Największe kompetencje i strategię to ma jednak Nowicjuszek, który brał po 46 i od roku nie wie co to SL - chłop co nie potrafi czytać uchwał ze zrozumieniem podważa kompetencje zarządu, który podpisał w ostatnim roku 9 umów, dowiózł CE i FDA na DRAI i finiszuje CE na VCAST. Hihi :p
Nowicjusz albo wstajesz w niedzielę bardzo wcześnie do pracy albo jesteś już wiekowy i nie potrafisz spać ))))) niemniej jednak twoje odpowiedzi są 10/10 .... Dowiozę ten szlam do vcasta o ile się nic nie posypie po drodze i adios..... Stracony rok!!!
Nie wiem co znaczy bardzo wiekowy, moim zdaniem jeszcze nie jestem:-) wcześnie sie kładę spać i wcześnie wstaje - takie przyzwyczajenie:-) martwi mnie to, że o takiej porze w ogóle na bankiera zaglądam:-(
Buhehe, najlepsze, że Ty i Nowicjuszek czyli akcjonariat ujadający i skomlący o spadki...też tych akcji nie sprzedajecie, tylko ciągle powtarzacie, że w bólu trzymacie, ale trzymacie xD Wasza narracja jest tak głupia, że naprawdę podziwiam, ze chce wam się to codziennie pisać.
Liczenia zmienności kursu od chwilowego spekulacyjnego peaku z zeszłego roku i podniecania się jak to strasznie źle jest na mdg, nie biorąc pod uwagę, że kurs od dołka 5.5 zł wzrósł tutaj o 400%, a do zeszłorocznego peaku było to 700% - to już nawet tego nie skomentuję, bo to komentuje się samo :D
Skoro to był spekulacyjny pik Twoim zdaniem, to znaczy, że spółka nie miała podstaw, żeby tyle urosnąć? Dobrze Cię kezz rozumiem? Od którego Twoim zdaniem momentu (przy jakiej cenie kursu) mieliśmy do czynienia ze spekulacyjnym pikiem? Może pomoże nam to określić jaka według Ciebie jest realna wycena MDG...:-)
Rajd w zeszłym roku był typowym bananowym rajdem, i choć dzisiejsza wycena na poziomie 40 zł jest również potwierdzona analizami analityków, to w zeszłym roku ten rajd był zrobiony w oparciu o FOMO stosunkowo niskim wolumenem i czystą spekulację pod realizację zysków, niż zakupy w oparciu o fundamenty i realną wycenę.
Polecam sobie prześledzić jakie były w tedy obroty i wolumen (sierpień/wrzesień) - w peaku mieliło się wówczas koło 170k akcji, średnio ponad 50k akcji , przy free floacie ponad 4mln akcji.
Co to oznacza? Oznacza, że nawet w miesiąc nie przemieliła się tu nawet połowa FF, a znaczna większość grubego akcjonariatu, trzyma akcje na rachunku i uznała, że 46 zł nie jest w żaden sposób adekwatną wyceną, aby te akcje puszczać w obieg. Ten akcjonariat nie wypuścił akcji ani po 46 ani po 25 - i wciąż te akcje akumuluje. Po co podbijać cenę na 30 - 40, skoro wciąż są jelonki, które oddają po 26zł ;D
Kapitał płynie od niecierpliwych do cierpliwych. Ty z kolegą DD, też jesteście cierpliwi i choć udajecie nieogarnięte jelonki - to wciąż tu jesteście, zarzekacie się, że akcji nie sprzedacie i codziennie próbujecie wycisnąć resztki jeleni, którzy te akcje wam wysypią :))
Dopóki ludzie nie zrozumieją, że tu rozgrywa się przed nimi piękny teatrzyk i gra pozorów, dopóty będą wywalać akcje za ułamek wartości. Zresztą, nie trzeba mi wierzyć, wystarczy prześledzić wolumeny, są notowania historyczne GPW i tam wszystko jest czarno na białym :)