Ja wziąłem turbo dziś ale za wczesniej więc plecy ale wzrost imponujący dla mnie dziwny na bankach nasze odbiły ale nie wierzę w atak na szczyty więc ściskam zwieracze i czekam na spadek żebym był na plus musi spaść do 55
Wstępnie tak to może wyglądać nic nie rośnie do nieba urosło z 48 na 57 w ile sesji? Cofka będzie oczywiście nie wiem kiedy mam nadzieję że nie z 60 Bank od Ameryka czy Commerzbank tak nie odbiły więc sentyment do banków wygasa wchodzimy w świecie oprócz Japonii w okres cięcia stop nie wierzę w trwała hossę na bankach takie mam zdanie może mnie ono sporo kosztować
Też mam takie zdanie, że to zacznie zjeżdżać jak cały sektor bankowy. Pytanie do was tylko który bank uważacie, że ma najlepsze predyspozycje do dużych spadków? (pkobp, mbank, alior...) Czy jakiś inny z poza wig20?
Łysy ze Stooq.pl nas chyba czyta:) ostatnio mi sie też odkleiło tylko z 55 na 58:) Mbank ostatnio jak był po około 180 pierwszy ruszył do góry i skończył na 700:) może teraz też będzie liderem
Wczoraj spadki na WIG20 napędzały przede wszystkim banki, w tym te największe PKO i Pekao. Po podbiciu w końcówce sesji dziś sektorowy indeks ponownie jest pod presja, choć na razie umiarkowaną. Na wykresie dziennym kurs benchmarku wraca do dolnego ograniczenia 9-dniowej konsolidacji. Jeśli ten poziom się obroni, to prawdopodobnie rynkowy marazm będzie przedłużony. Jeśli jednak nie wytrzyma, to będziemy mieli odpadnięcie rynku od średniej SMA50 z niższego szczytu i okazję na rozegranie shorta.
@mefedron12 ty siedzisz na short czy na long? (bo z tego wątku swiecowy i elorob widzę tak jak ja na short) Ale zgadzam się z tobą, szykują obniżki stóp i trzeba drukować w wielu gospodarkach a nasi na zlotowce zrobią to samo co pociągnie akcje bankow w dół.
Coś grubszego się szykuje. Dodatkowo wzrasta zmienność i trzęsie rynkami tak jak we wrześniu 2019. Pytanie jak długo będą ciągnąć te wzrosty w stanach bo nasz banan zakończy (lub już zakończył) wzrosty wcześniej.
Mefedron
Wracaj że shortami tylko ubierz pod nie dobre pampersy!!,bo tu będzie jazda na 100 zeta!!A ty będziesz już przygotowany przed tym o czym myślisz!!!
A kiedy się bierze shorty mistrzu, jak spada ? Trzeba wyczuć moment, w którym już więcej nie urośnie i wtedy bierzesz shorta, narazie mam mały pakiet jak jakimś cudem przebije 60 to dokupię po prostu
Nigdy nie trafisz szczytu a jak zacznie spadać to nie będziesz wiedział kiedy i jak długo będzie się pogłębiać. Twój wybór ale coś czuję, że trochę lat Ci zejdzie by mieć zwrot z tego kapitału po 60 ubranego :)
Oczywiście. Będziesz mógł dobrać "balona" jak skoczy do 60 ;) Ja mam inne zdanie ale zobaczymy. Szczytów już nie wybije w tym lub kolejnym roku bo ten walor wygląda, że jest dystrybuowany.
@mefedro... ty siedzisz na short czy na long? (bo z tego wątku swiecowy i elorob widzę tak jak ja na short) Zgadzam się z tobą, szykują obniżki stóp i trzeba drukować w wielu gospodarkach a nasi na zlotowce zrobią to samo co pociągnie akcje banków w dół.
Moim zdaniem trochę pochopne stwierdzenie z tą dystrybucją bo ją ciężko rozróżnić z konsolidacja ale niebawem zobaczymy kierunek i co to jest. Ja mam trochę short ale jak urośnie bardziej to zapakuje się w cfdeki mocniej powiedzmy do ośmiu/dziesięciu miesięcy sesji.
Zobaczymy czy będę pił szampana czy robił nadgodziny w pracy. :D
Gdzie te byki i ta pompa na północ przy takiej wyprzedaży? ;) Trójka z przodu szybciej niż szóstka a kierunek na najbliższy rok jest jeden z podbitkami w międzyczasie.