16. Stanowisko Zarządu w sprawie realizacji prognoz finansowych
Spółka nie publikowała jednostkowych prognoz finansowych. Publikowane były prognozy na poziomie skonsolidowanym.
Na rok 2008 Zarząd Spółki planował osiągnięcie skonsolidowanych przychodów w wysokości od 27 mln zł. do 30 mln zł. i osiągnięcie zysku netto od 1,8 mln zł. do 2,2 mln zł.
Ostatecznie, w całym 2008 roku Spółka dotrzymała w/w prognoz a szczegółowe dane skonsolidowane zostaną opublikowane w osobnym sprawozdaniu.
Spoko. "Piękny" zysk. Jednorazowy, pochodzący z przeszacowania klona. Zwróć uwagę na zysk na sprzedaży. Gdyby nie klon, to zysk netto grupy byłby poniżej 1 mln. A tak nawet teraz C/Z 11, C/WK ponad 1. Słabo na tle innych spółek.
własnie = gdyby nie Klon...warunki rynkowe jakie były - sami widzieliśmy.
A to oznacza że myślą przyszłościowo - i potrafią zarabiać. Nie tylko sprzedażą, ale za chwile produkcją z Klona no i czysta kasa z Biedronki. Wolna wola, ale chyba papier nienajgorszy na złe czasy.
naucz się czytac raporty debilku, ja mam mere po 2,2 kupioną a ty piszesz debilizmy i zazdrość wyczuwam albo naganiasz bezczelnie żeby jeszcze sie załapać na tanie akcje na co nie licz, bez pozdrowień.
A proszę - sprzedawaj. Ja mam tego ponad 100k i sprzedam po ponad 10zł. Mogę się założyć. Za jakieś 2-3 lata kiedy skończy się kryzys w Niemczech i Mera tylko tam zarobi kilka mln, do tego dochodzi wynajem hal (1/3 hali w centrum to 0,5mln rocznie) - do tego zyski z niewykorzystaniej części nowych hal, do tego zyski Mery Logistic - do kupy w może być tego w pewnym momencie około 10mln - co w czasie hossy powinno dać około 20zł na akcję, przy c/z 20 - co na hossę jest normalnym wskaźnikiem.
Nie tłumacz mu - niech sprzeda te 10k - jak ma 100 akcji to góra buahahahahahaha...minus 50% - chyba się z ch...na łby pozamieniał...:))))))))))))))
10k akcji to ma ale chyba Fona przed resplitem
Po co? Popyt do 1.8pln to tylko nieco ponad 2.5k. Nie licząc ukrytego, którego pewnie i tak nie ma :))))) Pełne galoty? Powtarzam to dopiero początek. Kierunek 1.5pln.
Nie chce już akcji Mery. Na kurs 1.5 pln daje merze 2 miesiące. Spójrz sobie na prognozy na 2009. Będą mieli wskażnik C/Z powyżej 20 na koniec roku przy aktualnej cenie. -50% to minimum kary za takie zyski, a biorąc pod uwagę,że to NC to cena powinna być w okolicach 1pln. Pozdrawiam i życzę spokojnego wywalania :)))))
nie samym c/z papier żyje. Tu masz 8 milionów u właścicieli plus z milion zaparkowane poniżej złotówki. Jeśli miałoby być po ółtora złotego to w życiu sie doszłoby jak teraz do 3 złotych. Muszą być przesłanki do spadku kursu - a tych w raportach nie ma. Spółka się rozwija - jak ma spadać przy rosnącej wartości...
Mera w najsłabszym kwartale ma już przychody 50% większe niż w 2008 roku.
Holender - prognoza jest dla samej Mery - nie dla grupy kapitałowej Mera. Zysk za ten rok samej Mery to 700 tys. Grupy 2,7mln. Prognoza zakłada wzrost tego zysku, o grupie nie wspominając. Z samego wynajmu 1/3 starej hali mają 0,5mln rocznie!
. Za rok 2011 może 2012 będzie 10mln zysku netto. Z samej sprzedaży w Niemczech (Mera nie ma tam konkurencji bo ją wykończyła, zarabiała przy Euro po 3zł) będzie więcej niż za cały zeszły rok. C/z w tym momencie około 8-9, c/wk - 0,8. Dynamika wzrostu przychodów - 178%. dynamika wzrostu zysków 225%.
Po co tłumaczysz holendrowi, on ma swoje wizje i niech przy nich zostanie ( dziś milczy). Niebawem kupi po 5 zł. Dziś pozostaje mu oglądać nasze uśmiechy .....hahahaha leszczyk
Panowie, spokojnie. Teraz nie warto naganiać. Pakujcie w portfele ile wlezie i czekajcie. Koniec września, pierwsza euforia. Koniec toku.... nie wiem nawet jak to nazwać bo megaeuforia to chyba za mało.