Kasa idzie na wynagrodzenia, zatrudnionych 112 osób więc sa mega koszty, napisali że temat powiękaszania zatrudnienia zakończyli, teraz niech pracownicy zarabiaja na firmę, myślę ze jak towarzystwo się wdroży to wydajność poprawi, jeszcze ujawnili koszty zakończonych prac rozwojowych co wynik zdołowało, jestem optymistą, pozdrawiam
Tak jak pisałem ,spodziewałem się wyniku przynajmniej 2,5 mln zł po 2 kwartałach jest 2,37 mln zł
Różnica niewielka
Koszty wzrosły o 50% ,co jest astronomiczną ilością ,a brak nowych umów
----
Co mnie zastanawia to najprawdopodobniej błąd w stanie gotówkowym spółki ,bo podana kwota na początek okresu różni się od tej podanej na koniec okresu za 1 kwartał Ta suma jest identyczna do kwoty na początek okresu za 1 kwartał ,więc raczej mamy tutaj błąd i stan gotówki to ok 6,5 mln zł ,a nie 2,9 mln jak to jest napisane w raporcie Będzie więc korekta chyba ,że zarząd wprowadził nas w błąd w 1 kwartale
-----
Fatalna jest komunikacja z rynkiem
Fatalnie wygląda sprzedaż akcji przez A.Saczuka ,bo musiał wiedzieć co się dzieje ,a to brat prezesa. Zgłaszam to do KNF i proponuje zrobić to każdemu zainteresowanemu
Ale co zgłaszasz ? Mógł sprzedać i to zrobił. Podejrzewaliśmy go o upłynnianie akcji już w latach 2016 - 2018 Ale wówczas nie wiedziałeś jeszcze wiele o tej spółce.
Ja chętnie wyślę, ale z tego co wiem to w formularzu tzreba podać dokładną podsatwę prawną. Jakbyś był tak uprzejmy i podzielił się swoją wiedzą tj. zgłoszeniem to chyab wszyscy będziemy wdzięczni.
Osoby zarządzające firmą są objęte okresami zamkniętymi
Andrzej Saczuk jest akcjonariuszem mniejszościowym nie reprezentującym firmy i nie podlega okresom zamkniętym
ALE
Podlega dostępowi do informacji poufnych ,a objął te akcje w październiku zeszłego roku ,a dziwnym trafem sprzedaje je dopiero teraz przed przeciętnym raportem kwartalnym o którym na bank wiedział jako brat prezesa ,jak pewnie żona Franczaka ,która była od lat zarejestrowana na WZA ale jakimś dziwnym trafem w tym roku jej nie było
Naruszone artykuły o informacjach poufnych :
art. 14 lit. c rozporządzenia MAR i na podstawie art. 180 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi art. 14 lit. a rozporządzenia MAR i na podstawie art. 181 ust. 1 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi
Koszt wynagrodzeń drenuje zysk. Komentarz brzmi "dziś może i drenuje, ale za to już niedługo...!". No więc my powinniśmy być poinformowani o tym, co będzie "niedługo" do końca września. Dlaczego? Cytuję odpowiedź na moje pytanie, którą Matiz uzyskał na WZA:
"3. Treść oraz częstotliwość komunikatów spółki, szczególnie dotyczących zawieranych kontraktów na wdrożenia produktów, w oczach wielu inwestorów jest co najmniej niezadowalająca. Czy spółka planuje zmiany w obecnej polityce informacyjnej?
Tutaj zostanie wprowadzona zmiana do polityki informacyjnej spółki. Będą publikowane osobno tak jak do tej pory największe umowy przekraczające 3 mln zł Dodatkowo raz na kwartał będzie informacja espi o ilości podpisanych umów w trakcie poprzedniego kwartału. Będą to umowy poniżej 3 mln zł"
Z powyższego rozumiem, że do końca Q3 zostaniemy poinformowani przynajmniej o ilości nowych umów podpisanych w Q2. Jeśli zarząd się z tego zobowiązania nie wywiąże, to przynajmniej będziemy mieli jasność jak to jest z tym "szanowaniem mniejszościowych".
Szukam na ePUAPie właściwego formularza zgłoszenia do KNF. Ktoś to robi na ePUAP czy raczej mailowo?