Wiadomo że zagrożona działalność bo nie maja finansowania na razie, albo akcje dodrukują po 10zł kilka mln albo inwestor instytucjonalny jestem spokojny, tak jak byłem na intersprt,,, czekałem pół roku ,,,,śr miałem 95gr i 23000szt a potem poleciało na 1,5zł pzdr Bobi:)
Nikt nie kupi za 10zł akcji spółki, która niemalże nie prowadzi działalności operacyjnej i ma prawie zerowe przychody/zysk. A inwestor założy sobie własną spółkę i nie będzie inwestował w Private Rented Sector, której urząd skarbowy zajął rachunek bankowy. Idź naganiać frajerów gdzie indziej.
Sie przekonamy, załóż sobie własna firme zobaczysz jakie koszty,, sie bys nawet rok nie utrzymał,,.. ktoś obejmie akcje po 10zł, a kurs pójdzie dużo wyżej, pzdr Bobi:)
Nie było zmiany działalności, bo PRS z przychodami 200 tys. zł rocznie i 1000zł w kasie praktycznie żadnej działalności nie prowadzi. Nie twórz mitów, żeby windować kurs.
To było pytanie nie znam spółki....jeśli tam była upadłość no to do upadłości z dziadostwem, tyle na temat, tu zobaczymy co wykombinują,,, nie naganiam ,, sprzedajcie zapomnijcie idzcie na cdr i już pzdr Bobi:)
Suchanek próbował pozyskać kasę w Prefie Group i to mu się nie udało - firma jest niewypłacalna, leży i kwiczy. Szansa, że mu się uda zebrać parę milionów przez RNT, żeby ratować Prefę są minimalne. Ten facet bezmyślnie zarządza biznesem.
Poczytałem troche o pfgroup i maja troche problemów, 3 budowy nie dokończone, a prace kontynuują od marca kurs zablokowany i kasy za bardzo nie maja,. możliwe że wyemitują tu akcje żeby tam wszystko dokończyć , narazie nie składaja wniosku o upadłość albo niewypłacalność , będe obserwował poczynania, bo to też ma coś wspólnego z rnt,.. pzdr Bobi:)
Sprostowanie do twojego ściemniania: Prefa Group budów nie kontynuuje bo nie ma kasy.
Ogólnie Prefa Group jest od 1,5 roku niewypłacalna, budowy stoją, zobowiązania na kilkadziesiąt milionów złotych, w tym pożyczki i obligacje, nie popłacone, sprawozdań finansowych od dwóch lat nie ma, notowania na New Connect od czerwca 2023 zawieszone. Suchanek od wielu miesięcy poszukiwał finansowania ale bezskutecznie. Krótko mówiąc Prefa Group jest w czarnej d*pie. Szansa na uplasowanie nowej emisji akcji na kilkadziesiąt milionów złotych jest zerowa. Szanse na odzyskanie kasy przez wierzycieli też niemal zerowe.
Suchanek będzie zapewne "okrężną drogą" próbował pozyskać kasę przez RNT, ale dotychczasowe jego "osiągnięcia" nie są jego atutem (mówiąc delikatnie).
Ps. Polecam wejść na forum bankier.pl do profilu Prefa Group i poczytać "kwiatki", o ile ktoś tego jeszcze nie zrobił.
Napisałem co było w raporcie w lutym te 3 pnukty, a naprawde to pewnie jest tak jak Ty piszesz, ja zacytowałem ICH sprawozdanie....mam tylko nadzieje że nie wykorzystają do naprawy swoich brudów rnt pzdr Bobi:)
RNT ma przelewać kasę (której nie ma) do Prefy Group w zamian za mieszkania. Taka koncepcja jest na stronie internetowej RNT. Problem w tym, że nazwisko Suchanka (prezesa RNT i Prefy) nie gwarantuje profesjonalnego zarządzania, czego dał dowód doprowadzając Prefę do niewypłacalności.