Czasem, jeśli ktoś chce za dywidendę dokupić tańszego papiera to lepiej ,gdy biuro to szybciej Ci podzieli bo jesteś wtedy, jak mówi Mikuś- "na enterze"- i nikt sprzed nosa Ci nie sprzątnie.Ale oczywiście nie wiem,jakie tu są dziś preferencje, dokupić, czy konsumpcja...
Bk, nie słuchaj go, on jest na fali zakupów i trudno żeby afirmował wypłatę na Dzieciątko. Ale przeczytaj jego wcześniejsze wpisy z innego wątku to się dowiesz, że jest za, co więcej liczy na to...
Bk, Wszystko zależy od trzeciego kwartału, aktualnie według stanu na półrocze idziemy na 10 zł wyniku netto na 1 akcji. Wszystko co będzie powyżej ,to mam nadzieję że tym bardziej na 50-lecie Novity zostanie / jeszcze wzorem lat ubiegłych/ wypłacone właśnie na Dzieciątko. Czekamy zatem na prognozę 3q.
Myślę że Mikuś gdyby chciał to mógł już sporo dokupić bo wczoraj i dziś było zlecenie sprzedaży na ponad 600 akcji. Dziś ktoś skubnal ponad 200 więc jeszcze sporo zostało dla chętnych. A na ekstra pieniądze na Święta też liczę.
No to tylko te 100 sztuk mi nie wpadlo resztę sobie wzialem :) ja już zapakowany jestem teraz może już rosnąć:) a licze ze na dzieciątko bedzie dywidenda :)
Dobrze by było spytać ,czyli wystosować pismo albo e-maila do zarządu, jako akcjonariusz i dowiedzieć się, czy spółka planuje i w jakim terminie zorganizować podsumowanie,akademię, jakieś okazjonalne spotkanie i tym podobne z okazji 50-lecia, wtedy byśmy mogli wyczaić jaki byłby ewentualny, przybliżony termin wypłaty, oczywiście jeśli w ogóle bo to zależy od wyników.