• Rozwój Autor: ~Paweł [31.61.188.*]
    Obserwuje spółkę od jakiegoś czasu i zastanawiałem się czy nie kupić trochę akcji. Jednak martwi mnie to że firma zajmuje się od dawna jednym tematem zamiast próbować również rozwijać się na przykład szukając nowych miejsc pod podobne instalacje. Chyba na że mają zamiar zostać tylko przy tym.
  • Re: Rozwój Autor: ~Leon [185.147.69.*]
    "Tylko" przy tym - czyli przy jednej z największych farm fotowoltaniki w kraju...
  • Re: Rozwój Autor: ~Paweł [31.61.188.*]
    Źle mnie zrozumiałeś , nie umiejszam im ,,osiągnięć" niedokończonych projektow tylko martwi mnie obecna stagnacja.
    To że być może postawią największą farmę fotowoltaiczna w Polsce nie przeszkadza chyba w dalszym ciągu szukać nowych rozwiązań. Nie chcesz chyba mi powiedzieć że są tak bardzo zajęci obecnym projektem?
    Dalsze planowanie i widoczny rozwój pomógłby również w uzyskaniu nowego kapitału. Ale co Ja tam wiem, być może pisze głupoty.
  • Re: Rozwój Autor: ~vklf [31.61.231.*]
    To jest zbyt mała firma aby uciągnąć budowę dwóch farm tej wielkości. Źle zrobili w 2021 roku, że nie znaleźli alternatywnej lokalizacji dla której załatwiali by równolegle decyzję środowiskową na wypadek pojawienia się protestów pseudoekologów, odwołań lub innych problemów. Najlepiej gdyby taka lokalizacja była w obszarze innego RDOŚ. Gdyby udało się uzyskać decyzję dla obu lokalizacji to wybrali by jedną do realizacji a drugą sprzedali razem z decyzją. No ale o tym trzeba było pomyśleć 3 lata temu.Teraz trzeba dociągnąć temat na tym co jest.
  • Re: Rozwój Autor: ~Paweł [31.61.188.*]
    Trafne spostrzeżenie, zgadzam się w 100% , jednak mogliby spróbować czegoś mniejszego i nadal szukać nowych miejsc bo jak sam zauważyłeś nie trwa to 5 minut.
    Miłego dnia
  • Re: Rozwój Autor: ~Leon [185.147.69.*]
    To jest retoryka na poziomie to niech redzi robią tego cyberpunka ale w międzyczasie mogliby ze trzy pomniejsze projekty machnąć w niczym to im nie przeszkadza
  • Re: Rozwój Autor: ~vklf [31.61.236.*]
    Mają robić dużo mniejszą farmę w Pniewach (2,5 MW). Tam sprawa też od dłuższego czasu stoi w miejscu. Aczkolwiek w lipcu zostało wydane pozwolenie na budowę, które prawdopodobnie dotyczy tej farmy (inwestor i lokalizacja się zgadza):
    https://wyszukiwarka.gunb.gov.pl/wniosek/6baab97d-5087-46be-955a-a7df0304e5d6/ 

Przy czym należy pamiętać, że właścicielem tej farmy będzie fabryka mebli a Bras jedynie wykonawcą.
  • Re: Rozwój Autor: ~Paweł [31.61.177.*]
    Bez przesady , zakup czy najem ziemi odpowiedniej klasy i miejscu to nie jest aż taki wysiłek. Leon Ja Ciebie rozumiem ale trzeba pamiętać że nie tylko Bras działa w tym kierunku.
    Spółka ciekawa , zobaczymy.
    Porównanie bez sensu
  • Re: Rozwój Autor: ~Pan_Jan [5.173.192.*]
    Może kiedyś będą otwierali kolejne farmy jak dino sklepy ale na razie niech dobrze zrobią ten projekt, rozdrabnianie się w dziesięciu innych kierunkach jest bezsensu.
  • Re: Rozwój Autor: ~Prezio [104.129.56.*]
    W tym tygodniu raczej koreukta na Columbusie i Sunexie to samo TermoEuxpert Pure teżu jeszcze może spaść
[x]
BRAS 0,00% 0,23 2025-11-07 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.