• Raport spoko Autor: ~Obi_wan [213.134.167.*]
    Jednostkowy zysk netto w okresie od stycznia do końca czerwca 2024 r. wyniósł 205 589,16 zł, wobec zysku netto 220 264,08 zł, w porównywalnym okresie 2023 r.

Głównym aspektem wpływającym na wyniki finansowe Emitenta jest fakt, że spółka znajduje się nie-
    ustannie w fazie inwestycji produkcyjnej, a w przedstawianym okresie nie miała miejsca żadna premiera gier Emitenta, która mogła znacząco wpłynąć na wyniki finansowe.
  • Re: Raport spoko Autor: ~Gracz [5.184.121.*]
    Zobowaiązania i rezerwy na zobowiązania 1,7mln
  • Re: Raport spoko Autor: ~Obi_wan [31.61.176.*]
    M. in. koszt promocji... Kto nie ryzykuje kawioru nie jada.
  • Re: Raport spoko Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    No ciekawe czy to jest rezerwa na marketing, czy co to, nie lubię rubryki "inne" w sumie naleznosci wzrosły o 400k więc tak jakby zobowiązań było 1.2mln co nie zmienia faktu że dość sporo
  • Re: Raport spoko Autor: ~KF [31.183.156.*]
    Mnie się średnio podoba ze względu na to, że obie gry wypuszczają w formie Early Access po tak długim czasie...
    Rally ma byc od razu pełna wersja a nie EA
    Rally prolog ilość dodan do biblioteki 140k, z tego co pamiętam to MMS21 miał około 500k
    Napisane jest w raporcie wyraźnie, że w 2024r. obie gry Rally i Aztecs mają być w formie Early Access (zerknij na te tabelę z grami na początku raportu)
  • Re: Raport spoko Autor: ~Wookash [83.11.32.*]
    Zerknij na koniec raportu. Plany na wydanie obu gier w 2024 roku.
  • Re: Raport spoko Autor: ~Wookash [83.11.32.*]
    VIII. OPIS STANU REALIZACJI DZIAŁAŃ I INWESTYCJI EMITENTA ORAZ HARMONOGRAMU ICH REALIZACJI
    Premiera pełnych wersji Aztecs The Last Sun, Rally Mechanic Simulator planowana jest na rok 2024.
    Ok, w takim razie moje niedopatrzenie. Dzięki za info :)
    Permafrost zaczyna też błyszczeć, zobaczymy na gamescomie. Wygląda na grę z potencjałem.
    Liczę na to, że w najbliższym czasie padną konkretne daty, ale zobowiązanie, że premiery w tym roku też jest ok. Mamy przecież sierpień. Skąd przychody Space Rocket? Czy ktoś może mi wytłumaczyć pozycje: należności krótkoterminowe z tytułu usług i dostaw (ktoś im za coś płaci).
    A może to kolejny kamień milowy i 100 tyś euro?
  • Re: Raport spoko Autor: ~Obi_wan [213.134.167.*]
    No to jak rozumieć zapisy w tabeli pkt III str. 5 kolumna "Kamień milowy", gdzie dla trzech gier: Aztec, Rally otaz Permafrost mamy Early Access?
    Co do należn. krótkoterm. to raczej kasa od wydawcy z tyt. kamienia milowego.
  • Re: Raport spoko Autor: ~P2c [31.60.77.*]
    Spadek przychodów ze sprzedaży rok do roku o jakieś 30%, rezerwa 1,7 mln .... I zobaczymy 2 z przodu jeszcze widzę ! ???
    Spółka wycena majątek na 6 mln, zaraz wyda 2 gry gdzie obie mogą zarobić dużo i zarabiać regularnie, udziały w dwóch spółkach, w tym jedna 20% z gry za conajmniej 1mln euro, a w drugiej prawie 50%. Jak dla mnie przed premierami jest warta conajmniej 30mln a po premierach 60mln bo zakładam, że premiery wyjdą super. Dlatego nadal dokupuję a jak ktoś mi sprzedaje 3k za 3.9 to z góry dzięki uważam, że potencjał jest, niski ff, i skoro ja mam 1 % wszystkich akcji a 3 % ff to zakładam, że takich zapaleńców jest więcej. Sygnał wystarczy a 10zl miniemy i popędzimy dalej.
    Z ff to trochę go niedoszacowałeś :-). Reszta się zgadza.
    Dobra. Pomyliłem się. Nie poszesz o 3% ff tylko, ze masz 3 %. Ok.
    To razem trochę tego mamy :-)
    Niestety tylko 3% ff ale to dalej moim zdaniem brzmi imponująco bo niech się znajdzie 10 takich a zakładam, że są inni co mają więcej to na rynku zostaje 400k papiera z resztą przed sesją pokazuje, że chęć zakupu 12k akcji daje skok +50%, gdyby nie te 14k co ktoś wystawił po 5.9 na S byłoby 200%
  • Re: Raport spoko Autor: ~Obi_wan [31.61.190.*]
    3% to całkiem nieżle...
    Na gamedevie dopiero się budzą. CDR idzie regularnie w górę. 170 zl i jest na granicy ważnego oporu. WIG20 dziś zamknął lukę spadkową, a bycza sesja daje szansę na przełamanie oporu na 2380-2400 pkt , co powinno wzmocnić szanse na szersze rozwinięcie hossy. Czekamy na konkrety od spółki. Długo to trwa, ale jak tutaj ruszy to ten wstrzymywacz na 5.9 zostanie wciągnięty jedną dziurką nosa. Ja tutaj kupowałem do góry, ale ile samemu można zbierać bez asysty rynku. Dlatego wszyscy się czają i czekają na sygnał...
[x]
P2CHILL -0,91% 2,18 2026-05-27 15:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.