Nieudolna prezes i spółka idzie na dno.
Problem z realizacją zamówień to nieudolny zespół, amatorszczyzna z wyświechtanymi innowacjami których rynek nie potrzebuje, bo inni mają lepsze i przystosowane do obecnego systemu budownictwa. Słowem dno i zaraz będzie z tego groszowa smieciowka. Dla mnie największe rozczarowanie, sporo tutaj ludzi nabrała prezes na te swoje wizje i obiecanki
Gdybyś raport przeczytał, to byś dowiedział się. Z przyczyn niezależnych od spółki, istnieją sprawy urzędowe (tzn. np. wnioski, pozwolenia), na które spółka nie ma wpływu na czas realizowania. Dobrze tu będzie. Nikt przecież Akcji trzymać nie każe.
Pozdrawiam
Gdybym nie wierzył, to bym Akcji nie kupił w zeszlym miesiącu. Spadło dużo, a podwoiłem. Moja opinia nie zmieniła się. Fakt, żenujące trochę, lecz pozostaje,
Pozdrawiam człowieku
Jednak 400 tys akcji dwóch akcjonariuszy skupiło bez dobrego infa i po kiepskich raportach chyba w ciemno nie włożyli około 500tys minimum bo są pewniejsze spółki na GPW obstawiam że w pewnym momencie pojawią się dobre infa jak już zbiorą co mają zebrać (moje zdanie)
Przyznaję się od razu, raportu nie czytałem, sprawdziłem tylko wyniki, ale czy nie powinni też zdobywać nowe umowy żeby było dobrze? Jaki mają w chwili obecnej backlog? Z 6 mln? Z ich marżami to dużo z tego nie zostanie, a w kasie niewiele zostało, aktywa wyparowały w porównaniu z 1-2 lata temu. W tej firmie brak dobrej komunikacji też robi swoje, każda normalna firma wydałaby komunikat o tak dużych stratach, a oni dalej twierdzili że rozliczają umowy. Z drugiej strony zgadzam się że czasami taki moment to właśnie najlepszy czas na kupno, tylko gdzie jest bodziec który może pokazać że sytuacja się zmienia i ogarnęli biznes? Zakup insiderów? Zmiana prezesa? Duża umowa?
Co do marży to ten ostatni większy kontrakt zgodnie z komunikatem nie zawiera zadnych prac budowlanych więc nie powinien generować takich kosztów jak poprzednie. Na tym właśnie polega zabawa żeby kupić na złym sentymencie ZANIM pojawi się pozytywny trigger a nie po...
Nawet przy dobrej marży z takiej umowy będzie może 1 mln. Kapitalizacja to 6,5 mln a następne wyniki dopiero za 3 miesiące. Bez jakiegoś impulsu droga na <1 PLN może być otwarta. I chyba dopiero w okolicach 0,80 PLN znowu trochę zaryzykuję, na razie kurs zbyt wysoki żeby wchodzić.