To może jeszcze pozwolę sobie jeszcze na krótki komentarz mojej analizy. Jest ona jak widzicie oparta o formacje liniowe.
Zasięg wzrostu szacuję na przedział 2,93 - 3,50
Odwrócona głowa z ramionami zakończyła trend spadkowy trwający od grudnia 2007 r.
Linia oporu została przecięta stosunkowo niedawno przy około 2,10
Jest to SPÓŁKA na którą zwróciłem już dawno uwagę, firma, która powoli dąży do skonsolidowania branży i przejęcia duzej inicjatywy w tym co robi, a widać, że robią to dobrze u mnie w sklepiku osiedlowym niedawno ich lodówkę widziałem z mrożonkami - tego tam hortex nie ma :)
Nie chce mi się pisać o ich poczynaniach, przejęciach, projektach - to każdy może sobie znaleźć, wspomnę tylko, ze to jedna z niewielu spółek, które odnotowują ostatnio zyski, może niezgodne z prognozami, ale kto dzisiaj wykonuje plany - czyt. prognozy - ...nieliczni/
Ja stawiam, że najbliższe sesje beda należały do JAGO!
ja licze na to ze kiedyś zobacze ich lodówke...bo niestety na północnowschodniej stronie polski brak....a moze stety... mają pole do popisu... jakies łukasze i inne mroxnie małe tu żądzą
a tak poza jagiem.... dziwna sesja w usa...ciekawe czy jutro znowu mała korekta czy kolejne silne wybicie...
a co do formacji oRDO to juz wczesniej ja dostrzegłem, sygnalizujac ten fakt wykresem stworzonym przez jokera z forum na stockwatch.pl ... ale tu zapodany przez kolege wykresik też dobra robota...
a co do jago...zuwazona daaaaaawno i osobiscie licze latem na 3,50 aczkolwiek wtedy pozbęde sie tylko ruchomej częsci...bo stała częsć czeka na lepsze czasy pow 6zł.... spółka będzie miała 6mln akcj własnych 1,5mln akcji ganta i 25mln akcji zrembu ...zakładajac ze spienięzy je w dobrym okresie to będzie pokaźny kapitał na przejęcie konkretnego podmiotu, a co za tym przyniesie również zainteresowanie ze strony funduszy i inwestorów zagranicznych... ale to PRZYSZŁOSC
pozdrawiam stary i nowy akcjinariat
ps. a gdzie jagódka i reszta gwardi starej? chyba nie uciekliscie zmęczeni czekaniem :)
Przepraszam jeśli powieliłem czyjeś dzieło.
Powyższą analizę stworzyłem dzisiaj bez kopiowania czyichś idei
Co do wzrostu to zależy od ogólnej sytuacji na rybku akcji
Jago może sie jeszcze cofnąc na 2,10 ale to ostateczność.
Tam jest wsparcie wynikające z linii szyi
Raczej się nie cofnie bo tu się kroi również wzrost pod fundamenty.
Spółka jest tak samo dobra jak WFM. Trzymam obie i kilka szybszych...
Jago ma również żelazny akcjonariat ;)))
Witaj radecky, dziękuje za pamięc. Zawsze z akcjonariatem Jago, przynajmniej na trochę Tak jak i ty razem przewidzieliśmy to co sie dzieje na Jago. Jestem przekonana, że niebawem jak opisywałes Jago siegnie pewnych oporów,a następnie lekka korekta
Moim zdanie podejdzie na 3,00-3,2, lekka korekta dla wyrównania akcjonariatu i dalej do góry. Liczyłam , że na jesienią, na koniec roku będzie 8 zł, ale sadzę , że przekroczymy o kilkadziesiat groszówek.
W tej chwili z częsci ruchomej jago zakupiłam wczoraj Zrembika pod info o znaczącej umowie. uważam , że wzrosnie do 1,8-2.5 zł potem wskakuje z powrotem na jagody i tak do końca roku. zakup Zrembika się opłacił dzisiaj wzrościk na 1,31.
Nikt nie oszuka AT
Spadek do poziomu 1,3 wynikał z przełamanej linii wsparcia na 2,90 przy potrójnym szczycie na 5,50
Prosty rachunek Zasięg spadku wynosił 5,50 - 2,90 = 1,60
Spadek poniżej linii wsparcia to 2,90 - 1,60 = 1,30
Jak widać wszystko się sprawdziło tak jak i JAGO DOJDZIE WKRÓTCE DO 3 zeta :)
2,40 to przebiło wczoraj....przy złym rynku...dzisiaj przy złym rynku korekta ale moze mały plusik na koniec by się udało...jak nie to obstawiam mały minusik :)
Zgadzam sie z Tobą. Dobra robota. Jeżeli obronimy poziom 2,10 a myślę, że raczej tak to lecimy do poziomu 3,50. Wczoraj zrealizowałem zyski na poziomie 2,49, jutro odkupuje i trzymam.
Pozdrawiam
RZ
obronimy na pewno...ja załuje ze nie zrealizowałem części ruchomej dziś przy 2,5 ...terez stawiam poprzeczke dla części ruchomej 2,80 usy fusy nam sprzyjają dziś jutro ładne UP