• A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~KtosTam [89.75.125.*]
    Odpaliły już wszystkie szmatławce i nieloty jak Tfone, Amica i inne (mają straty i opcje na ogromnych stratach) a tu papier zdołowany praktycznie na minimum historycznym, dobre wyniki, zyski, stabilny akcjonariat (brali akcje po 5,70) dziś 1,52 .
    Żadnych opcji, problemów, wszystko stabilne i ciekawe perspektywy (kontrakty, zapomniane walory, koniec remontu na Autostradzie (hotel w Ustroniu 10 % akcji Centrozapu)A może wezwanie ??)

NO TO CZEGO MAM SIĘ BAĆ KUPUJĄC ?, ŻE KTOŚ JESZCZE ZDOŁUJE 5% ???

Ale pocoś to robi moim zdaniem- CHCE DUŻO TANIO KUPIĆ PROSTE.!!!!
    JA TAM WOLĘ KUPIĆ W PONIEDZIAŁEK SPOKOJNIE NA -0,5% NIŻ POTEM SZALEĆ NA +15%
    ALE KAŻDY ROBI JAK UWAŻA (Patrząc na fiuty to w koncu mamy UP).
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Ja tez zdecydowanie kupuje przecenione spolki np. Stalexport po 1,49 zl ?!
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~s78 [77.254.162.*]
    wskażnik altmana przestrzega, duże zadłużenie ,macd narazie w strefie ujemnej a zresztą nic wam nie piszę poproście macieja , smoka z krakowa to może się udobrucha i będziecie mieli co czytać na forum , reszta tylko się wygłupia.
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~Tomasz [213.238.76.*]
    Maciek juz wywalil to i Wam radze,On ma zawsze racje to mistrz spekulacji ,Jak on sprzedal stx to zapewne zjedzie ponizej 1 zl
    gra gdy pojawią się sygnały , czasami są fałszywe , zasada akceptuj małe straty i duże zyski nie jest mu obca . , nie czytałem postów macieja wcześniej , ponieważ to forum uważałem za dno, taki ośrodek wygłupiania się inwestorów spowodowany stresem giełdowym . maciej człowiek poważny widocznie bardzo przejął się rolą edukatora. niestety " małpy " w internecie wykończyły porządnego człowieka a styl idiotycznych ,agresywnych postów udzielił się większości , paranoja.
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~polatach [83.7.142.*]
    a ja od kilku miesiecy kupuje po 1,50-1,52 i sprzedaje po 1,62-1,67
    3 razy juz wykonane teraz juz czesc kupilem reszta czeka a 1,5
    ryzyko niewielkie a zysk 7-8% jest (raczej pewny)
    no to masz szczęscie , bo narazie nic nie przewawia za inwestycją w stx. ,jakaś dobra informacja o dużym kontrakcie przydałaby się , wtedy ruszy na pn.
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~banan [80.238.97.*]
    Dnia 2009-06-13 o godz. 16:45 ~s78 napisał(a):,
    > nie czytałem postów macieja wcześniej , ponieważ to forum
    > uważałem za dno,

trzeba filtrowac (mocno) przekazywane tu informacje.... czasem mozna trafic na prawdziwe :) na podstawie info z forum zalapalem sie np wzrost PWRM :)

ale zgadzam sie, moderatorom juz sie chyba nie chce ciac dyskusjiw stylu ZWALA / ODPAL
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~ewek [77.114.63.*]
    Tu są sami tylko wygrani a gdzie są ci co stracili?

STX to wyjątkowo udana spółka kurs od 2 lat spada a tu proszę fenomen wszyscy są zarobieni
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~KtosTam [89.75.125.*]
    Gra gieldowa jest grą emocji (kupuj plotki sprzedawaj fakty) . Po kilku przeczytanych postach w stylu kupuję po 1.5 sprzedaję po 1.6 i tak w kółko -Zauważam że to klasyczny objaw trędu bocznego -A na tym poziomie cenowym AKUMULACJI . Gdyby ten trend był dalej spadkowy to nikt nie pisałby w ten sposób. Odnosząc sie do poprzedniego postu o zarobionych to oczywiście jeżeli ktoś lubi DT i "czuje" papier może kilka razy zarobić w rozpoznanym trędzie bocznym. Uważam że następi jeszcze tzw próba rynku czyli zmasowana próba obniżenia kursu poniżej wyznaczonego kanału w celu odebrania sell-stopów. A potem nagły wystrzał wzrost obrotów itd. Wtedy wszyscy będą się dziwić tak jak na Vistuli (Dlaczego wzrosła nagle z 1.2 na 2.5 w 5 sesji) po komunikacie o NAJWIĘKSZEJ STRACIE W HISTORI FIRMY VISTULA.
    Tak więc proponuję po prostu kupić i poczekać (Bo nie znamy dnia ani godziny). Myślę że naprawdę nie długo.
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~gigidi [78.88.48.*]
    zgadzam sie jeszcze testowanie 1,50 w najlepszym przypadku 1,47(w najlepszym bo zamierzam dokupic jeszcze troche) i do góry , z kresek wychodzi mi 2,30 ale juz mnie nic nie zdziwi przy mispolu wychodziło mi ze dojdzie do 3,80
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~KtosTam [89.75.125.*]
    Dnia 2009-06-13 o godz. 20:15 ~gigidi napisał(a):
    > zgadzam sie jeszcze testowanie 1,50 w najlepszym przypadku
    > 1,47(w najlepszym bo zamierzam dokupic jeszcze troche) i do
    > góry , z kresek wychodzi mi 2,30 ale juz mnie nic nie
    > zdziwi przy mispolu wychodziło mi ze dojdzie do 3,80

A co Powiesz na Monari, Vistulę Tfone i pewnie kilka innych (AKUMULACJA a potem Niebo w 3-5 sesji bez oddechu Ja tam widzę taki scenariusz: 2,3 pierwszy przystanek potem docelowo 3,5-4,0.
  • Re: A ja zdecydowanie kupuję w poniedziałek STX Autor: ~gigidi [78.88.48.*]
    monrai i vistula ciekawe zyski ale z duzym ryzykiem - ja obserwuje boryszew, atonh, i ivmx jesli obroty sie pojawia
[x]
STALEXP 0,34% 2,99 2025-10-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.