Odpaliły już wszystkie szmatławce i nieloty jak Tfone, Amica i inne (mają straty i opcje na ogromnych stratach) a tu papier zdołowany praktycznie na minimum historycznym, dobre wyniki, zyski, stabilny akcjonariat (brali akcje po 5,70) dziś 1,52 .
Żadnych opcji, problemów, wszystko stabilne i ciekawe perspektywy (kontrakty, zapomniane walory, koniec remontu na Autostradzie (hotel w Ustroniu 10 % akcji Centrozapu)A może wezwanie ??)
NO TO CZEGO MAM SIĘ BAĆ KUPUJĄC ?, ŻE KTOŚ JESZCZE ZDOŁUJE 5% ???
Ale pocoś to robi moim zdaniem- CHCE DUŻO TANIO KUPIĆ PROSTE.!!!!
JA TAM WOLĘ KUPIĆ W PONIEDZIAŁEK SPOKOJNIE NA -0,5% NIŻ POTEM SZALEĆ NA +15%
ALE KAŻDY ROBI JAK UWAŻA (Patrząc na fiuty to w koncu mamy UP).
wskażnik altmana przestrzega, duże zadłużenie ,macd narazie w strefie ujemnej a zresztą nic wam nie piszę poproście macieja , smoka z krakowa to może się udobrucha i będziecie mieli co czytać na forum , reszta tylko się wygłupia.
gra gdy pojawią się sygnały , czasami są fałszywe , zasada akceptuj małe straty i duże zyski nie jest mu obca . , nie czytałem postów macieja wcześniej , ponieważ to forum uważałem za dno, taki ośrodek wygłupiania się inwestorów spowodowany stresem giełdowym . maciej człowiek poważny widocznie bardzo przejął się rolą edukatora. niestety " małpy " w internecie wykończyły porządnego człowieka a styl idiotycznych ,agresywnych postów udzielił się większości , paranoja.
a ja od kilku miesiecy kupuje po 1,50-1,52 i sprzedaje po 1,62-1,67
3 razy juz wykonane teraz juz czesc kupilem reszta czeka a 1,5
ryzyko niewielkie a zysk 7-8% jest (raczej pewny)
no to masz szczęscie , bo narazie nic nie przewawia za inwestycją w stx. ,jakaś dobra informacja o dużym kontrakcie przydałaby się , wtedy ruszy na pn.
Gra gieldowa jest grą emocji (kupuj plotki sprzedawaj fakty) . Po kilku przeczytanych postach w stylu kupuję po 1.5 sprzedaję po 1.6 i tak w kółko -Zauważam że to klasyczny objaw trędu bocznego -A na tym poziomie cenowym AKUMULACJI . Gdyby ten trend był dalej spadkowy to nikt nie pisałby w ten sposób. Odnosząc sie do poprzedniego postu o zarobionych to oczywiście jeżeli ktoś lubi DT i "czuje" papier może kilka razy zarobić w rozpoznanym trędzie bocznym. Uważam że następi jeszcze tzw próba rynku czyli zmasowana próba obniżenia kursu poniżej wyznaczonego kanału w celu odebrania sell-stopów. A potem nagły wystrzał wzrost obrotów itd. Wtedy wszyscy będą się dziwić tak jak na Vistuli (Dlaczego wzrosła nagle z 1.2 na 2.5 w 5 sesji) po komunikacie o NAJWIĘKSZEJ STRACIE W HISTORI FIRMY VISTULA.
Tak więc proponuję po prostu kupić i poczekać (Bo nie znamy dnia ani godziny). Myślę że naprawdę nie długo.
zgadzam sie jeszcze testowanie 1,50 w najlepszym przypadku 1,47(w najlepszym bo zamierzam dokupic jeszcze troche) i do góry , z kresek wychodzi mi 2,30 ale juz mnie nic nie zdziwi przy mispolu wychodziło mi ze dojdzie do 3,80
Dnia 2009-06-13 o godz. 20:15 ~gigidi napisał(a):
> zgadzam sie jeszcze testowanie 1,50 w najlepszym przypadku
> 1,47(w najlepszym bo zamierzam dokupic jeszcze troche) i do
> góry , z kresek wychodzi mi 2,30 ale juz mnie nic nie
> zdziwi przy mispolu wychodziło mi ze dojdzie do 3,80
A co Powiesz na Monari, Vistulę Tfone i pewnie kilka innych (AKUMULACJA a potem Niebo w 3-5 sesji bez oddechu Ja tam widzę taki scenariusz: 2,3 pierwszy przystanek potem docelowo 3,5-4,0.