• Free float na minusie Autor: ~majka [83.14.146.*]
    Niejaki 4tunat niemal w każdym poście podkreśla bardzo niski free-float, upatrując w tym powód do wybicia Alchemii.
    Gdyby choć trochę potrafił liczyć, może zoriętowałby się jaką wartość mają podawane na tym portalu informacje od dużych akcjonariuszy dotyczące ilości posiadanych przez nich akcji. Proszę dodać to co ma karkosik, jego żona, Unibax, Skotan, plus 5% Pioneer, oraz 7,7% Alchemii, które już skupiła na rynku, to wyjdzie dokładnie 102,4%
    Dobre, prawda akcjonariusze mają o 2,4% akcji więcej, aniżeli zostało wyemitowanych!!!!!
    A proszę dodać jeszcze do tego akcje 4tunata i innych drobnych akcjionariuszy w tym moich 8 tysięcy.
    Coś mi się wydaje, że karkosik albo ojciec R. po cichu w garażu drukuje akcje Alchemii i wprowadza je do obiegu, dlatego ten walor nijak nie może wybić.
  • Re: Free float na minusie Autor: ~sraczka [83.22.111.*]
    Wielki Dymacz już sam sie w tym gubi, albo może ktoś wprowadził na rynek jakieś podróbki......
  • Re: Free float na minusie Autor: 4tunat [84.10.102.*]
    "Niejaka" majka zapewnie uważa, ze ilości jakie posiadają"duzi" akcjonariusze są constant i NIE mogą ulegać zmianie. Łatwo można sobie wyobrazić, ze np. Pioneer dokupił w "miedzy czasie" nieco akcji od takiego akcjonariusza, by dojść do 5%.
    Po 2 : NIGDY nie pisałem, że niski ff jest(czy też będzie) powodem wzrostu kursu ... proszę czytać ze zrozumieniem treści, a BEZ jego nadinterpretacji. Pisałem za to WTRAŹNIE, ze ta "ekipa" akcjonariuszy może przy takim ff zrobić z kursem WSZYSTKO ... w obie strony zresztą. Mam nadzieję, że Ty na tyle umiesz liczyć, że wiesz o tym ;-)
    Po 3 : dane o wielkości pakietów akcji w posiadaniu poszczególnych akcjonariuszy NIE wziąłem z "czapy" lecz z oficjalnych komunikatów.
    Po 4 : kłania się ortografia złośliwa majeczko ... "zoriętowałby się" ?!? ;-)
    Pozdrawiam ...
  • Re: Free float na minusie Autor: ~olle [83.27.72.*]
    Widzę, że p. Majka jest dowcipna...
  • Re: Free float na minusie Autor: lazaros [83.19.48.*]
    Droga Majko,
    Sumowanie liczby procentów posiadanych akcji to nie tak do końca jak to sobie wydedukowałaś.
    Np. Karkosik posiada swoje akcje ale razem z podmiotami zależnymi.
    dlatego takie sobie sumowanie powyższych procencików +ff nie daje 100%
    Ja uważam, że niski ff może spowodować wybicie tak wpływa wysoki popyt na niską podaż(FF).
  • Re: Free float na minusie Autor: ~george [83.28.15.*]
    no wypłyneło zajebiście
  • Re: Free float na minusie Autor: lazaros [83.22.112.*]
    Nic ciekawego się nie wydarzy do czasu zakończenia skupu i umorzenia skupionych akcji.
    Istnieje jeszcze opcja kolejnego skupu (decyzja na walnym 30-tego) i wzrosty nie będa juz takie spektakularne.
    Jak na razie rządzą pakieciki.
  • Re: Free float na minusie Autor: ~Antoine [83.10.182.*]
    I będzie można zrobić to samo co z Drągowskim
  • Re: Free float na minusie Autor: 4tunat [84.10.102.*]
    ... i słowo ciałem się stało ;-). FF od wczoraj na minusie ... -2,39%. Nieczęsty to widok ... ;-)
  • Re: Free float na minusie Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    No i znalazl sie winowajca z tym ujemnym free float . Dzis podali komunikat ,ze w ostatnich dniach Skotan sprzedal 700.000 akcji Alchemii , tak wiec znowu jestesmy na plusie , ale juz bardzo malym .Po prostu spozniaja sie z komunikatami i stad to cale zamieszanie z ujemnym free float .
  • Re: Free float na minusie Autor: ~olle [83.4.28.*]
    Spółka idiotycznie tania dzisiaj.
  • Re: Free float na minusie Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Jeszcze tylko 3 dni , do /26.06.2009r. / tego oglupiajacego skupu , a wlasciwie '' przerzucania '' akcji w ramach buy- backu . Od przyszlego dnia moze troche normalniejszego handlu , bez zaburzen kursowych z tymi przerzucanymi pakietami akcji Alchemii.
[x]
ALCHEMIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.