• Nawet nikt wyników nie komentuje.. Autor: ~Tr [195.178.123.*]
    Tylko kolega Mazur jak zawsze aktywny..
  • Re: Nawet nikt wyników nie komentuje.. Autor: ~Katz [178.183.4.*]
    Bo niestety Q2/24 potwierdził to co się wydarzyło w Q1. Poprawa przychodów vs q2/2023 (niewielka) i poprawa EBIT. Na poziomie netto niestety strata (trzeba poczekać na szczegóły) Jedyne co wygląda nieźle to EBIDTA - 110mln
    Koszty operacyjne 700mln po Q2 ale w raporcie pokazują tylko 600. W raporcie szczegółowym powinno być wyjaśnianie z czego wynika różnica.
    Generalnie daleko im do dywidendy. Jeżeli nie mają jakiejś wtopy ze ściągalnością gotówki to powinni jej sporo mieć na koncie.
    Szkoda bo liczyłam na poprawę zyskowności na EBIT. Generalnie będziemy się kręcić wokół obecnych poziomów dopóki nie będzie zdecydowanego ruchu po stronie przychodów lub po stronie marży EBIT.
  • Re: Nawet nikt wyników nie komentuje.. Autor: ~investor [37.225.53.*]
    Dzień dobry Katz, ponownie:)

A ja uważam, że dosięgną 12 PLN, ale więcej nie będzie, bo tutaj zgoda, nie ma zdecydowanego odbicia w zyskach kwartalnych. Jako grupa AGORA zarobiła w Q2 kilkanaście mln zł, więc w temacie dywidendy nie zgodzę się, zwłaszcza, że CFO zapowiedziała już w marcu powrót do jej wypłacania w 2025 roku. Spodziewam się dalszych cięć kosztów w tym półroczu, bo nadzór i equity nie będą dalej tolerować strat kwartalnych przez zarząd. Jeśli zaś kupią TVN do spółki z innym inwestorem to kurs szybko powędruje do 15 PLN, ale wierzę w zakup TVN tak, jak w to, co w TVN mówią:)
  • Re: Nawet nikt wyników nie komentuje.. Autor: ~Katz [178.183.4.*]
    Witaj
    TVN??? To raczej w kategorii żartu. Co do dywidendy to najpierw muszą wykazać zysk netto a z tym jest słabo. W raportach po kanałach sprzedaży najlepiej wypada radio i reklama zewnętrzna. Film i książka też daje radę ale prasa i internet przynoszą straty na poziomie EBIT. Stracić to na tym nie stracę ale daję im jeszcze 3-4 kwartały żeby ogarnęli koszty. Potem będzie tylko gorzej.
  • Re: Nawet nikt wyników nie komentuje.. Autor: ~investor [37.225.54.*]
    Witaj Katz, tak z TVN to napisałem pół żartem pół serio, ale pogłoski o zakupie przez AGORA TVN rzeczywiście chodzą:) Ja z AGORA też tak mam, daję im jeszcze czas i też nie straciłem jeszcze:) Nie mogę zrozumieć dwóch rzeczy, że nie potrafią zarabiać kwartalnie i że RN toleruje nieskuteczność zarządu w kwestii zyskowności.

Prasa cyfrowa to jest wysoko rentowna, ale drukowana to masakra - nakład 100 000, a sprzedają 40% i ciągną w dół całą grupę, aż prosi się o to, żeby coś z tym zrobić...

Pozdrowionka
  • Re: Nawet nikt wyników nie komentuje.. Autor: ~Jaś [149.88.98.*]
    Teraz nie warto brać TERMOEXPERT wyniki takie sobie arkusz dzjiurawy jak ser, wjszystko wskazuje na to, żec kurs nie będzie rósł
[x]
AGORA -1,09% 9,04 2025-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.