Kluczowym rynkiem dla MedApp są Stany Zjednoczone. W maju br. spółka założyła tam zależną firmę MedApp USA Inc. wspólnie z partnerem Habeelem Gazim. Firma planuje osiągnąć pierwsze sukcesy operacyjne na rynku amerykańskim jeszcze w tym roku. „Podtrzymujemy te deklaracje. Najbliższe tygodnie na amerykańskim rynku mają być dla nas udane” – podkreślił prezes.
z racji tego, że w styczniu 2022 na ostatnij pompe nad 1,5 zł ujawnił się w akcjonariacie Invention to ja tu liczę na jakąś współpracę bo invention ma swój własny CB+R już wybudowany i działający
tak czy inaczej jakieś tak relacje biznesowe między nimi były a czy będą to wiedza pewnie tylko zainteresowani. Kursy obu spółek w zasadzie na dnie chociaż na teraz uważam bardziej Invention za niedowartościowany nawet z tego powodu, że ma budynek za 50 mln a będzie jego wartość rosła wraz z rozwojem nowych urządzeń VR+AR z dziedzin medycznych
a to czy odbicie zdechłego czy dopiero się odbija to okaże się w kolejnych sesjach, ja nie oceniam kursu i spółki na podstawie 2-3 sesji bo są za duże wahania
wczoraj myślałem, że była podbitka z rana pod upychanie a dzisiaj już nie do końca tak uważam
jeśli mają FDA i wejdą na rynek USA i zaczną przynosić zyski to będziemy mówić nie o zdechłym kocie a o serwalu bo to koty które najwyżej na świecie skaczą ;) nawet do 3....złotych ;)
Jeśli w raporcie kwartalnym nie podadzą, że już zatrudnili dość pracowników w USA, to nie będzie co liczyć, że jakimś cudem sukces stanie się tam sam, bez realnych działań; więc kurs MedAppu ponownie zanurkuje, bo perspektywy nadal będą mizerne.
Nic nie zapowiada dobrego raportu kwartalnego, więc nie ma sensu ryzykować, bo za kilka dni kurs poleci dalej w dół, więc kupowanie teraz to absurd.
Osoby z otoczenia zarządu MedAppu od dawna wiedzą co będzie w raporcie, bo tych danych nie trzeba zbierać ani opracowywać przez kilka tygodni po końcu kwartału, bo narzędzia informatyczne do księgowości dają wyniki na żywo i wszystko było wiadome 01.07.2024.
Gdyby te dane były dobre, to by spokojnie czekali na wzrost kursu; a przed złymi próbowali wyprzedać co się da, żeby wycisnąć maksymalnie dużo wiedząc o tym, że wkrótce będzie się dało odkupić taniej; dlatego był ten spekulacyjny wzrost tylko na 1 sesji.