• Do Mentora Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    I jak widzisz przyszły tydzień ?
  • Re: Do Mentora Autor: ~mentor [80.54.27.*]
    widzę że dzisiaj ktoś wysiadł z tego pociągu bo jak przeanalizowałem transakcje i ustawienia to inaczej być nie mogło. ja spokojnie czekam na walne a szczególnie projekty uchwał ( niebawem muszą się ukazać) liczę na kilka groszy dywidendy myslę że narazie nadal trend boczny chyba że jakieś nowe bodżce pozytywne napłyną ze spólki wtedy dopiero można oczekiwać jakiegoś ożywienia .
    mimo wszystko to jedna z nielicznych spółek generujących zyski na NC jak przyjdą nowe kontrakty będzie wyżej po obecnej stagnacji
    ale zawsze powtarzam każdy ma wolny wybór
    jakie jest twoje zdanie ?
    pozdrawiam cierpliwych
    a i jeszcze jedno siedzę też w euromarku tu tez się długo kisiło ale w końcu dostał zielone światło i to bez żadnej nadzwyczajnej przyczyny ( i to jak zielone) dlatego uważam że lepiej czekać z dobrym papierem niż ryzykować goniąc za tym co akurat rośnie w mojej opinii cierpliwość przynosi docelowo lepsze efekty na koncie
  • Re: Do Mentora Autor: ~wivi [83.11.45.*]
    teraz przez jakiś czas na całym rynku nie będzie za czym gonić albo co najmniej będzie dużo trudniej niż przez ostatnie 4 miesiące - tak mi się wydaje.
    Ktoś dzisiaj nie wytrzymał, chyba z 15k.
    Ja cały czas liczę na zabawę za ok tydzień.
  • Re: Do Mentora Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    Myślę coś tak podobnie a trzymam go już bardzo długo i oczekuję efektów w przyszłym tygodniu - moja cierpliwość jest wytrzymała
  • Re: Do Mentora Autor: ~Stonecold [82.46.52.*]
    Ja tam dokupuje, solidna firma, za rok dwa bede mial lepszy ubaw niz mialem na Azotach. Pozdrawiam
  • zysk na kapitał zapasowy Autor: ~wivi [83.24.81.*]
    szkoda, bo mogli sypnąć po 5, 6 groszy
  • Re: zysk na kapitał zapasowy Autor: ~Marko [89.74.196.*]
    Jak już wcześniej pisałem ani zarządowi ani właścicielom nie zależy na wycenie spółki. Papier nie wzrośnie, a bardziej prawdopodobna po walnym jest wyprzedaż zniecierpliwionych akcjonariuszy i spadek poniżej 1zł, nawet do 70-80 groszy. Papier dla bardzo długoterminowych i wytrwałych.
  • Re: zysk na kapitał zapasowy Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    Nie do końca się mogę z tym zgodzić - walne to jedno a druga sprawa to działalność czyli potencjalne kontrakty a jak widać po ostatnich doniesienaich firma dużo działa za granicą a jak widać złotówka słabnie co dobrze moze wpłynąć na wyniki spółki
  • Re: zysk na kapitał zapasowy Autor: ~Marko [89.74.196.*]
    Zgadzam się z tą opinią, niemniej jednak perspektywa zysków w krótkim terminie się oddala. zresztą widac to na całym New Connect. Podczas gdy WIG-20 i inne indeksy wzrosły o 50-70%, NC ledwie 20% i nie wiadomo, czy obecne stanie indeksu w miejscu nie jest dystrybucją przed powrotem na minima. generalnie NC jest bardzo słaby.
  • Re: zysk na kapitał zapasowy Autor: ~Janosik [193.200.133.*]
    A ja uważam właśnie że NC dopiero ruszy a jak widać po wykresie to związek indeksu NC i wykresu Makolaba jest bardzo duży - więc tylko czekać na większe obroty przed walnym
    NC pokaże lwi pazur na razie czai się do skoku a z nim pojedzie makolab
    precyzyjnie określić moment ataku jednak się nie da na euromarku też długo czekałem i opłaciło się prędzej czy póżniej zrobi to samo a ja mam czas bo właśnie zaczynam wakacje
    pozdrawiam :-)
  • Re: Do Mentora Autor: ~Marko [145.237.87.*]
    Tylko że ten skok będzie prawdopodobnie znowu z 0,50 na 1zł. I to wszystko na co będzie stać tą spółkę. W dalszym ciągu uważam że to g....., na którym nie zależy nikomu łącznie z zarządem i właścicielami. A drobni akcjonariusze (w tym i ja) będą w perspektywie kilku miesięcy tracić. Walne nic tu nie zmieni, a jeżeli to tylko pogłębi spadek zdesperowanych akcjonariuszy. Pozytywnych info raczej nie będzie.
  • Re: Do Mentora Autor: ~Stonecold [79.186.116.*]
    Jak tam chłopacy? Wytrzymaliście ciśnienie? ;]

Pozdrawiam
  • Re: Do Mentora Autor: ~boca [83.8.176.*]
    jezeli ktos ze spolki sprzedaje to nie jest dobrze, wiec tez wywalam
[x]
MAKOLAB -0,63% 7,90 2026-05-22 15:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.