• Kolejny milion straty Autor: ~Holender40 [37.30.14.*]
    Do tego negatywne przychody. Czyżby skończyli rozliczać umowy?
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~Rozmyślenia [178.37.13.*]
    Dopiero zaczną rozliczać umowy w 3 i 4 kwartale. Podpisane zostały 2 umowy na 550k i 4.5 mln więc wszystko się wyjaśni w następnych kwartałach.
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~Mzw [104.28.45.*]
    Nieudolna prezes i spółka idzie na dno.
    Problem z realizacją zamówień to nieudolny zespół, amatorszczyzna z wyświechtanymi innowacjami których rynek nie potrzebuje, bo inni mają lepsze i przystosowane do obecnego systemu budownictwa. Słowem dno i zaraz będzie z tego groszowa smieciowka. Dla mnie największe rozczarowanie, sporo tutaj ludzi nabrała prezes na te swoje wizje i obiecanki
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~P_P [77.20.254.*]
    Gdybyś raport przeczytał, to byś dowiedział się. Z przyczyn niezależnych od spółki, istnieją sprawy urzędowe (tzn. np. wnioski, pozwolenia), na które spółka nie ma wpływu na czas realizowania. Dobrze tu będzie. Nikt przecież Akcji trzymać nie każe.
    Pozdrawiam
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~XYZ [89.64.16.*]
    Sam w to nie wierzysz....nie ośmieszaj się człowieku. Zarząd ma w...akcjonariuszy. Z każdym raportem bardziej to widać....
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~P_P [109.42.113.*]
    Gdybym nie wierzył, to bym Akcji nie kupił w zeszlym miesiącu. Spadło dużo, a podwoiłem. Moja opinia nie zmieniła się. Fakt, żenujące trochę, lecz pozostaje,
    Pozdrawiam człowieku
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~Killer [5.173.87.*]
    Dokładnie tak trzeci i czwarty kwartał na plusie będzie
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~Gutek123 [188.146.142.*]
    Jednak 400 tys akcji dwóch akcjonariuszy skupiło bez dobrego infa i po kiepskich raportach chyba w ciemno nie włożyli około 500tys minimum bo są pewniejsze spółki na GPW obstawiam że w pewnym momencie pojawią się dobre infa jak już zbiorą co mają zebrać (moje zdanie)
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~Holender40 [5.173.233.*]
    Przyznaję się od razu, raportu nie czytałem, sprawdziłem tylko wyniki, ale czy nie powinni też zdobywać nowe umowy żeby było dobrze? Jaki mają w chwili obecnej backlog? Z 6 mln? Z ich marżami to dużo z tego nie zostanie, a w kasie niewiele zostało, aktywa wyparowały w porównaniu z 1-2 lata temu. W tej firmie brak dobrej komunikacji też robi swoje, każda normalna firma wydałaby komunikat o tak dużych stratach, a oni dalej twierdzili że rozliczają umowy. Z drugiej strony zgadzam się że czasami taki moment to właśnie najlepszy czas na kupno, tylko gdzie jest bodziec który może pokazać że sytuacja się zmienia i ogarnęli biznes? Zakup insiderów? Zmiana prezesa? Duża umowa?
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~Ktoś [37.248.219.*]
    Co do marży to ten ostatni większy kontrakt zgodnie z komunikatem nie zawiera zadnych prac budowlanych więc nie powinien generować takich kosztów jak poprzednie. Na tym właśnie polega zabawa żeby kupić na złym sentymencie ZANIM pojawi się pozytywny trigger a nie po...
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~Holender40 [5.173.233.*]
    Nawet przy dobrej marży z takiej umowy będzie może 1 mln. Kapitalizacja to 6,5 mln a następne wyniki dopiero za 3 miesiące. Bez jakiegoś impulsu droga na <1 PLN może być otwarta. I chyba dopiero w okolicach 0,80 PLN znowu trochę zaryzykuję, na razie kurs zbyt wysoki żeby wchodzić.
  • Re: Kolejny milion straty Autor: ~DupaJasia [146.70.18.*]
    Teraz nie warto brać TERMOEXPERT wyniki takie sobxie arkusz dziurawy jak ser, wszystko wskazujex xna to, że kurs nie będzie rósł
[x]
ECO5TECH 2,11% 0,97 2026-05-29 10:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.