(cyt.)
...Procedura wygaszania pieców i wanien w hucie została zakończona we wtorek, 9 czerwca, o godz. 22 (rozpoczęła się w piątek, 5 czerwca).
Zakład jest przygotowywany do sprzedaży
- W hucie trwają prace porządkowe. Prowadzona jest również konserwacja maszyn i urządzeń - mówi syndyk Jan Zawada i dodaje, że w toku jest także procedura zwalniania załogi. Podkreśla jednak, że większość osób ma szansę na ponowne zatrudnienie w zakładzie.
- W ostatnim czasie chęć nabycia huty zadeklarowało kilku kupców. Rozmowy trwają. W tym tygodniu odbędzie się jeszcze kilka spotkań w sprawie sprzedaży spółki - informuje. (Jednak na razie nie chce ujawniać, o kogo konkretnie chodzi).
A to oznacza, że produkcja wkrótce może zostać wznowiona. Z niecierpliwością czekają na to pracownicy, którzy zostali zwolnieni. Kiedy otrzymają zaległe pensje z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych?
Skarbnik trochę zmysły postradał no ale trudno każdemu się może zdarzyć.
http://www.pressmedia.com.pl/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=8087&Itemid=40
Niestety aby sterować kursem trzeba mieć umiejętności kolego. ORMO czuwa i natychmiast sprawdziło coś tam wypisał. No chyba że sprawdzasz ORMO czy czuwa. No to już wiesz że czuwa.
Jeżeli na kupno tej huty są chętni to również są zainteresowani przejęciem KHS która ma co prawda dużo większe zadłużenie lecz wielokrotnie większy majątek , zdolności produkcyjne, zatrudnienie, mnóstwo zamówień,przedstawicielstwa zagraniczne swoje sklepy firmowe oraz wypromowana markę na całym świecie. Również dużym plusem jest to że już przynosi zyski co zobaczymy po opublikowaniu wyników pod koniec sierpnia. Widać że coś się kroi gdyż już nie ma za dużo zawartych transakcji na giełdzie. Ktoś już skupił dużo akcji i niedługo się pewno wychyli.
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
łakomy przeceniony kąsek - marka ma taką renomę, że zamówienia się nie kończą mimo upadłości. Ciekawe co będzie dalej, bo na razie nie słychać, żeby spółka miała być zdjęta z GPW.
chodza plotki ze na walnym ma byc propozycja zamiany upadlosci likwidacyjnej na ukladowa, to by tlumaczylo skad ostanio ten popyt, to mialo by sens syndyk zwolnil cala zaloge ogromne koszty generowala administracja w Krosnie teraz bez tego garba spolka jest w stanie zarabiac, pamietajmy ze slabe euro jej sluzy, ten co kupuje tymi duzymi pakietami wie co robi.
na WZA jest pkt odnosnie zmian w Radzie Nadzorczej, calkiem prawdopodobne ze ktorys z wierzycieli tam zasiadzie, w kazdym badz razie pod walne bedzie gra na Krosnie.
od kilku dni powtarza się ten sam scenariusz. Ktoś ustawia kupno za .15, a potem część wycofuje tuż przed 11.15. Nie wiem, czy to próba sztucznego zawyżenia kursu, ale po stronie sprzedaży wolumen rośnie, a nie spada. Ciekawe.
nie wiem na jakie notowania ty patrzysz ale dzisiaj ktos postawil zaraz po otwarciu gpw 500tys na k i zostawil do konca, ostani podjazd z 11gr na 18 w taki sam sposob ktos kupowal
faktycznie, jakąś zwiechę chyba miałem, bo przecież prawie milion papierków się dzisiaj przemieliło. Mój internet z tepsy po prostu filtruje niektóre pakiety;) W każdym razie znowu robi się cieplej, tylko nie wiem, czy tym razem też do 18 groszy, czy wyżej?
kiedys tak karkosik kupowal boryszewa podupadla firme, co sie stalo pozniej z kursem kazdy widzial, tutaj jest gra o to czy wierzyciele zloza wnniosek o zamiane upadlosci likwidacyjnej na ukladowa, jezeli sa chetni na zakald teraz to dobry znak tzn ze zaczynaja zarabiec wiec z punktu widzenia wierzycieli zmiana upadlosi liwidacyjnej na ukladowa ma sens odzyskaliby wiecej pieniedzy
Ktoś kupuje dużymi pakietami!!!. Zmiany w radzie nadzorczej na walnym pewne. Nowy właściciel huty bardzo możliwy. Huta coraz lepiej stoi z zamówieniami i z kasą. Jestem spokojny o wzrosty.
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Ta firma upadnie tylko po to aby nastąpiła zmiana właściciela. Czysty, oddłużony zakład z bardzo dobrą światową marką będzie dalej funkcjonował. Marka pozostanie, zamówienia są i będą, zmianie ulegnie management.
Sądzę, że to jest jeszcze dobra cena na wejście.
Pozdrawiam.