 ~Ankieter napisał(a):
    > I żeby nie było, kibicuję MDG jak każdej polskiej firmie, która działa w obszarze biotech i medtech, ale nie cierpię ściem, pompowania balonika i robieniu w konia drobnych. Doceniam uczciwość, przyznanie się do błędu czy porażki.
    >
    > W moim odczuciu zarząd tutaj sprzedał w ubiegłym roku wizję szybkiego rozwoju i podboju rynku ekg, a jest jak jest.

to źle, że wzrosło z 8 na 45, i teraz masz długoterminową konsolę w okolicach 25?
    co tu się może nie podobać?
  • Re: Słabo to wygląda Autor: ~DD [79.184.243.*]
    sandman czy ty czytasz ze zrozumieniem ? tak, to zle że urosło do 45 bo w międzyczasie stracili pieniądze Co którzy się nabrali na wizję szybkiego rozwoju i podboju rynku.
  • Re: Słabo to wygląda Autor: ~kezz [93.181.166.*]
    Myślę, że ci co sprzedali po 45 raczej się z tobą nie zgodzą. No niestety, takie są uroki giełdy. Jedni zarabiają, inni tracą, a jeszcze inni wyczekują :) Zresztą niezależnie jaki to walor - kupowanie na fomo, na mega wzrostach, przy maksymalnie przegrzanych wskaźnikach jest zawsze obarczone sporym ryzkiem i nie wyobrażam sobie, że można pakować się w takiej sytuacji w walor bez ustawienia SL.

Zresztą wybitnie śmiesznie brzmi w twoich usteczkach, ta udawana troska o czyjeś pieniądze, podczas gdy sam wielokrotnie tu pisałeś, że czekasz na konkretną podbitkę i wywalasz tego śmiecia :))) Czyli co? Jak Kalemu sprzedać na podbitce, to oj źle, oj jak boli. Ale jak Kali sprzeda, to oj jak dobrze :))
    czyli jednak wskaźniki są ważne a nie rozwój i spełnianie obietnic. Kezz możesz sobie pisać swoje dyrdymały, może ktoś Ci zaufa i pomoże w zbudowaniu piramidki a później mu opchniesz akcje na wyższych poziomach :))) póki co czy śmieć, czy nie śmieć wycenia od roku rynek
  • Re: Słabo to wygląda Autor: ~kezz [93.181.166.*]
    Hehe, póki co to z tego co tutaj od dawna wypisujesz płynie wprost, że ty z pełna premedytacją chcesz pozbyć się akcji, które według ciebie są nic nie warte i opchnąć je nowemu właścicielowi wykorzystując spekulacyjną podbitkę - czyli chcesz świadomie wyjść z pozycji kosztem innego akcjonariusza. Taki właśnie jest twój obraz drogi DD i nawet się z tym nie ukrywasz bo pisałeś o tym wielokrotnie.

Z drugiej strony, robisz na mnie swoje projekcje, że to ja chce opychać akcje, podczas gdy z Nowicjuszem już nie raz się ze mnie nabijaliście, że nie sprzedałem akcji przy 46, pomimo tego, że zbieram je od ponad 10zł. Czy tak zachowuje się akcjonariusz, który chce opychać akcje? :D Nie - tak zachowuje się akcjonariusz, który trzyma się swojej strategii, wie co ma, wie po co jest na tym walorze i stawia na fundamenty zamiast na spekulacje.

Ty o piramidkach, Nowicjusz o sufitach - może załóżcie team brygadę?
  • Re: Słabo to wygląda Autor: sandman76 [77.222.229.*]
    Dnia 2024-08-21 o godz. 00:05 ~DD napisał(a):
    > sandman czy ty czytasz ze zrozumieniem ? tak, to zle że urosło do 45 bo w międzyczasie stracili pieniądze Co którzy się nabrali na wizję szybkiego rozwoju i podboju rynku.

dość osobliwa teza, że źle że urosło z 8 na 45 - dlatego nie wiń mnie że "nie zrozumiałem", bo ciężko zrozumieć tak oryginalne tezy
    czego nie rozumiesz, że spółka jest warta 25 zł a nie 45 ?
  • Re: Słabo to wygląda Autor: ~daro [193.56.192.*]
    Nie ma co napinać jąder. Tylko cierpliwość nas uratuje...
[x]
MEDICALG 0,00% 28,20 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.