Czyli maszyna rusza pełną parą... na portalu red... macie więcej info tam nie kasują wiadomości. Będzie gruba akcja, jak za amber g. a tutaj wyjdzie sporo ciekawych wątków...
Ruszy ale we wrześniu teraz są urlopy. Wszystko zależy jaki prokurator to dostanie, musi mieć doświadczenie w takich sprawach. Jeżeli dostanie to ktoś bez dobrego przygotowania, to sprawa zostanie przekazana do kogoś kto wie gdzie ręce włożyć. Taka osoba od razu będzie wiedziała gdzie szukać. Ogólnie to sprawa dla kilku prokuratorów, wątków będzie sporo.
Od samego początku mówiłem, że ta spółka to lewizna. Wystarczyło analizować raporty, strukturę spółki, a nie mówię już o modelu działania na rynku. Dziwię się, że byli w stanie wejść na giełdę, że nikt tego nie sprawdzał dokładniej. Wcześniejsze lata ewidentnie pokazały, że ten cały śmieszny Holding podziała kilka lat i zniknie. Obawiam się, że klienci stracili całe oszczędności życia. Kapitał poleciał na inne działalności, inne spółki o których pewnie jeszcze nikt nie wie. Teraz wyskoczy afera, wyjdą nieznane fakty itp. Nie wiem, czy spółka zostanie pociągnięta do odpowiedzialności, prezesi i cała świta. Jedno wiem, że kasa została ładnie spakowana i wyeksportowana.
Rozumiem, że "inwestorzy" giełdowi mogą pożegnać się z kasą, kupili gówno, to ich problem ...? Bardziej chodzi o inwestycje bezpośrednie z tymi oszustami ?
Kasa została w większości "przejedzona", gdyż ta firma cały czas jechała na stratach. Tym niemniej w tajemniczy sposób zniknęło w latach 2018-2021 ponad 50 milionów złotych tzn. podmioty, które otrzymały od Aforti pożyczki, ich nie spłacały, a Aforti im je po prostu umorzyło. Najprawdopodobniej doszło w ten sposób do wyprowadzenia pieniędzy z Aforti.