• Leszcz sprzedaje a ja cygarko i zakupy dzisiaj Autor: ~kmioto [178.43.97.*]
    Oddam po 5 temu samemu leszczu
  • Re: Leszcz sprzedaje a ja cygarko i zakupy dzisiaj Autor: ~POwiec [5.173.25.*]
    Ten człowieczek ze śniegu z nosem marchewki napisze wszystko.
  • Re: Leszcz sprzedaje a ja cygarko i zakupy dzisiaj Autor: ~migotek [77.65.107.*]
    ... od pewnego czasu czytam na tym forum wpisy różnych osób.

a ten jeden gość stale pisze, że kupuje Tauron.... ale nigdy nie napisał, że coś z tych kupionych akcji sprzedał.
    Gdyby to było prawdą, że on kupuje - to pewnie miałby już więcej akcji w tej spółce niż Skarb Państwa :-)
  • Re: Leszcz sprzedaje a ja cygarko i zakupy dzisiaj Autor: ~dealer [83.7.188.*]
    Może akumuluje i sprzeda drożej. Tak jak ja. Ja także na spadkach dokupuje i nie mam z tym problemu. Są tacy których interesuje 20 groszy zysku w perspektywie krótkiego strzału (oni kupują i sprzedają) a są tacy których interesuje stopa zwrotu w wysokości 100-200% w dłuższym horyzoncie. Jak ktoś ma zasoby finansowe to sobie dokupuje bez konieczności sprzedaży. Czego nie rozumiesz?
  • Re: Leszcz sprzedaje a ja cygarko i zakupy dzisiaj Autor: ~kmioto [178.43.97.*]
    Leszcza nie da się nauczyć zarabiania. Nie ma co ich instruować, niech śpiom na peronie
  • Re: Leszcz sprzedaje a ja cygarko i zakupy dzisiaj Autor: ~dealer [83.7.188.*]
    Właśnie dlatego, że Tauron jest tak bardzo zaleszczony (co widać po transakcjach) to ma takie problemy, żeby się wybić w górę. Ale powoli odwirowywanie leszcza postępuje. Leszcz generuje głupią niepotrzebną podaż bo nie potrafi wycenić papieru, jak kurs rośnie to przebiera nogami i wywala po 20-50 groszach a jak spada to puszczają mu stop lossy na zwieraczach i z pełnym pampersem wywala papier. Żal patrzeć a jeszcze bardziej czytać te ich "a nie mówiłem" kiedy spadło i jak udało im się zrobić dila na 3% zysku. Ale oni są od tego, żeby w całym cyklu przy dużym szczęściu zrobić 2 dile po 20 groszy (jak nie straci na stop lossach z naddatkiem wszystkiego co wcześniej zarobił) a my od tego aby od nich odebrać i sprzedać tam gdzie ich wyobraźnia dzisiaj nie sięga.
[x]
TAURONPE -1,01% 9,01 2025-09-12 17:04:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.