• ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~Emrek [178.43.249.*]
    j.w. na tle całego WIGu wybitna sesja, dobry prognostyk ;).
  • Re: ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~ANALITICS [185.39.161.*]
    na tle wigu dzisiejszy minus to plus
  • Re: ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~Hhh [178.37.101.*]
    Przede wszystkim:
    W piątek był nad kreską, gdy WIG już dostawał łomot. To już dobrze świadczylo.

Dziś 5 mln obrotów.

Stany w zasadzie kichają, a wszyscy prognozowali zawał. Bitcoin odrobił większość spadku.

Sporo kapitału wykorzystało panikę do zbiórki.
    Przed 8.8 dobije do 32.
  • Re: ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~Qbq [83.21.10.*]
    To było ogólne machnięcie w dół żeby wystraszyć i odebrać akcje
    ELT się oparł bo ma podstawy, fundamenty i przyszłość.
    Dzicz może sobie pisać co chce (tak już pół roku) a walor się i tak opiera przed zjazdami, a że wzrośnie to dla mnie pewne ... tylko czekać.
    Tym bardziej że Folta siedzi w akcjonariacie i na kasę żeby zwiększać zaangażowanie bo sprzedal za dobrą kasę TIM.
    Ci więcej chcieć?
  • Re: ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~As [85.203.44.*]
    Przecież Folta wychodzi. Zmniejszył udziały.
    Widać, że jego funfle, których upchał w zarządzie są figurantami bez kompetencji. Elektrotim dołuje
  • Re: ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~Qbq [83.21.13.*]
    Folta siedzi w ELT i ma sporo kasy.
    Napisałem 07.08.2024 takie moje ogólne myślenie i co ...
    Folta wyłożył kasę.
    Wie co się dzieje i co się będzie działo.
    Ma wolną kasę bo sprzedal TIM.
    Ja siedzę razem z nim.
    Będzie i wzrost kursu i zamówienia i kolejne dywidendy ... i żadne bajki i stracie rynku, braku zamówień, upadku, braku kasy w kasie, Zeusie, Procomie, podwójnych szczytach, ręką i szyjach itd itp tego nie zmienia :)
    Folta nie wchodzi żeby stracić ... tyle mam do powiedzenia.
    Wyjdę nie szybciej niż przy 50zl
  • Re: ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~Qwerty [83.219.96.*]
    Poczytaj dzieciaku co się dzieje.
    Na siłę wymyślasz teorię!!!
    Folta wyszedł z Elektrotimu. 60% akcji sprzedał. Inwestuje w Procom. Na Elektrotimie położył krzyż!!!!
  • Re: ELT POKAZAŁ SIŁĘ Autor: ~ANALITICS [185.39.161.*]
    Folta odkupuje akcje bo wie że Wurth ma ochotę na transformację energetyczną która pochłonie dzisiątki miliardów - Jak będą mieć kontrolę w ELT to część tortu w postaci sprzedaży kabli itp pod przetargi pójdzie od nich
  • Re: ELT redukcja portfela Autor: ~Uu [85.203.21.*]
    Haha odkupuje!!!

Naganiacze my naprawdę umiemy czytać!!!
    Wiemy co to jest redukcja portfela
  • Re: ELT redukcja portfela Autor: ~Emrek [178.43.249.*]
    Pampers masz pełen
  • Re: ELT redukcja portfela Autor: ~Lilek [188.146.250.*]
    Ile tu banialuków - sytuacja jest prostsza niż się wydaje, państwo Folta poprostu się zredukowali z 15% do 10%
    I napewno nie zrobili tego pod jakieś magiczne przejęcie przez WURTHa , ta historia też zresztą miała już swój finał w oddaniu przez Foltów TIMu temuż WURTHowi.
    Tym razem jeśli chcieliby wyciągnąć maksimum zysków ze sprzedaży ELTka to raczej powiększali by udziały mając sporo kapitału ze sprzedaży TIM z flagowym 3LP logistycznym rodzynkiem i dumnym projektem Krzysztofa Folty.
    Do tego ELTek ma pełen backlog zamówień do połowy przyszłego roku i problemy kadrowe, konkretnie ze zbudowaniem nowych zespołów projektowych.i ich kierowników.
    Podsumowując - dywidenda (spora) wypłacona, gotówki w kasie dużo mniej, potrzebne pieniądze na utrzymanie zespołów
    a tym samym paliwa na skalowanie biznesu dużo mniej, do tego zawieszone nadal KPO (do polskich wyborów prezydenckich 2025r)
    Tyle w temacie tej spółki.
[x]
ELEKTROTI 0,00% 62,95 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.