ten baton co postawili wczoraj przed 17 i dziś rozebrali był postawiony do odbudowania popytu i sami go sobie rozebrali bo chyba jest oczywiste, że nie zrobiła tego ulica na rynku newconnect. Zrobili to po to by zbudować wrażenie, że po spadku z podbitki na 42 grosze poziom 27-28 jest atrakcyjny do kupna a jak widać sypią w rynek 22-23-24.
Za długo jestem na giełdzie bym się nabierał na takie zagrywki i tego nie widział. Na podbitce można było ładnie wykesszować zysk co też zrobiłem a teraz akcje odkupiłem taniej niż wtedy bo wtedy brałem po 24-25 i sprzedawałem 0,4
co nie zmienia faktu, że mając akcje Invention dokładnie 100 x więcej niż MedAppa hahaha to zależy mi tutaj na wysokim kursie mimo, że każdy wie, że wartość księgowa to tu niewiele większa niż 10 groszy a teraz nadmuchana wirtualnymi wycenami spółeczek powiązanych które jeszcze nic nie robią.
natomiast Invention przynajmniej ma przyznane i zaklepane z 20 mln dotacji już 15,6 mln oraz postawił swój własny biurowiec CB=R tzw. szpital VR o wartości z działką i tutotdderm myślę, że lekko ponad 50 mln zł
niestety też umoczyłem 50 k na Eceramicie a miałem śmiecia od czasów Causy stąd cie znam z tamtych forum misiaczku hahahahahahaha
na szczęście to dawne dzieje i dawno odrobione m.in. na 4Mass i na tych przez ciebie nielubianych Kierulach bo dały mi zarobić od czerwca 2020 do stycznia 2023 ponad 700 k zł brutto. czyli więcej niż dał mi w miesiąc zarobić 4Mass na podbice w lipcu 2020 pod maseczki.
tak więc nie narzekam ogólnie rzecz mówiąc natomiast fakt, ze akcje INM które teraz mam to jest 6 razy mniej niż miałem i za same zyski a mimo to męczy mnie czas oczekiwania na urealnienie kursu bo uwazam, że INM jest wart ponad 1 zł a napewno wart kilka x więcej niż MedApp
dlatego obserwuje z ciekawością rozwój MedAppu natomiast akcjonariat tu jest albo był nieciekawy i jeszcze długo czasu musi upłynąć zanim ludzie zapomną o tamtej ekipie mimo, że akcje wiadomo, że przeparkowane.
ale jak to mi powiedziałem kiedyś gosć co obracał milionami bo dyskutowaliśmy m.in. innymi śmiejąc się z forum bankiera i ludzi tutaj piszących, że ci co dziś plują jutro będą nosić na rękach, giełda szybko zapomina co było złe jak tylko kurs idzie w górę.
dlatego tak naprawdę ŻADNE wpisy na tym forum nie mają znaczenia bo przyjdzie czas, że one zostaną przykryte setkami innych wpisów, wklejanych rakiet, tekstów JAZDA na 100 zeta itp.
20 lat na tym forum śledzę wpisy chociaż aktywnie uczestniczę na tym forum od 4-5 lat to zawsze są te same wpisy i tak samo sie kończy.
dlatego to wyśmiewam i jak widać moje wpisy mają trochę więcej tekstu niż wpisy trolli i w zasadzie sam się sobie dziwie po co tracę na to czas :)
i jak widzisz keri nie mam problemów przyznać się do porażek giełdowych, mogę ci wymienić jeszcze wtopę na MINOX (40 k zł) mimo, że tak udało się uciec przed upadłością i chociaż stratę rozliczyłem z przyszłymi zyskami) i na na moje pisma KNF zawiesił notowanie które później odwiesił i za to wg mnie powinien ktoś beknąć w KNF i GPW karnie, że odwiesili akcje ludzi którymi później zajmowała się prokuratorura (sam składałem zezniania organom śledczym), nawet nie wiem jak to sie skończyło bo w naszym kraju wiadomo, że złodzieje w kołnierzykach obstawieni adwokatami mogą się wybronić albo ukradnie 10 mln a dostanie karę 100 tys. zł. i każdy kto kupuje akcje, obligacje podpisuje na siebie glejt, że przecież jest świadomy utraty nawet 100% środków finansowych.
a takich historii, spotkań na WZA, z ludźmi z SII itp. mógłbym książkę napisać. dlatego NIC I NIKT mnie nie zadziwi
zresztą za Janusa też się powinni zabrać ale o tym to za wiele nie będę pisał
nie jestem licencjonowanym doradcą tylko zwykłym leszczykiem chociaż takim większym ;)
nie powiem ci kup akcje spółki X czy Y i czekaj na 200-300 czy 500% wzrostu. Jak tak sobie cierpliwie czekam na Inventionie i ile jeszcze będę czekał tego nie wiem. Nie wiem jakie aktywa ma MedApp ale wiem co ma Invenion i tylko pytanie kiedy zacznie do wyceniać rynek.
z racji, że mimo ponad 20 lat na bananie dalej nie rozumiem zachowania tzw. ulicy bo jeśli w czerwcu 2020 roku na forum 4Mass pisałem a nawet wklejałem treść maile uzyskanego od wysokiego "pracownika" tej spółki o tym, że trwa certyfikacja maseczek i już je sprzedają a oficjalnie dopiero ruszą o potwierdzenie certyfikatu to odpowiedź mi na pytanie: - dlaczego po takie informacji powielanej i dyskutowanej na forum przez kilka tygodni jak ja kupowałem akcje po 0,17-0,19 a nawet 0,21 mała ilość tzw. ulica nie kupowała akcji? dlaczego były wpisy wyśmiewające i szkalujące spółke czy wręcz obrażające Lutków itd? - dlaczego po ESPI o tym ...uwaga uwaga bo to będzie hit....po tym jak dali ESPI, że maseczka uzyskała certyfikat 1 sesja widły 60 groszy a co było dalej w lipcu 2020 możesz zobaczyć na wykresie 1-2-3-4 zł a nawet 4,24 zł i dlaczego nie kupowali po 20 groszy a kupowali na milionowych obrotach po 4 zł? - czy tzw. ulica myślała, że z linii do maseczek będą produkować powietrze?
Przykładów takich są dziesiątki Mercator 5-10 na 700 innogene z 1 na 100 dokładnie 99 MBF z 0,9 na 10 Columbud z 2 na 102 Telesto +6200 %, Hemby, Cannabisy, Letusy, labocanna poszła chyba w rok +30000%
ja nie mówię, że tak będzie na MedApp czy na Inventionie bo tego nie wiem ale zobacz dlaczego jedne spółki są notowane z C/WK 10-100 a inny mają kurs poniżej wartości księgowej i taki Sofblue ma więcej gotówki i przyznanych dotacji niż kapitalizacji a wk 67 groszy przy kursie 0,3 czyli C/WK 0,4.
ktoś się wysypuje ewidentnie. Co by pokazywało na to, że moja teoria z tą ranną akcję 0,272 jest prawidłowo. Pokazali sztuczny popyt a następnie zasypali cały popyt do 0,218 i zobaczymy jak dalej będą to rozgrywać. jak skończą to znów wrócą tu obroty po 10 tys. zł dzienne ;)
dlatego jak sie trzymam swojej szkapy Invention bo też taka nieruchliwa ale przynajmniej nie zdychająca ;)