To było ogólne machnięcie w dół żeby wystraszyć i odebrać akcje
ELT się oparł bo ma podstawy, fundamenty i przyszłość.
Dzicz może sobie pisać co chce (tak już pół roku) a walor się i tak opiera przed zjazdami, a że wzrośnie to dla mnie pewne ... tylko czekać.
Tym bardziej że Folta siedzi w akcjonariacie i na kasę żeby zwiększać zaangażowanie bo sprzedal za dobrą kasę TIM.
Ci więcej chcieć?
Folta siedzi w ELT i ma sporo kasy.
Napisałem 07.08.2024 takie moje ogólne myślenie i co ...
Folta wyłożył kasę.
Wie co się dzieje i co się będzie działo.
Ma wolną kasę bo sprzedal TIM.
Ja siedzę razem z nim.
Będzie i wzrost kursu i zamówienia i kolejne dywidendy ... i żadne bajki i stracie rynku, braku zamówień, upadku, braku kasy w kasie, Zeusie, Procomie, podwójnych szczytach, ręką i szyjach itd itp tego nie zmienia :)
Folta nie wchodzi żeby stracić ... tyle mam do powiedzenia.
Wyjdę nie szybciej niż przy 50zl
Poczytaj dzieciaku co się dzieje.
Na siłę wymyślasz teorię!!!
Folta wyszedł z Elektrotimu. 60% akcji sprzedał. Inwestuje w Procom. Na Elektrotimie położył krzyż!!!!
Folta odkupuje akcje bo wie że Wurth ma ochotę na transformację energetyczną która pochłonie dzisiątki miliardów - Jak będą mieć kontrolę w ELT to część tortu w postaci sprzedaży kabli itp pod przetargi pójdzie od nich
Ile tu banialuków - sytuacja jest prostsza niż się wydaje, państwo Folta poprostu się zredukowali z 15% do 10% I napewno nie zrobili tego pod jakieś magiczne przejęcie przez WURTHa , ta historia też zresztą miała już swój finał w oddaniu przez Foltów TIMu temuż WURTHowi. Tym razem jeśli chcieliby wyciągnąć maksimum zysków ze sprzedaży ELTka to raczej powiększali by udziały mając sporo kapitału ze sprzedaży TIM z flagowym 3LP logistycznym rodzynkiem i dumnym projektem Krzysztofa Folty. Do tego ELTek ma pełen backlog zamówień do połowy przyszłego roku i problemy kadrowe, konkretnie ze zbudowaniem nowych zespołów projektowych.i ich kierowników. Podsumowując - dywidenda (spora) wypłacona, gotówki w kasie dużo mniej, potrzebne pieniądze na utrzymanie zespołów a tym samym paliwa na skalowanie biznesu dużo mniej, do tego zawieszone nadal KPO (do polskich wyborów prezydenckich 2025r) Tyle w temacie tej spółki.