• INFO Autor: hercu [92.15.18.*]
    ze strony: http://stooq.pl/n/?f=253959

Tresc:

WZA Alchemii zdecyduje o skupie do 26,5 mln akcji własnych
    PAP - Biznes
    16 Cze 2009, 17:37

16.6.Warszawa (PAP) - WZA Alchemii zdecydować ma o skupie do 26,5 mln akcji własnych w celu ich dalszej odsprzedaży - poinformowała Alchemia we wtorkowym komunikacie.

Spółka planuje skup akcji za cenę nie niższą niż 5 zł za sztukę, ale nie wyższą niż 15 zł.

Zgodnie z projektami uchwał na WZA, nabywanie akcji następować może do 30 czerwca 2014 roku.

WZA spółki zwołano na 30 czerwca. (PAP)

seb/ pam/
  • Re: INFO Autor: ~krogulec [82.177.172.*]
    czy może ktoś znający się w tym temacie może powiedzieć jak to wpłynie na wycenę spółki. jeden skup się nie skończył cały czas papier sie kisił. czy ma to być następna powtórka?. prosze o opinię.
  • Re: INFO Autor: 4tunat [84.10.102.*]
    hmm ... mam nadzieję, ze nie uchwalą, bo wtedy Kark&Co. będzie mógł "kisić" kurs jeszcze przez 5 lat. Ale co tam ... i tak potrzymam pakiecik papieru, choćby z ciekawości co też jest kombinowane ... ;-).
  • Re: INFO Autor: ~Baca [79.191.250.*]
    przeczytajcie uważnie"...........SKUPU ZA MIN 5 ZŁ MAX 15 ZŁ ........... W CELU DALSZEJ ODSPRZEDAŻY..........." Wystarczy jedno fajne info i ludzie się pozabijają u nasze akcje - ff 2,5%!!!
    W dołkach cenowych odkupią od SKOTANANA i UNIBAXU.
    Trzeba poczekać co najmniej tydzień- do 25 czerwca- koniec skupu:)
    Pozdrawiam
  • Re: INFO Autor: 4tunat [84.10.102.*]
    hmm ... wszystko prawda, ale pod warunkiem, że zostanie przywrócony normalny handel tym walorem, tzn. gdy "ekipa" zgodzi się na wzrosty ...
    A skup trwa do 29.06. ... przynajmniej dopóki go nie przedłużą na WZA 30.06.
  • Re: INFO Autor: ~krogulec [82.177.172.*]
    baca powiedz, jaki mialby interes karku aby skupować akcje ze swojej spolki skotan za grosze. chyba ze ja calkowicie pograzyc
  • Re: INFO Autor: ~olle [83.27.72.*]
    Nie wiadomo po co tej spółce potrzebna dodatkowo gra na giełdzie.
    Masz rację- ale nie widzę jakoś innych potencjalnych sprzedających- :)
  • Re: INFO Autor: ~olle [83.27.72.*]
    Ja raczej trzymam, fund, który wszedł na pewno też.
    mam podstawy aby twierdzić o wymianie Skotan- Alchemia. Nie chce mi się powtarzać- patrz mój post pt:" Co o tym myślicie"
  • Re: INFO Autor: ~olle [83.27.70.*]
    Ktoś łyknął prawie 1000000 akcji po 6.50, ciekawe, kto mu to sprzedawał, bo chyba nie jakiś drobny inwestor...
  • Re: INFO Autor: ~młody [91.46.47.*]
    karkosiki handlują między sobą wciągając drobnyh nie ma się co podniecać papier syf wskażniki wysokie wiele tańszych na rynku i z bardziej przejrzystą polityką !!!!!
  • Re: INFO Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Moze podasza ,jakie to aktualnie spolki z GPW ,sa relatywnie tanie ,z dobrymi fundamentami , z niskimi wskaznikami , transparentne w dzialania etc.?!
  • Re: INFO Autor: ~re [83.30.238.*]
    moze byc jak na IPX tj uchwalili skup i nic. Wystarczy ze sprawa opcji nie wyjdzie i zapomnijcie o skupie.
  • Re: INFO Autor: ~re do re [85.89.175.*]
    Co za bzdury piszesz gosciu ,przeciez na Impexmetalu w czasie trwania skupu akcji kurs poszedl do gory z poziomu 1,12 zl do aktualneej ceny 1,8 zl i jest nadal w trendzie wzrostowym . Sprawe opcji w sadzie zasadzila Huta Batory rozprawa za 2 miesiace . Maja twarde ''papiery'' na ING !!!
  • Re: INFO Autor: ~redoremifasolasido [194.63.135.*]
    Te papiery kiedyś będą chodzić wysoko .Tyle tylko ,ze do tego czasu niewielu drobnych dotrwa .Przecież to info o skupie jest bardzo czytelne . Skup od 5-15zl celem dalszej odsprzedaży . To ,że są firmy zainteresowane kupnem Alchemii Karkosik tego nie ukrywa .Czeka na satysfakcjonującą cenę .Stąd te skupy ,wejście pioniera i inne zagrywki . Drobnica zarobi przy okazji . Żadne zaklinanie deszczu tu nic nie da .Kiedy wzrost kursu nastąpi nikt nie wie . Nawet opcje niewiele mają wpływu na sytuację alchemii . To typowe szachy giełdowe .
    No wlasnie , dzis np. ciag dalszy szachow gieldowych na Alchemii . W ciagu dzisiejszego dnia zrobili 3 pakietowki, '' trzy ruchy '' ; 1 - 22.421 - z cena 6,69 zl , 2 - 29.900 z cena 6,05 zl , 3 - 1.100.000 z cena 9,24 zl . I badz tu madry , jaka tu partie rozgrywaja ? Na moje ''oko'' to graja partia o debiucie gambitowskim , ofiarujacej w debiucie piona , dla uzyskania lepszej pozycji na szachownicy . Ciekawe , kto w drugim ruchu '' ofiarowal '' w 2 ruchu 29.900 akcji z cena 6,05 zl ?!
  • Re: INFO Autor: ~majka [83.14.146.*]
    Trzeci pakiet, liczył 110 tysięcy a nie milion sto tysięcy.
    Jak to, kto gra tę partię w szachy? Gra makler, który dostał takie zlecenie aby przekładać akcje ALC do kieszeni Karkosika.
    To pozostal im jeszcze tydzien ,na te szachy , / 26.06.2009r./ koniec aktualnego buy-backu. A co bedzie sie dzialo z kursem po 26.06.2009r. jak makler od Alchemii przestanie manipulowac jej kursem , a free-float bedzie naprawde sladowe ?!
[x]
ALCHEMIA -0,83% 4,76 2019-05-30 12:13:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.