Delko, delikatnie mówiąc, manipulujesz, dywidenda 0,9/akcję była za sześć kwartałów nie za trzy, to po pierwsze, po drugie zyski wtedy rzeczywiście były dobre, niestety, co pokazał ostatni raport nie zostały utrzymane, a wręcz spadły.
Brzoza widzę że nie łapiesz.
Radzę przeczytać jeszcze raz i jeszcze raz, do skutku, może kiedyś zrozumiesz :)))
Mała wskazówka. Chodzi o kasę na kolejną dywidendę.
To spółka dla cierpliwych, albo bardzo cierpliwych. Dla cierpliwych 30.10. jest już niedługo, zobaczymy wtedy, czy działania nowych ludzi w zarządzie przynoszą efekty. Jeśli nie, trzeba będzie być jeszcze bardziej cierpliwym.
Brzoza, w końcu zrozumiałeś, BRAWO, ale ten swój kurs z podstaw księgowości musisz jednak powtórzyć. Może wykup sobie razem ze swoim kolegą Welo, hurtem będzie taniej.
A siedźcie tu i 10 lat, ja gniota sprzedałem chyba 1,5 roku temu i mam już 60%. Na każdej spółce hossa a tu klapa, ale nie ma się co dziwić. Obiecanki cacanki, strony z roku 2000, zero komunikacji do akcjonariuszy.
Brzoza, zmienia zdanie w ciągu 1 dnia. Welo, blablabla. Zignorujmy tych panów i wróćmy do istotnych spraw. Większość z przyrostu franczyzy miało miejsce w ostatnim półroczu, 55 sklepów !! Jaki z tego wniosek ?
Akurat wszyscy wiedzą, że w 2 kwartale nie będzie szału, patrząc choćby po wynikach Biedry. Mnie bardzie interesuje 2 półrocze tego roku. Wtedy będzie można dopiero sprawdzić, czy działania prezesa przyniosły efekty.
Skąd wzięliście to info o wzroście ilości franczyzy?
Słusznie, ORANY. Kto tu jest dłużej to dobrze zna tych dwóch, chudą rybę zresztą też. Jak trolują to właśnie się wyprzedali i próbują odkupić.
Co do istotnych kwestii to rzeczywiście Delko bardzo przyśpieszyło rozwój sieci. Wg mnie to przemyślana strategia. Franczyza nie płaci podatku od obrotu. Budowa dużej ilości własnych sklepów niesie ryzyko że w pewnym momencie przekroczyliby próg powyżej którego trzeba płacić.
Hahahahhahah, 12 miesięcy -40% w stosunku do wifi, 24 miesiące -23%, leży po prawej jak zwykle w ciul papiera, ale troluje i próbuje odkupić hahahahhahah. Weź ty idź do lekarza.
Motorniczy, Ty to masz jakąś obsesje na punkcie każdego, kto nie pisze po Twojej myśli, bo to troll. Może odpowiesz na pytanie, skąd info o wzroście sklepów franczyzowych?
Ale chyba nie, bo reprezentujesz poziom welo, tylko w drugą stronę. Dla mnie niczym się nie różnicie. Ten sam styl pisania.