Zgadzam się. W Modivo Miłek robi wszystko, by wycena była wysoka, chociaż w samej organizacji spory bałagan. W ANSWEAR dobrze poukładana i rozwijająca się firma tyle, że MCI prowadzi swoje gierki i ma to swoje odzwierciedlenie w wycenie. Bajolek czeka na wyjście MCI z firmy. Mam nadzieję, że coś poważnego w tym kierunku robi
Niby dlaczego! Po co zatem MCI Dokupiło (stan 28/6) jeszcze +282 tys. akcji !? Po co MCI robiło zadymę w podziale akcji ostatniej emisji przed NWZA? I wg mnie niska cena, trzymanie kursu pod wodą - to ich "dzieło". Tego dowiemy się niestety dopiero na pocz. 2025r. Moim zdaniem skupują po zaniżonej cenie, aby potem przed Wyjściem przestawić wajchę, i sprzedać z dużym zyskiem.
Artykuł z 22 grudnia 2022. MCI widzi potencjał Answear i dokupuje akcje ...
28 grudnia 20222 - MCI PrivatesVentures FIZ zaprosił do sprzedaży 292.377 akcji po 28,50 za papier (przez Trigon) ... i nie było chętnych do odsprzedaży !
Owszem. Na Dnie. Co to oznacza wg ciebie? Sprzedaż czy Zbieranie, czyli Odbieranie akcji od tzw. "leszcza" !? Czekam na odpowiedź. Swoje już tutaj parę razy napisałem.
Oznacza to wyczekiwanie na raport który będzie pewnie poniżej,,konsensusu"i na dzień dobry zaliczenie pewnie minimów historycznych na spółce,a gdy ameryka się zkicha z maximów historycznych to będziemy odrabiać nie przez lata ale dekady
Ja dalej twierdzę "Fundamenty, głupcze". Już ostatnie wyniki sprzedaży pokazały, że krótka (trzy kwartały) zadyszka dobiega końca. Wszystkie przyczyny tej zadyszki ustały: kursy walutowe są sprzyjające, skończyło się blokowanie granicy z Ukrainą, większość kosztów otwarcia concept store w Fabryce Norblina została rozliczona w Q1, powoli rozkręca się konsumpcja w regionie, PRM przeszedł juz fazę akomodacji do struktury Answear, choć oczywiście wciąż będzie wymagał nakładów, to wzrost przychodów z tej marki jest bardzo wyrźny. Firma wraca na ścieżkę dwucyfrowego rozwoju. Raport Q2 będzie neutralny/dobry, dlatego ja bardziej nastawiam sie na kluczowe dla tej branży kwartały Q3 i Q4. Wierzę, że te wyniki będą świetne. A czy to od razu przełozy sie na kurs? Cóż, pamietacie co sie stało po publikacji wyników sprzedaży w Q2? Winda do nieba, a potem zjazd do bazy na minimalnych obrotach. Zaczynam podzielac pogląd kolegów z forum, że jedynym hamulcem kursu jest osoba Bajołka, a konkretnie sposób w jaki wyciurlał inwestorów swoich poprzednich biznesów przy okaji ich sprzedaży do LPP. Jednak porównując sposób jego postepowania wtedy i obecnie wobec Answear, jestem przekonany, że tym razem nie odda spółki. Przy obecnej kapitalizacji, C/Z w ciągu 2-3 kwartałów spadła by poniżej 15, a to już żenująca wartość, dla rozwojowej spółki. Przy braku kataklizmów w 2025 roku, jestem przekonany, że zysk netto za 2025 wyniesie minimum 50 mln zł. Poczekam, na CCC czekałem prawie 3 lata i sie doczekałem. Było warto. Na Answear też poczekam.
Ja to wiem. Doczekamy się. Byle tylko nie pierdykło na scenie międzynarodowej. Tego się obawiam najbardziej. Powtórki ala 2008, a nawet gorzej. Za dużo gorących tematów. Gdyż wtedy lecimy na łeb na szyję. Jednak wg mojej analizy SP500 dobije i przekroczy 7 tys.Pkt. Więc jeszcze wiele dobrego. Tym bardziej, że za chwilkę pivot od FED. Pożyjemy i zobaczymy. Zobaczymy najpierw jak otworzyć się wrzesień ...